IOTA is een project dat zich richt op de Internet of Things. Er wordt gesproken over dit concept wanneer de door mensen bestuurde apparaten (smartphone, desktops) in de minderheid zijn op het internet. Voorbeelden van de Internet of Things zijn bijvoorbeeld de Smart Homes, huizen waar veel apparatuur in verbinding staat met internet. De thermostaat leert zelfstandig wanneer jij wel en niet thuis bent en past hier de temperatuur op aan om te besparen. De wasmachine kan op afstand aangezet worden en je kunt via de telefoon bekijken wie er voor de deur staat en beslissen om open te doen.

IOTA gaat zich richten op deze markt omdat ze verwachten dat de ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things steeds verder toe zal nemen. IOTA biedt een platform aan waar door de nieuwe ‘Tangle’ technologie de transactiekosten gratis zijn. Dit komt omdat IOTA inschat dat het belang van micro-transacties steeds belangrijker wordt. Op dit moment moeten er fee’s betaald worden aan de miners om transacties te controleren en te versturen. Soms zijn deze transactiekosten hoger dan het verzonden bedrag. Hier brengt IOTA verandering in.

IOTA is opgericht in 2015 door David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener, and Serguei Popov. Eind 2015 werd er kapitaal opgehaald door middel van een ICO, welke 1337 BTC opgehaald heeft. De maximale hoeveelheid MIOTA, zoals de IOTA eenheid genoemd wordt, is bijna 2,8 miljard. Direct bij de start zijn alle munten uitgegeven en daardoor zijn alle MIOTA munten dus in omloop.

Wat is Tangle?

Tangle is de techniek die bij IOTA de blockchain heeft vervangen. Bij een blockchain (zoals iedere andere cryptocurrency) worden transacties op elkaar gestapt en dient iedere voorgaande block gecontroleerd en geverifieerd te worden voordat een transactie goedgekeurd wordt. Dit proces wordt gedaan door miners in ruil voor een fee, welke de verzender van de transactie moet betalen. Bij Tangle gaat dit anders. Iedereen die op het IOTA netwerk een transactie wil doen moet in ruil daarvoor zelf twee toekomstige transacties goedkeuren.

IOTA Tangle

Doordat iedereen die deelneemt aan het netwerk ook zelf transacties moet goedkeuren (wat automatisch gebeurt) zijn er dus geen transactiekosten verbonden aan het versturen van je Cryptocurrencies. Daarnaast is het hierdoor ook enorm schaalbaar. Hoe meer mensen transacties gaan versturen, hoe meer transacties er goedgekeurd kunnen worden. Bij de blockchain worden de berekeningen steeds moeilijker, waardoor er steeds meer computerkracht nodig is om de transactie goed te keuren. Dit is dus niet aan de orde bij IOTA.

Waar kan ik IOTA kopen?

IOTA is op veel verschillende exchanges aan te schaffen. Zelf maak ik gebruik van de Binance exchange. Lees ook dit artikel over het handelen in Cryptocurrency nog eens door.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.