Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 3 juli 2022 by Kaj

FUD staat voor Fear, uncertainty, and doubt. De term wordt veel gebruikt in de crypto wereld bij negatief nieuws rondom een coin. Net zoals de term ‘FOMO’ gaat het om angst en onduidelijkheid over de crypto koers van een bepaalde munt.

Hoe ontstaat FUD?

FUD kan op een natuurlijke manier ontstaan of kunstmatig verspreidt worden. De Fear, uncertainty and doubt rondom een coin ontstaat vaak namelijk door negatief nieuws. Dit nieuws kan natuurlijk echt zijn, maar in de crypto wereld wordt dit ook vaak in de wereld gebracht door mensen die ervan willen profiteren.

Het effect van FUD is namelijk dan mensen bang worden hun inleg in een bepaalde coin te verliezen door een dalende koers. Heb jij al je spaargeld in Chainlink zitten bijvoorbeeld en lees je alleen maar berichten over een aanstaande crash? Dan is de kans aanwezig dat je besluit de boel te verkopen als de Chainlink koers omlaag dreigt te gaan.

Dit kan een goede beslissing zijn als het nieuws op waarheid is gebaseerd. Wordt het nieuws echter geschreven door mensen die juist proberen de koers omlaag te brengen? Dan kan dit ervoor zorgen dat je je coins verkocht hebt met een hoge korting. Hiervan profiteren de mensen achter de FUD campagne, ze hebben namelijk je Chainlink kunnen kopen voor een korting.

Nadat alle negatieve berichten op miraculeuze wijze verdwijnen als sneeuw voor de zon kan de koers weer gaan stijgen en maken de kopers van je Chainlink een mooie winst.

Stijgt de koers nog niet snel genoeg? Dan zouden de verspreiders van de FUD zelfs kunnen besluiten om een concurrerende cryptocurrency negatief in het nieuws te brengen. Het doel hiervan is om een gedeelte van de investeerders te laten overstappen naar Chainlink om de koers te laten stijgen. 


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Hoe FUD tegen gaan?

Een belangrijke reden waarom FUD werkt is omdat er mensen zijn die geen duidelijke visie hebben voor de toekomst. Dit zijn investeerders die bijvoorbeeld ingestapt zijn door FOMO en/of zonder een goed plan. Een van de beste manieren om de effecten van FUD tegen te gaan is dan ook door een duidelijk plan te hebben en goed onderzoek te doen.

Op welke prijs ga je (een gedeelte) van je inleg verkopen en waarom? Heb je goed onderzoek gedaan waar je vooral zelf achter staat? Dan laat je je niet zo snel beïnvloeden door wat anderen schrijven. 

Ook is het goed om in je achterhoofd te houden dan FUD beter werkt bij kleinere coins. Over Bitcoin en de Bitcoin koers wordt altijd veel negatief nieuws geschreven. Het is alleen ook de coin waar praktisch iedereen bekent mee is en waar al veel mensen in zitten voor de lange termijn. Een coin die nog maar net bestaat kan iets makkelijker beïnvloed worden en dit is natuurlijk interessanter voor de mensen die geld willen verdienen aan FUD.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.