De meeste mensen zijn het er op dit moment nog niet over eens welke kant de crypto wereld op gaat. De ene zegt dat het snel afgelopen zal zijn met de hype, en de ander is er heilig van overtuigd dat Bitcoin of een ander cryptoproject groot gaat worden. Maar wat veel mensen inmiddels wel inzien is dat de achterliggende blockchain technologie van grote waarde kan zijn. En hoewel hier in sommige projecten nog problemen mee zijn wat betreft schaalbaarheid, timmeren andere projecten hard aan de weg om deze problemen op te lossen. Zo ook IOSToken oftewel IOST met de IOST coin.

Wat is IOST?

Volgens de ontwikkelaars van IOS (Internet Of Services) is het project ontwikkeld om de tekortkomingen van andere crypto projecten op het gebied van schaalbaarheid op te vullen. Het project is de ‘next-generation’ blockchain technologie die een infrastructuur voor service georiënteerde ecosystemen moet faciliteren.

In hun whitepaper noemt IOS bedrijven als Facebook en Amazon. Met de huidige transactiesnelheid van de meeste crypto projecten zou het niet mogelijk zijn om deze gigantische platformen op blockchain technologie te laten draaien. Ze noemen de voorbeelden van Steemit, Ethereum en EOS, die dit allemaal op hun eigen manier geprobeerd hebben.

Maar volgens IOST ligt de kern van deze schaalbaarheid problemen bij het ontwerp van deze bestaande blockchain projecten. Zo heeft ieder project te maken met twee problemen, namelijk: 1) Iedere Node moet een volledige kopie van de blockchain bewaren, en 2) Ieder Node in het netwerk moet ook meewerken aan iedere transactie. Volgens IOS zorgt dit ervoor dat deze projecten gedoemd zijn problemen op te lopen wat betreft de schaalbaarheid.

Dit gaat er volgens de bedenkers van IOStoken voor zorgen dat deze projecten op termijn aanlopen tegen hoge kosten om transacties goed te keuren. En doordat de moeilijkheidsgraad van het Proof of Work mechanisme toeneemt naarmate het project vordert, zal deelname aan het netwerk (mining) alleen nog maar voor een beperkte groep beschikbaar zijn.

Het doel van IOST

IOST moet er door middel van verschillende nieuwe ‘technieken’ voor zorgen dat deze problemen opgelost gaan worden. Zo geven ze zelf aan te werken aan een volledig decentrale manier van het uitwisselen van online diensten en goederen.

En daarnaast biedt IOS met de IOSToken ook een platform aan waarop volledig decentraal applicaties ontwikkeld kunnen worden (Dapps). Deze decentrale applicaties van IOST moeten enorme hoeveelheden gebruikers aankunnen, zoals de eerder genoemde grote internetbedrijven. Dit willen ze voor elkaar krijgen met de volgende technieken.

Efficient Distributed Sharding (EDS) IOST

Met het Efficient Distributed Sharding principe van IOST moet de hoeveelheid transacties enorm opgehoogd kunnen worden. Normaal gesproken moet iedere Node (deelnemer aan het netwerk) een block met transacties goedkeuren. Pas als iedere Node ernaar gekeken heeft, zullen de transacties goedgekeurd worden.

Met het EDS van IOST project worden deze Nodes opgedeeld in kleinere groepen. Iedere groep van Nodes (Shards) moet nu een miniatuur netwerk voorstellen dat ieder een eigen block krijgt waarin transacties ter goedkeuring zitten. Op deze manier kan de hoeveelheid transacties opgedeeld worden tussen verschillende kleinere netwerken, waardoor de transactie snelheid aanzienlijk verhoogd kan worden. IOST claimt een aantal transacties van 100.000 per seconden te kunnen faciliteren.

Deze techniek moet ervoor zorgen dat organisaties blockchain tegenpolen kunnen ontwikkelen van de grote internetbedrijven van dit moment. En hoewel het met de huidige netwerkgrootte van de IOS blockchain nog vrij duur is, kan dit bij de groei van het netwerk sterk teruglopen en daarom interessant worden.

Believable-First consensus

Om er zeker van te zijn dat alle transacties veilig verlopen op het netwerk en ook de veiligheid waarborgen is Proof of Believablity (PoB) in het leven geroepen.

Bij het IOS project zijn de Nodes die het netwerk controleren opgedeeld in twee groepen. De ‘geloofwaardige’ en de ‘normale’. Ten eerste zullen de geloofwaardige nodes de transacties goedkeuren en deze worden op hun beurt weer gecontroleerd door de normale nodes. Dit onderscheidt is gemaakt om de transactiesnelheid te controleren. Zodra een transactie goedgekeurd is door de geloofwaardige Node, zal dit doorgestuurd worden naar de normale nodes. Dit is een extra controle om ervoor te zorgen dat de betrouwbare nodes naar waarheid handelen. Worden ze betrapt op het invoeren/ accepteren van foute transacties? Dan verliezen ze in een klap hun geloofwaardigheid. Deze is onder andere opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • De hoeveelheid IOStoken op de balans (in de wallet)
  • De mate van bijdrage aan de gemeenschap
  • De beoordelingen van de mensen uit de gemeenschap

De IOST ICO

IOST komt voort uit een ICO. Deze is afgelopen op 3 januari 2018 en heeft in totaal ruim $31 miljoen opgeleverd. Dit was ook het ICO doel van IOST. Sinds de ICO prijs staat IOST, mede door de groei van de afgelopen tijd, ruim op een winst. Met op het moment van schrijven 1.12x de ROI in USD, 7.05x de ROI in Ethereum en 4.03x in Bitcoin. Gegevens over de IOST ICO zijn hier terug te vinden.

IOST Team

Op de website van IOST is het gehele team terug te vinden. Het is altijd belangrijk om dit te controleren, want kan je geen teamleden vinden? Dan is dit vaak geen goed teken. Controleer ook altijd even of je ze kunt vinden op LinkedIn, want een nep-profiel is zo aangemaakt.

IOST Team
IOST Team zoals aangegeven op de website

IOST Koers

De IOST coin koers fluctueert zoals de meeste projecten sterk. Zo maakte het ongeveer een jaar geleden een sterke groei door, maar is de IOST koers inmiddels ook weer teruggezakt. Dit is wel in lijn met de meeste andere crypto projecten. Maar opvallend is het dat IOST op het moment van schrijven in de afgelopen maand bijna in prijs verdubbeld is.

Hoe meer mensen gebruik gaan maken van IOST, hoe meer de IOST koers zal stijgen. Wat de koers in de toekomst zal doen is hier dan ook sterk afhankelijk van. De potentie van het project is zeker aanwezig, maar de vraag is of ze al hun beloften waar kunnen maken. Er zijn immers wel meer projecten geweest die de focus hadden op schaalbaarheid, maar inmiddels nog maar weinig gebruikers hebben.

Nieuws over IOStoken

IOST nieuws is overal op het internet te vinden. Maar weer altijd bedacht op het feit dat mensen een dubbele agenda kunnen hebben. Heeft iemand veel IOST coin? Dan zal deze persoon natuurlijk altijd erg positief over het project zijn. Is hij dit niet? Dan zal dit de IOST koers negatief beïnvloeden. De IOST twitter is hier te vinden. De Reddit over het IOS token project kun je hier vinden en dit is de officiële website van het project.

IOST kopen

Wil je nu IOST kopen? Dan kan dat heel eenvoudig bij deze Nederlandse partij. Je kunt hier eenvoudig je bankrekening koppelen met de exchange. Zo kun je gemakkelijk met iDeal je IOST kopen. En heb je winst gemaakt op een trade? Dan kan je gratis je euro’s weer op je bankrekening laten storten. Ook is er bij het aanmaken van een account direct een wallet beschikbaar, zodat je hier zelf niet te veel moeite in hoeft te steken.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.