Een Airdrop een promotiemiddel waarvan (vaak) nieuwe Cryptocurrency projecten gebruik maken. Met een Airdrop worden munten uitgedeeld aan de deelnemers om ze kennis te laten maken met het nieuwe project. Soms moeten de deelnemers hiervoor hun contactgegevens ergens invullen, en soms dienen ze al een bepaalde munt te bezitten voordat ze deel kunnen nemen aan de Airdrop. Veel mensen zien een Airdrop als ‘gratis’ geld of Cryptocurrency, maar er wordt ook veel mee opgelicht.

Airdrop

Wat heb ik aan een Airdrop?

Wanneer je deelneemt aan een Airdrop ontvang je van het (nieuwe) project een gedeelte van hun munten. Hier kan het project verschillende redenen voor hebben. Soms wil het project snel onder de aandacht komen van een grote groep Cryptocurrency gebruikers. Zo heeft TRON (TRX) op 14 november 2017 een Airdrop gehad op de Binance exchange.

Iedereen die op het moment van de snapshot (moment waarop de balans vastgelegd wordt) minimaal 0.003 BTC bezat op de exchange, kreeg 500 TRX tokens. Dit hebben ze gedaan om de munt onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen. Met de huidige waarde is die Airdrop ongeveer 26 dollar waard.

Maar er zijn ook veel mensen die misbruik maken van de gewillige deelnemers van Airdrops. Vaak duiken er op social media berichten op van nieuwe Airdrops waar mensen aan kunnen deelnemen. Zo werd er rond oktober 2017 een Airdrop op het Golem netwerk aangekondigd. Mensen konden via een online formulier hun private key opgeven, waarna ze munten zouden ontvangen. Al snel werd duidelijk dat dit niks met het Golem project te maken had, maar dat mensen probeerden deze munten van de gebruikers te stelen.

Het is daarom belangrijk om logisch na te denken voordat je je gegevens opgeeft. Sommige Airdrops vragen om contactgegevens. Hier hoeft niet altijd iets mis mee te zijn, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die kwaad in de zin hebben. Ze proberen bijvoorbeeld je contactgegevens te krijgen, waarna je spam zult ontvangen in je mailbox.

Het is daarom zaak om altijd te verifiëren via de officiële kanalen van de verbonden munt, voordat je actie onderneemt. Lijkt het te mooi om waard te zijn? Dan is dat het vaak ook. Via de social media accounts of de Reddit pagina kom je er meestal snel achter of iets deugt of niet. Je kunt hier meer informatie vinden over de Bitcoin koers verwachting.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!


Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.