Je hebt ze vast wel gezien. De lange wallet adressen die je nodig hebt om iemand Ethereum of Bitcoin te sturen. Dit is niet erg prettig in gebruik omdat je niet in één oogopslag kunt zien of je het adres juist overgenomen hebt. Ethereum Name Service (ENS) brengt hier verandering in.

Hoe werkt Ethereum Name Service?

De Ethereum Name Service is een provider van domeinen. Deze kunnen geregistreerd worden en hieraan kunnen bijvoorbeeld wallet adressen, maar ook smart contracts gekoppeld worden. Dit is in de praktijk een stuk eenvoudiger in gebruik dan bijvoorbeeld de wallet adressen zoals we deze nu kennen.

Een Ethereum adres ziet er nu bijvoorbeeld zo uit: 0x9754018b83d18632c43e5970b825359c54b407bc. Je kunt je voorstellen dat je hier gemakkelijk een foutje in maakt wanneer je het over moet nemen. Maar het is daarnaast ook niet echt een adres dat je zomaar kunt onthouden.

Met de ENS is het mogelijk om bijvoorbeeld currentcrypto.eth te registreren. Aan dit domein kun je vervolgens het bovenstaande wallet adres koppelen. Nu hoeven mensen alleen maar currentcrypto.eth te onthouden om mij Ether te kunnen sturen. Dit is een stuk makkelijker dan telkens het juiste adres weer opzoeken en checken of je het goed overgenomen hebt. Een foutje is zo gemaakt en ENS draagt dan ook zeker bij aan gebruiksgemak.

De Ethereum Name Service is ontwikkelt op smart contracts op de Ethereum netwerk en er is daarom veel mogelijk met deze adressen. Iedereen kan daarnaast een domein registreren door middel van een veiling. Een domein kost $5 per jaar en je betaald (uiteraard) in Ether.

Een domein registreren

Een ENS domein registreren doe je hier en kun je doen in vier stappen. 1. begin met een web3 internet browser. Dit is een browser waarmee je toegang kunt krijgen tot de Ethereum blockchain. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de Metamask plugin gebruiken via de Brave Browser. Die kun je overigens hier downloaden. 2. Doe een verzoek tot en registreren van je ENS domein en voltooi de eerste transactie. 3. Wacht op de controle. Er wordt nu gekeken of niemand anders dit adres heeft geregistreerd. 4. voltooi de tweede transactie. Hierna krijg je te horen of het domein te registreren is. Zo ja, dan kun je nu aan de slag met je domein om bijvoorbeeld je Ethereum wallet adres te koppelen. Je kunt hier alles lezen over de Ethereum koers verwachting.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.