Litebit is een Nederlandse cryptocurrency exchange gevestigd in Rotterdam. Op het platform kunnen meer dan 50 verschillende munten verhandelt worden. Litebit is ontstaan in 2013 uit de behoefte om gemakkelijk cryptocurrencies te kunnen kopen. De oprichters vonden dit in die tijd veel te moeilijk en hebben daarom hun eigen initiatief opgezet, Litebit.

Er hebben al meer dan 600.000 mensen crypto gekocht via Litebit. Dit maakt het dan ook een van de grootste platformen die Nederland te bieden heeft. Het is een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Binance dat Litebit gevestigd is in het hartje van Rotterdam. De klantenservice wordt hierdoor een stuk beter. Litebit is namelijk gewoon telefonisch te bereiken tussen 9 en 21 uur of via de email. Voor vragen zijn de lijntjes dus kort.

Gratis aanmelden bij Litebit

Hoe werkt Litebit?

Litebit werkt eigenlijk heel eenvoudig. In slechts drie stappen kun je aan de slag met het kopen en verhandelen van bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Gulden.

Stap 1: Het aanmaken van je account

 • Meld je aan op Litebit.
 • Vul je persoonsgegeven in. Zorg dat je dit altijd eerlijk doet. Het gaat om transacties met geld, dus hiermee wil je problemen voorkomen.
 • Bevestig je email adres.
 • Bevestig de rest van je gegevens en verifieer door middel van je telefoon.
 • Beveilig je account door bijvoorbeeld het gebruik van 2FA.
 • Je kunt nu handelen in cryptocurrencies.

Nu je een account aangemaakt hebt kun je beginnen met het handelen op Litebit. Ook dit is heel eenvoudig en je kunt afrekenen via verschillende betalingsmethoden.

Stap 2: Het handelen via Litebit

 • Na het inloggen kun je rechtsboven op ‘Kopen’ klikken.
 • Zodra je hierop klikt zie je de volgende tekst in beeld: “Bitcoin kopen met iDEAL of Creditcard”. Door hieronder op Bitcoin te klikken kun je de cryptocurrency kiezen die jij wilt aanschaffen
 • Vul vervolgens de overige gegevens in om je bestelling te voltooien. De hoeveelheid van de currency die je wilt kopen. De wallet waarin het gestort moet worden. Je kunt hiervoor je eigen externe wallet gebruiken, bijvoorbeeld die van een hardware wallet. Maar je kunt er ook voor kiezen een Litebit wallet te gebruiken. Deze wordt automatisch voor je gegenereerd.
 • Kies de gewenste betaalmethode. Je kunt hierbij kiezen tussen iDeal, SEPA, Litebit credits, SOFORT, Giropay, Bancontact, Mybank, Creditcard en EPS. Klik vervolgens op volgende en reken je transactie af.

Stap 3: Beheer je Litebit wallet

Rechtsboven op Litebit staat onder ‘Mijn wallet’ een overzicht met alle cryptocurrencies die Litebit in het assortiment heeft. Op het moment dat je bijvoorbeeld ARK gekocht hebt, zal dit hier automatisch in de ARK wallet verschijnen.

Je hoeft geen moeite te doen om dingen te installeren. Alle Litebit wallets worden automatisch voor je gegenereerd op het moment dat je iets koopt. Ook als je saldo van een andere exchange op een Litebit wallet wilt zetten kan je hiervoor een wallet aanmaken. Dit is geheel gratis en werkt heel eenvoudig. Maar gaat het om hoge bedragen? Dan doe je altijd goed aan dit los van een exchange te bewaren, in een hardware wallet. Voorbeelden van zulke wallets zijn de Ledger Nano S, de Ledger Nano X en de Trezor.

Litebit Tiers

Er zijn verschillende Tiers/levels binnen Litebit wat betreft verificatie. Per level heb je als gebruiker meer mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan meer geld storten/opnemen. Maar ook het limiet per betalingsmethode wordt vergroot naarmate je meer verificaties uitvoert.

Litebit Tiers
Litebit Tiers

Je bent nu helemaal klaar om cryptocurrencies te handelen op Litebit. Denk er altijd om dat niemand de Bitcoin koers kan voorspellen. Hetgeen je investeert wordt nooit gegarandeerd meer waard. Wees dan ook altijd voorzichtig met het geld dat wilt investeren.

Gratis aanmelden bij Litebit

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?