EOS is een project dat werkt aan een platform waar ontwikkelaars eenvoudig applicaties op kunnen bouwen. Dit is in grote lijnen hetzelfde als Ethereum, alleen wil EOS zich onderscheiden door schaalbaarheid (veel transacties per seconde) en transactiekosten (gratis).

Met EOS wordt het in de toekomst mogelijk om applicaties te bouwen op de EOS blockchain. Dit worden dan volledig decentrale organisaties, die allemaal hun eigen pad kunnen kiezen wat betreft doel van het project. Dit is dezelfde formule die voor Ethereum ook succesvol is gebleken. Lees hier meer over de EOS koers verwachting.

EOS is mede opgericht door Dan Larimer in 2017. Hij is ook (mede)verantwoordelijk voor BitShares (een decentrale exchange) en Steemit, een social media welke gebruik maakt van de blockchain om zijn gebruikers te belonen. De munt heeft een totale maximale hoeveelheid van 1 miljard, waarvan er nu bijna 800 miljoen in omloop zijn. EOS maakt gebruik van een Delegate Proof of Stake mechanise om transacties goed te keuren. Dit is vergelijkbaar met het DPoS systeem van ARK, met een paar kleine verschillen.

Wat is de gedachte achter EOS?

Dan Larimer gelooft dat in de toekomst alles gaat via de blockchain. Dit vereist enorm veel transacties per seconde om draaiende te houden. Met de huidige aanbieders van eenzelfde platform is schaalbaarheid een probleem. Om aan te geven hoe belangrijk transacties per seconde zijn en hoeveel er nodig zijn:

VB: Facebook vereist 50.000+ transacties per seconde voor likes. Dit is enkel en alleen voor likes, niet de shares/comments en andere dingen die mogelijk zijn.
VB: Visa/Mastercard vereist 20.000+ transacties per seconde om draaiende te houden.

Om al deze verschillende toepassingen te kunnen laten draaien op een platform moest er volgens Dan Larimer dus duidelijk iets gebeuren. In theorie moet EOS in de toekomst meer dan een miljoen transacties per seconde aankunnen. Maar hierbij moet vermeldt worden dat het project op dit moment nog in ontwikkeling is.

Hoe zit het met de ICO van EOS?

EOS wordt bekostigd door een ICO. En deze ICO is anders dan normaal, het is er namelijk een die 350 dagen duurt. Iedere dag worden er 2 miljoen munten verkocht via de officiele website van EOS. Mensen kunnen iedere dag Ethereum sturen naar EOS en in ruil daarvoor wordt iedere dag aan het einde de 2 miljoen EOS verdeeld onder alle mensen die ETH gestuurd hebben. Je weet dus nooit zeker hoeveel EOS je nou uiteindelijk krijgt. Dit is allemaal afhankelijk van hoeveel ETH er die dag ingezameld wordt. Op een gunstige dag voor jou wordt er weinig ETH gestuurd en ontvang jij dus meer. Op een slechte dag is dit omgekeerd.

EOS ICO

Waar kan ik EOS kopen?

EOS kopen doe je heel gemakkelijk bij deze Nederlandse partij via iDeal. Gewoon even wat euro’s overmaken en omwisselen voor EOS. Winst gemaakt met de trade? Dan laat je je verdiende euro’s ook gratis weer op je bankrekening storten. EOS kopen doe je hier.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.