Vanaf de middeleeuwen hebben we in Nederland met z’n allen gebruik gemaakt van de Gulden. Tot deze in 2002 vervangen werd door de euro. Maar sinds de opkomst van Bitcoin en andere blockchain projecten is er weer nieuw leven geblazen in de Gulden, namelijk in de vorm van de Gulden coin. Een nieuwe digitale Gulden.

 

De start van de Gulden coin was in april 2014. De gedachte achter het NLG project was om de beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en het onderliggende transactie verifieer systeem te verbeteren ten opzichte van de Bitcoin.

Met de Gulden coin moet er een veilig, snel en goed presterend financieel betalingssysteem opgezet worden. Dit niet alleen voor consumenten, maar ook voor winkeliers en service aanbieders. Het doel van al deze veranderingen ten opzichte van de Bitcoin was om gebruiksgemak te vergroten. Ook moet de Gulden bijdragen aan de adoptie van NLG als gemakkelijk en goedkoop betaalmiddel.

Op dit moment zijn er ruim 400 miljoen NLG in de omloop van de 1,68 miljard en worden de transacties goedgekeurd door middel van Proof of Work. Recent is dit verandert naar PoW2.

PoW2, wat betekent dit voor de Gulden coin?

Proof of Work is niets anders dan minen. Je gebruikt speciale apparatuur om rekenkracht te leveren aan het netwerk om de transacties goed te keuren. Met het PoW2 van de Gulden coin komt hier nog een laag bovenop, namelijk een soort spaardeposito. Gebruikers van het netwerk kunnen nog steeds NLG verdienen door hun mining apparatuur te gebruiken voor het minen van NLG. Maar mensen kunnen nu ook hun gulden vastzetten in het Gulden netwerk om hiermee rendement te behalen. Dit kan gezien worden als een spaardeposito waar vroeger wel mee gespaard werd.

Je kunt je Gulden vastzetten voor verschillende periodes, variërend van 1 maand tot drie jaar. Gedurende deze tijd kun je je NLG coins niet meer gebruiken, maar ontvang je wel ‘rente’ over je Gulden. Dit omdat jouw vastgezette NLG nu ook bijdraagt aan het netwerk. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat er maar twee bevestigingen nodig zijn de de Gulden transactie goed te keuren. Er wordt nu zelfs gewerkt om veilige transacties voor elkaar te krijgen zonder dat er bevestigingen van het netwerk nodig zijn.

Gulden adoptie NLG

NLG als betaalmiddel

Het Gulden project richt zich duidelijk om het gebruiksgemak van financiele transacties. NLG zet daarom ook sterk in op adoptie bij winkeliers. In de Benelux maken nu al meer dan 157 winkeliers gebruik van de Gulden coin. Je kunt ermee betalen in fietsenwinkels, kapperszaken en snackbars.

Zodra er meer mensen gebruik gaan maken van de Gulden, zullen meer winkeliers het aan willen nemen. En zodra je bij meer winkeliers kunt betalen met NLG, zullen meer mensen gebruik gaan maken van de Gulden coin. Deze adoptie zal er op termijn voor zorgen dat de waarde van de Gulden zal stijgen en dat is uiteraard goed voor de mensen die er in investeren. Op deze pagina kun je kijken waar ze bij jouw in de buurt Gulden accepteren.

Gulden koers, reken van Gulden naar euro

De koers van Gulden fluctueert net zoals die van iedere andere munt. Je kunt de Gulden koers dan ook verschillend opvatten. Of hij staat nu laag en daarom is het een goed moment om in te stappen of je besluit om geen coin te kopen die tot nu toe alleen maar gedaald is. Bij een eventuele opleving van Altcoins kan het in ieder geval weer interessant zijn. Lees in dit artikel meer over de Gulden koers verwachting.

Beste Gulden wallet

NLG biedt een geschikte wallet aan haar gebruikers. Deze is eenvoudig te downloaden van hun website en is zowel voor de mobiele telefoon als computer beschikbaar. Je kunt de wallets hier downlaoden.

Gulden kopen

Gulden kopen is heel eenvoudig. Er zijn meerdere partijen waar je dit heel gemakkelijk kunt doen. Je kunt Gulden kopen met euro’s via deze Nederlandese exchange. De exchange heeft nauwe banden met de mensen achter Gulden en daarom weet je zeker dat je altijd tevreden kunt handelen.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.