Holochain is een platform voor gedistribueerde applicaties. Dit betekent dat het de ruimte biedt voor decentrale applicaties die niet centraal op een server staan opgeslagen, maar verdeelt staan over meerdere deelnemers aan het netwerk (Nodes). De belangrijkste reden voor het ontwikkelen van Holochain is de schaalbaarheid. In dit artikel lees je precies wat Holochain is, maar ook wat HOLO en de HOT coin precies doen op dit netwerk.

Bij blockchain technologie wordt dezelfde database van bestanden door iedere Node opgeslagen. Ze controleren allemaal dezelfde database en pas wanneer ieder Node akkoord is gegaan zal de transactie geaccepteerd worden. Het grote verschil tussen de ‘reguliere’ blockchain en de aanpak van Holochain is nou juist dit onderdeel.

Bij de gedistribueerde applicaties wordt op iedere Node namelijk andere data opgeslagen en met een eigen sleutel kan iedere Node toch met de ‘centrale database’ communiceren. Hierdoor kunnen er in een bepaalde tijd in theorie oneindig veel transacties gedaan worden, in tegenstelling tot de reguliere blockchain die iedere transactie door alle betrokkenen moet laten controleren.

Omschrijving Holochain door de bedenkers

De bedenkers van Holochain omschrijven dit verschil aan de hand van de Engelse taal. Hoe meer mensen er geboren worden, hoe meer mensen in principe de Engelse taal zullen spreken. Er zal geen beperking optreden in de mate waarin de taal gebruikt kan worden (=aantal woorden dat per minuten gesproken kunnen worden/transacties per seconden).

Niemand beschikt over de gehele ‘database’ van Engelse woordenschat, maar toch kan iedereen er onafhankelijk gebruik van maken. Verdwijnen in een keer de helft van alle sprekers van de Engelse taal? Dan blijft de taal op zich gewoon functioneren zoals bedoelt.

Dit is wel te vergelijken met de Nodes op een netwerk. Iedere spreker van de Engelse taal is in dit geval een Node. De taal op zichzelf blijft functioneren zoals het hoort, zelfs als de helft van de Nodes verdwijnen. Zou dit bij een project gebeuren dat gebruikt maakt van de reguliere blockchain, dan bestaat de kans dat er minder transacties per seconden gedaan kunnen worden.

Wat is HOLO?

HOLO is het hosting platform van het Holochain project. Op het HOLO netwerk draaien de Holo Applicaties (hApps). Het biedt als het ware de brug tussen de Holochain en het reguliere web zoals we dat kennen.

Holochain vergelijkt dit wel met AirBNB. Ze zeggen dat ze de AirBNB van de hosting zijn. Iedereen kan er als het ware ervoor kiezen om zijn computer in te zetten voor de hosting van Holochain en hiermee passief inkomen te verdienen.

Door je computer deel te laten nemen aan het netwerk kun je Holo fuel verdienen. Dit doe je door de software op de achtergrond te laten draaien op je computer en gebruik te laten maken van je overtollige computer opslag en rekenkracht. Dit aspect lijkt naar mijn idee redelijk op het Golem project.

Holofuel is de cryptocurrency die je kunt verdienen door je computer blood te stellen aan het netwerk. De HOT coin die ook hoort bij het netwerk is wezenlijk anders, dit is namelijk een ERC20 token en draait dus op het Ethereum netwerk.

Holochain ICO

De Holochain ICO was een groot succes. De ICO was gaande tussen 29 maart en 28 april 2018 en heeft gedurende die periode ruim 20 miljoen dollar opgehaald.

De ICO was niet alleen een groot succes voor het project zelf. Ook de investeerders zijn er flink op vooruit gegaan. Zo is op het moment van schrijven van dit artikel het rendement behaalt op ruim 36x, het rendement met Bitcoin ruim 16x en heeft het een rendement van bijna 14x behaalt met de dollar.

Beste HOT wallet voor Holochain

Doordat de HOT coin een ERC20 token is kun je je private keys bewaren op een hardware wallet. Dit is dan ook zeer verstandig om te doen, want met alle verhalen van gestolen coins van exchanges wil je dit risico niet lopen. Je vindt hier een geschikte Nederlandse partij om je een hardware wallet te kopen. Je hebt de keuze uit bijvoorbeeld een Ledger Nano S, Ledger Nano X of een Trezor T.

HOT coin kopen met iDeal

HOT coin kopen met iDeal is heel eenvoudig. Er zijn tal van exchanges waarop deze mogelijkheid geboden wordt, maar dit is bijvoorbeeld een geschikte partij uit Nederland.

Je kunt er eenvoudig je bankrekening koppelen en euro’s storten met iDeal. Deze euro’s wissel je met gemak om voor HOT coins en bij winst laat je ook zo de euro’s weer kosteloos op je bankrekening storten.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.