ICON is een relatief nieuw blockchain project met de ICON coin als valuta. Sinds de opkomst van de blockchain technologie zijn er veel projecten gestart en deze projecten hebben vaak allemaal hun eigen blockchain en doeleinden. Wat goed is aan deze ontwikkeling is dat er hierdoor veel informatie en waarde op de blockchain geplaatst kan worden. Alleen is het door al die verschillende projecten lastig om onderling met elkaar te communiceren. Wanneer jij op de ene blockchain een smart contract hebt, is dit niet te gebruiken bij het andere project. ICON gaat er met zijn ICON coin voor zorgen dat er online communities ontstaan op de ICON blockchain die allemaal met elkaar kunnen communiceren en samenwerken.

ICON is een project dat ernaar streeft om het grootste decentrale netwerk op de blockchain te bouwen. Door verschillende communities te creëren zorgen ze ervoor dat alle ICON blockchain projecten met elkaar kunnen communiceren en de waarde van de ene blockchain naar de andere kunnen overdragen.

ICON ICO

De ICON ICO was zeer succesvol in het najaar van 2017. De ICO was gestart met als doel om binnen twintig dagen bijna 43 miljoen dollar op te halen en dit is gelukt. Daarnaast was het op dat moment de grootste ICO in Korea. Sinds de ICO heeft het de vroege investeerders geen windeieren gelegd, want de returns variëren van 3.34x als je investeerde met Bitcoin tot 7.29x met Ethereum. Investeerders konden hun BTC of ETH omwisselen voor de ICX coin, de munt die gebruikt wordt op het ICON netwerk. Deze ICX coin is dus sinds de ICO al flink gestegen. Je kunt hier meer lezen over de ICON ICO.

Wat is ICON

ICON en de ICX coin zorgen ervoor dat er communities met elkaar verbonden worden op de blockchain. Nu is iedere blockchain anders, waardoor er geen connectie bestaat tussen de verschillende projecten. Dit terwijl het soms wel handig kan zijn om eenvoudig informatie op te halen vanuit een andere project. ICON noemt hierbij voorbeelden uit de medische wetenschap. Een toekomstige toepassing van blockchain kan zijn het bewaren van medische gegevens. Er kan niet gefraudeerd worden met deze gegevens, en ze zijn altijd inzichtelijk. Maar alle gegevens worden op 1 blockchain opgeslagen. Het betreffende ziekenhuis is in dit geval een gemeenschap.

Wanneer medische onderzoekers, uit een andere gemeenschap aan de andere kant van de wereld, deze gegevens in willen zien is dit lastig. Dit omdat ze gebruik maken van verschillende blockchains om de gegevens te bewaren. ICON gaat deze gemeenschappen met elkaar verbinden, zodat deze twee communities gemakkelijk informatie met elkaar kunnen uitwisselen.

Tegenwoordig gaat dit erg omslachtig in ziekenhuizen. Wanneer je als patiënt een second opinion wil in een ander ziekenhuis kan het lang duren voordat jouw gegevens van de ene naar de andere dokter komen. Hierdoor wordt jouw wachttijd langer en wordt je minder snel geholpen. Ieder ziekenhuis zit op dit moment in een andere gemeenschap en slaat de gegevens anders op. Wanneer deze gemeenschappen met elkaar verbonden worden, kan met toestemming bepaalde gegevens eenvoudig gebruikt worden door iemand anders.

Een ander duidelijk voorbeeld van de mogelijke toepassing van dit project en de ICX coin zijn de verwijzingen van de huisarts en de zorgverzekeraar. Altijd als je naar het ziekenhuis moet gaat dit via de huisarts. Om vervolgens een afspraak te maken bij het ziekenhuis heb je een verwijzing nodig van de huisarts en zal er gecontroleerd moeten worden of je wel verzekerd bent voor een bepaalde ingreep. Wanneer al deze verschillende organisaties (communities) met elkaar communiceren en gegevens van elkaar kunnen ophalen gaat dit hele proces een stuk eenvoudiger.

ICON connections

ICON koers

De ICON koers is lastig te voorspellen. De meeste mensen zijn het er wel over eens dat het ICON project en de ICX coin potentie hebben. Dit is ook de reden dat veel mensen nog steeds wat ICX in hun portfolio hebben. Maar tegelijk is er ook weinig ‘hype’ rond de munt, wat de prijs negatief beïnvloed. Feit blijft dat er veel gesproken moet worden over de ICX coin wil het in prijs stijgen. Op dit moment wordt er weinig bijzonders aan marketing gedaan en dit is te merken in de prijs van de ICX coin. Maar de prijs heeft natuurlijk niet alleen met de hype te maken, maar ook met de gang van zaken binnen de algehele Crypto wereld. Het is daarom lastig te voorspellen hoe de ICON koers zich zal ontwikkelen.

ICON social media

ICON is actief op veel sociale media. Zo is er een ICON Reddit, een ICON coinmarketcap en een ICON twitter. Via deze sociale media is het eenvoudig om op te hoogte te blijven van het ICON nieuws en nieuws over de ICX coin.

Beste ICON wallet

Welke ICON wallet je wilt gebruiken hangt natuurlijk af van je eigen voorkeur. ICON biedt je een ICON wallet aan voor de computer, die je kunt gebruiken via Google Chrome: de ICONex. Maar de veiligste manier om je  ICX coin te bewaren is een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S. Met deze hardware wallet sla je je ICON coin buiten het internet op, waardoor de kans op een hack nagenoeg niet aanwezig is. Koop hier je Ledger Nano S

https://www.youtube.com/watch?v=SbayxOHAlVU

ICON kopen

ICON kopen is heel eenvoudig. Omdat ICX populair is kun je het op meerdere exchanges aanschaffen. Maar de gemakkelijkste manier waarop je ICON kopen kunt is Bitvavo. Op deze Nederlandse exchange kun je gemakkelijk je bankrekening koppelen en euro’s storten met iDeal. Deze euro’s kun je ICX kopen wat betekent dat je makkelijk ICON kopen kunt met iDeal. Heb je winst gemaakt op een trade? Dan verkoop je je ICX weer net zo makkelijk en laat je je euro’s kosteloos weer op je bankrekening storten.

Je kunt je hier aanmelden op Bitvavo

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.