Ethereum classic is geen nieuwe coin. Deze coin is voortgevloeid uit een afsplitsing van een bestaande coin genaamd Ethereum. De splitsing is ontstaan door middel van een hard fork (een hard fork is een aanpassing in de broncode).

Hard fork Ethereum, waarom moest dit gebeuren?

Op de Ethereum blockchain was een smart contract gevestigd genaamd DAO. DAO, een decentraal bedrijf met nul werknemers fungeert als een investeringsmaatschappij voor currencies en andere projecten. Dit zorgt in theorie ervoor dat er zeer lage kosten aan verbonden zijn en dat er meer veiligheid en transparantie is voor investeerders.

DAO op zichzelf was een slim programma dat veel enthousiastelingen trok die wel wilden investeren. Hierdoor werd er een ICO gestart en konden mensen DAO tokens kopen met Ethereum. Toen de ICO stopte was er 150 miljoen dollar opgehaald, uiteraard een enorm succes. Alles verliep soepel totdat de Ethereum community ontdekte dat er geld was gestolen. Een hacker vond een zwakke plek en zorgde ervoor dat hij welgeteld 70 miljoen dollar kon wegsluizen. De enige oplossing om al het geld terug te brengen naar de rechtmatige eigenaren was door middel van een hard fork.

Voordat de hard fork plaatsvond moest er eerst gestemd worden binnen de Ethereum community. 89% stemde voor een hard fork en dat heeft er voor gezorgd dat er twee precies dezelfde blockchains zijn ontstaan, maar met twee verschillende valuta’s. Ethereum en Ethereum Classic.

Het grappige is dat als het puntje bij paaltje komt Ethereum en Ethereum Classic bijna precies hetzelfde zijn. Ethereum classic kan net als Ethereum gebruikt worden voor ICO’s en ook heeft Ethereum Classic smart contracts. Een verschil is dat de kosten niet hetzelfde zijn. De Classic variant heeft lagere kosten dan zijn oudere tweelingbroer.

Ethereum classic koers

Nu in het kort is uitgelegd waarom nou eigenlijk Ethereum Classic is ontstaan wil ik het hebben over de koers. Een week geleden op 21 februari 2019 was de prijs van 1 ETC 4,52 dollar. Vandaag (28februari) staat de prijs 19 dollar cent lager. In de tussentijd heeft ETC op 4,80 dollar gestaan, maar ook op 4,17 dollar. Nu is het best normaal dat cryptovaluta zo schommelen en dat ze af en toe een stuk omhoog schieten of omlaag. Maar gekeken naar een maand geleden heeft ETC toch een sprong gemaakt van 50 dollar cent.

Kijken we nog verder terug in de tijd dan heeft ETC drie maanden geleden op 4,75 dollar cent gestaan. De koers blijft dus al een tijdje tussen de 4 en de 5 dollar schommelen. Uiteraard is dit niks vergeleken met een jaar geleden toen het de gouden dagen waren in Cryptoland. Toen stond namelijk ETC op $45,51 dollar. Het blijft maar afwachten wat de Ethereum classic koers over een jaar zal doen. Dit is allemaal afhankelijk van het gebruik van het project. Meer informatie over de Ethereum koers verwachting kun je hier vinden.

Beste etc wallets

Voordat we gaan kijken naar de beste wallet voor ETC (Ethereum Classic) zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor het bewaren van je Ethereum Classic.

Kijk bijvoorbeeld altijd eerst of de wallet die je in gedachte hebt wel compatibel is. Vooral voor ETC is dit belangrijk want er zijn verscheidene wallets die wel Ethereum accepteren maar niet Ethereum Classic. Verder is het altijd verstandig om een wallet te hebben die goed beveiligd is. Denk hierbij aan 2-factor authenticatie en/of een extra pincode.

De beste wallets voor ETC zijn op dit moment:
Ledger Nano S (Hardware wallet)

  • Kunnen meerdere cryptovaluta op bewaard worden
  • Makkelijk te bedienen
  • cryptovaluta worden offline bewaard

Trezor (hardware wallet)

  • Kunnen meerdere cryptovaluta op bewaard worden
  • Cryptovaluta worden offline bewaard

Jaxx (desktop and mobile wallet)

  • Makkelijk te bedienen
  • Kan op meerdere apparaten gedownload worden
  • Kunnen meerdere cryptovaluta op bewaard worden
  • Maakt geen gebruik van de 2-factor authenticatie

Wat doet de ETC coin

Ethereum Classic is net zoals zijn tweelingbroer open-source, blockchain gebaseerd en een platform voor smart contracts. Ook maakt het platform het mogelijk om Decentrale applicaties (DApps) te maken. Deze smart contracts zijn voorgeprogrammeerd en hier kan dus niets aan veranderd worden. Nu heeft Ethereum classic dus zijn eigen blockchain waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen.

Ethereum classic kopen

Ethereum classic kopen kun je op verschillende manieren doen. Een van de makkelijkste manieren om Ethereum classic te kopen is via deze Nederlandse partij. Deze Nederlandse partij is simpel en overzichtelijk. Zodra je je aanmeldt kun je makkelijk een bankrekening koppelen aan jouw account. Je kan meteen euro’s storten en ETC coins kopen. Nu kan dit ook op meerdere exchanges, maar het voordeel bij deze exchange is dat er geen kosten verbonden zijn aan het opnemen van je verdiende euro’s.

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.