Energi is een zelfvoorzienende cryptocurrency met als doel om het grote publiek te bereiken. Een van de belangrijkste eigenschappen van het project is de treasury die met iedere block reward aangevuld wordt zodat de ontwikkeling van het project door kan gaan. In dit artikel kijken we naar Energi (NRG), de features en de Energie koers verwachting voor de toekomst.

Wat is Energi?

Energi is een cryptocurrency ontwikkeld voor groei. Met een treasury die zichzelf financiert met een vast percentage van de block reward wordt de schatkist van het project iedere minuut aangevuld en kan hierdoor de ontwikkeling van Energi altijd doorgaan.

De gedachte hierachter is dat door deze constante stroom van nieuwe tokens de groei van het project bevorderd kan worden. Hoe meer werk er gebeurt op het netwerk, hoe waardevoller de NRG coin wordt. Hoe waardevoller deze wordt, hoe meer geld er dus beschikbaar is voor nieuwe developers. 

Energi probeert iedere maand het budget op te maken om de groei van het project zo hard mogelijk te laten verlopen. Er wordt wel gezegd dat iedere dollar die in het project gestoken wordt door de organisatie dit zich later veelvuldig terugbetaald. Of dit waar zal zijn laten wij in ieder geval in het midden. 

Met deze middelen werkt Energi aan een platform waarop Dapps en smart contracts ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast is de mogelijkheid voor een Masternode met (op het moment) een hoge beloning een belangrijk selling point voor Energi. 

Verdeling NRG tokens

De block time van NRG is 1 minuut, dit betekent concreet dat iedere minuut de miners (master nodes in dit geval) de transacties zullen valideren en hiervoor een beloning krijgen. Er zijn vaste percentages toebedeeld aan de vaste posten en dit maakt het heel duidelijk waar al de nieuwe NRG naartoe gaat.

10 % naar de Energi Backbone (lees: oprichter)

10 % naar de Miners (Proof of Stake)

40 % naar de Masternodes

40 % naar de Treasury

Iedere twee weken wordt de Treasury betaald en dit gebeurt in grote bedragen van ongeveer 184.000 NRG per uitbetaling. 

De backbone is bedacht door de oprichter en wordt ook uitbetaald aan deze zelfde oprichter, Tommy. In de whitepaper is te lezen dat Energi opgericht is door de Youtuber Tommy en dat de eerste mensen in de gemeenschap mensen uit zijn Youtube fanbase waren. 

De 10% van iedere block reward dient als beloning voor zijn visie en leiderschap. Verder wordt er genoemd dat er geen ICO heeft plaatsgevonden en geen pre-mine. Alleen een 10% beloning voor de oprichter voor de duur van het project Energi.

“The Backbone is allocated by Tommy, Energi’s creator. Its original design was to function as Tommy’s incentive to create Energi (as there was no ICO or premine, and Energi was fully funded by Tommy). At a modest 10% allocation, this was felt to be very reasonable to the early Energi community, who joined Energi from Tommy’s original Youtube fanbase.”

Energi koers verwachting

De Energi koers verwachting verschilt afhankelijk van de persoon die je het vraagt. Aan de ene kant heb je de mensen die de masternode beloning en het staken erg interessant vinden. De beloning hiervoor kan erg hoog zijn afhankelijk van de NRG koers. Dit maakt het interessant om in te investeren.

Ook het Treasury mechanisme is erg goed ingericht en zal de verdere ontwikkeling van het project kunnen bekostigen. Ook bij een daling van de koers zit het project niet zonder middelen.

Aan de andere kant heb je de mensen die met name de centraliteit van het project niet zien zitten. In de whitepaper is duidelijk te lezen dat de oprichter, Tommy, 10% van iedere block reward krijgt als beloning en hiermee kan doen wat hij wil. 

Hoewel hij geen pre mine gedaan heeft of een grote hap van alle coins heeft zoals bijvoorbeeld de oprichters van Ripple, blijft het een aanzienlijk percentage. Helemaal wanneer je je bedenkt dat Energi geen maximum hoeveelheid heeft. De beloning zal dus ook tot in de oneindigheid voor hem zijn. 

Iedereen weet dat het leven niet te voorspellen is, dus zijn ‘leiderschap’ zou van de een op de andere dag kunnen veranderen of zelfs kunnen wegvallen. De meningen over de Energi koers verwachting zijn verdeeld. Het is aan jezelf om hierover meer te leren en je eigen afwegingen te maken. 

Energi prijs voorspelling 2020 – 2028

Net zoals de NRG koers verwachting verschilt ook de Energi voorspelling enorm afhankelijk van de kant die je kiest. Als we de ‘negatieve’ kant mogen geloven dan heeft Energi geen grote toekomt, met name door de centraliteit. 

Aan de andere kant staan de mensen die geloven in de Treasury en het zelfvoorzienende karakter van het project. De Energi prijs verwachting is dan ook positief als we deze mensen mogen geloven. In 2020 zou de NRG koers wel eens uit kunnen komen op een waarde van $3,92 ($ 3,76). 

Door deze groei wordt de schatkist alleen maar groter en kan verdere ontwikkeling bekostigd worden. De koers in 2022 zou in het beste scenario daarom uit kunnen komen rond de $5.84. Als dit doorgezet wordt in de Energi koers in 2025 verwacht rond de $7,6 per NRG.

2021: $ 2,26
2022: $ 2,52
2023: $ 3,07
2024: $ 3,73
2025: $ 4,47
2026: $ 5,08
2027: $ 5,41
2028: $ 6,84

Energi kopen

Het is volledig aan jezelf om goed onderzoek te doen naar Energi. Lees de whitepaper en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Heb je besloten dat NRG een goede investering is? Dan kun je NRG kopen op de KuCoin exchange. Het storten van euro’s is niet mogelijk, maar je kunt gemakkelijk Bitcoin kopen via Bitvavo en naar de KuCoin exchange storten.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.