Lisk is een blockchain project dat zich richt op het toegankelijk maken van decentrale applicaties voor iedereen. Lisk biedt een platvorm voor ontwikkelaars waar ze op de Lisk blockchain applicaties kunnen maken, publiceren en distribueren. Op dit platform is de Lisk coin (LSK) de munt waarin betaald wordt.

LSK heeft een totale circulatie van bijna 121 miljoen, waarvan er nu ruim 105 miljoen zijn uitgegeven. Daarnaast maakt LSK gebruik van Delegate Proof of Stake, net zoals ARK. Hierdoor is Lisk mining niet mogelijk. De Lisk coin heeft op dit moment een waarde van rond de $12, wat ruim 20x zo hoog is dan een jaar geleden.

Wat is het idee achter Lisk?

Veel nieuwe projecten willen graag de blockchain technologie gebruiken in de producten. Maar hiervoor is veel kennis nodig om dit vanaf de grond op te bouwen. Hier komt de Lisk blockchain om de hoek kijken. Het platvorm dat aangeboden wordt aan ontwikkelaars is voorzien van vele handige tools om het makkelijker te maken. Daarnaast is Lisk ontwikkeld in Javascript, de meest gebruikte programmeertaal ter wereld (wat trouwens bedacht is door Brendan Eich, ook de bedenker van de Brave Browser). Ook dit zorgt ervoor dat de drempel voor non-blockchain ontwikkelaars enorm laag is.

De applicaties die ontwikkeld worden op de Lisk blockchain lijken ‘van de voorkant’ op gewone applicaties, maar draaien op de achtergrond op de blockchain technologie. Dit zorgt ervoor dat er binnen deze applicaties geen fraude gepleegd kan worden en dat alles grondig opgeslagen wordt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor een social media, spellen of berichten applicaties.

Het hele idee is een beetje vergelijkbaar met Ethereum, daarom vind je op internet ook vaak berichten als Lisk vs Ethereum. Waar Lisk dus vooral in uitblinkt is de toegankelijkheid voor andere ontwikkelaars. Op het Ethereum netwerk wordt er gebruik gemaakt van een speciale programmeertaal, waar op het LSK netwerk gebruik gemaakt wordt van Javascript.

Waar kan ik Lisk kopen?

Wil je Lisk kopen? Dan is Binance hier uitermate geschikt voor. Dit is een van de grootste exchanges met een enorm trade volume, zodat je altijd snel je Lisk coin binnen hebt. Maak je account aan op Binance. Ook op Bitvavo kun je direct met iDeal aan de slag om Lisk aan te schaffen.

Wat is de beste Lisk wallet?

Je kunt je LSK uiteraard op een exchange laten staan als het niet om een gigantisch bedrag gaat. Maar het veiligste is toch wel op een speciale Lisk wallet te gebruiken. Op de website van het project kun je deze Nano wallet downloaden onderaan de pagina. Met de LSK wallet weet je zo goed als zeker dat je munten altijd veilig staan.


Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.