Wat is EOS? “De infrastructuur voor decentrale applicaties” EOS


EOS

EOS is een project dat werkt aan een platform waar ontwikkelaars eenvoudig applicaties op kunnen bouwen. Dit is in grote lijnen hetzelfde als Ethereum, alleen wil EOS zich onderscheiden door schaalbaarheid (veel transacties per seconde) en transactiekosten (gratis). Met EOS wordt het in de toekomst mogelijk om applicaties te bouwen op de EOS blockchain. Dit worden dan volledig decentrale organisaties, die allemaal hun eigen pad kunnen kiezen wat betreft doel van het project. Dit is dezelfde formule die voor Ethereum ook succesvol is gebleken.

EOS is mede opgericht door Dan Larimer in 2017. Hij is ook (mede)verantwoordelijk voor BitShares (een decentrale exchange) en Steemit, een social media welke gebruik maakt van de blockchain om zijn gebruikers te belonen. De munt heeft een totale maximale hoeveelheid van 1 miljard, waarvan er nu bijna 800 miljoen in omloop zijn. EOS maakt gebruik van een Delegate Proof of Stake mechanise om transacties goed te keuren. Dit is vergelijkbaar met het DPoS systeem van ARK, met een paar kleine verschillen.

Wat is de gedachte achter EOS?

Dan Larimer gelooft dat in de toekomst alles gaat via de blockchain. Dit vereist enorm veel transacties per seconde om draaiende te houden. Met de huidige aanbieders van eenzelfde platform is schaalbaarheid een probleem. Om aan te geven hoe belangrijk transacties per seconde zijn en hoeveel er nodig zijn:

VB: Facebook vereist 50.000+ transacties per seconde voor likes. Dit is enkel en alleen voor likes, niet de shares/comments en andere dingen die mogelijk zijn.
VB: Visa/Mastercard vereist 20.000+ transacties per seconde om draaiende te houden.

Om al deze verschillende toepassingen te kunnen laten draaien op een platform moest er volgens Dan Larimer dus duidelijk iets gebeuren. In theorie moet EOS in de toekomst meer dan een miljoen transacties per seconde aankunnen. Maar hierbij moet vermeldt worden dat het project op dit moment nog in ontwikkeling is.

Hoe zit het met de ICO van EOS?

EOS wordt bekostigd door een ICO. En deze ICO is anders dan normaal, het is er namelijk een die 350 dagen duurt. Iedere dag worden er 2 miljoen munten verkocht via de officiele website van EOS. Mensen kunnen iedere dag Ethereum sturen naar EOS en in ruil daarvoor wordt iedere dag aan het einde de 2 miljoen EOS verdeeld onder alle mensen die ETH gestuurd hebben. Je weet dus nooit zeker hoeveel EOS je nou uiteindelijk krijgt. Dit is allemaal afhankelijk van hoeveel ETH er die dag ingezameld wordt. Op een gunstige dag voor jou wordt er weinig ETH gestuurd en ontvang jij dus meer. Op een slechte dag is dit omgekeerd.

Waar kan ik EOS kopen?

EOS kopen doe je heel gemakkelijk bij deze Nederlandse partij via iDeal. Gewoon even wat euro’s overmaken en omwisselen voor EOS. Winst gemaakt met de trade? Dan laat je je verdiende euro’s ook gratis weer op je bankrekening storten. EOS kopen doe je hier.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan