Leestijd: 2 minuten

Een keylogger is software dat gemaakt is om de toetsaanslagen op een computer te registreren. Iedere toets die je indrukt wordt vastgelegd en dit is later terug te zien. Vaak worden keyloggers gezien als malware, maar het hoeft niet altijd negatief te zijn. In dit artikel gaan we in op keyloggers en de risico’s die hieraan verbonden zijn.

Alleen maar negatief?

Keyloggers zijn niet alleen maar negatief, maar het is wel belangrijk je bewust te zijn van de risico’s. Keyloggers kunnen bijvoorbeeld ook gebruik worden door ouders op de ‘huis computer’ om te kijken wat de kinderen allemaal uitspoken. Dit klinkt wellicht negatief, maar op sociale media zijn niet alleen maar vriendelijke mensen actief. Er zijn ook mensen die kwaad in de zin hebben en in dit geval kan het uitkomt bieden dat je weet wat er speelt.

Ook kunnen keyloggers gebruikt worden in de ICT om te achterhalen wat er gebeurt is met een bepaald systeem. Daarnaast kunnen werkgevers kijken wat er allemaal gebeurt op de werk computers zonder dat hier echt kwaad in de zin is al klinkt dit misschien niet zo prettig. Keyloggers worden echter het meest gebruikt door hackers en criminelen en het is belangrijk hiervoor op te passen.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Risico’s keyloggers

Het doel van een keylogger is zoals we al zeiden om toetsaanslagen te registreren. In eerste instantie zal je misschien zeggen dat het allemaal niet zoveel uitmaakt, net zoals bijvoorbeeld je internet geschiedenis ‘ik heb toch niks te verbergen’. Een keylogger zorgt alleen voor problemen wanneer de software van een hacker op jouw computer komt te staan.

Op het moment dat je inlogt op een cryptocurrency exchange bijvoorbeeld voer je ook je gebruikersnaam en wachtwoord in. Een keylogger van een hacker registreert dit en voor je het week is je account leeggehaald. Ook andere gegevens die je invoert zoals je de gegevens voor het internet bankieren, je creditcard en beveiligingscode en noem het maar op. 

Een keylogger is een heel simpel stukje code dat veel kwaad kan doen. Dit is een van de redenen dat iedereen altijd zegt dat je NOOIT een bestand moet openen in je email van een onbekende afzender. Voor je het weet schiet de hacker onopvallend een keylogger op je computer.

Ook is het mogelijk om een hardware keylogger te maken. Dit is in principe dezelfde software, maar dan geïnstalleerd op iets dat lijkt op een USB-stick. Het grote verschil met de software keyloggers is dat deze relatief eenvoudig te verwijderen zijn. Gewoon het apparaat uit de pc trekken en je bent klaar.

Hoe voorkom je problemen met een keylogger?

Helemaal als je veel financiën online regelt of actief aan het handelen bent op verschillende exchanges kan een keylogger heel vervelend zijn. Lees de volgende tips dan ook goed door:

 • Installeer goede antivirus software op je computer
 • Log nooit in op een vreemde computer, helemaal niet in openbare ruimtes. Je weet nooit wat er op de computer staat. Ook inloggen op je email aders is niet aan te raden
 • Open nooit zomaar bestanden van onbekende afzenders
 • Check altijd even of er geen onbekende usb-sticks in de computer zitten
 • Zorg ervoor dat de software op je pc altijd up-to-date is
 • Maak gebruik van two factor authenticatie voor al je accounts

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.