Exchanges worden regelmatig slachtoffer van hacks. De reden hiervoor is dat exchanges vaak de crypto in bezit hebben van hun gebruikers. Dit is een groot veiligheidsrisico! Decentrale Exchanges (een DEX) wordt daarom steeds populairder. Loopring maakt het protocol waarvan al deze Decentrale Exchanges gebruik kunnen maken. 

In dit artikel vertellen we over Loopring (LRC), het Loopring protocol en de use-cases voor de toekomst.

Wat is Loopring?

Loopring is een decentraal exchange protocol gemaakt op Ethereum. Er wordt vaak gedacht dat Loopring zelf een decentrale exchange is, maar dit is niet het geval. Loopring ontwikkelt namelijk het netwerk waar decentrale exchanges gebruik van kunnen maken.

Orders op Loopring worden naar het netwerk gestuurd en gevuld aan de hand van de ‘order books’ van andere exchanges. Hierdoor kan je je tokens in je eigen wallet bewaren en toch handel doen op verschillende exchanges. 

Dit alles gebeurt met behulp van Smart Contracts en concreet betekent dit dat ieder crypto project met deze functionaliteit Loopring kan integreren. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook:

Hoe werkt Loopring?

Zodra je gebruik maakt van Loopring hoef je nooit meer je crypto te storten in een wallet van een exchange. Dit moet zelfs nog bij sommige Decentrale Exchanges en dit maakt een transactie minder veilig.

Bij Loopring blijven je cryptos altijd in je eigen wallet. Ook worden je tegoeden nooit vastgezet in een trade, waardoor je altijd de volledige controle houdt over je geld.

Bij het plaatsen van een order via Loopring wordt er door middel van een smart contract een order uitgezet. Zodra de order gematcht kan worden op het LRC netwerk wordt de order automatisch uitgevoerd. Het netwerk zoekt automatisch bij verschillende exchanges naar de beste prijs.

Ontstaan Loopring

Loopring is opgericht in juni 2017 door Daniel Wang, wie ook als CEO functioneert. Het project is ontstaan uit een onvrede over de huidige stand van zaken bij Decentrale Exchanges. 

De ICO van LRC werd gehouden in augustus van 2017 en hierbij werd maar liefst $45 miljoen opgehaald. De ICO prijs bedroeg $0,06 per stuk.

Ring miners

Het matchen van deze orders gebeurt met behulp van ring miners. Dit is de partij die ervoor zorgt dat jouw trade uitgevoerd wordt tegen de beste prijs.

Stel, je wilt 1 ETH inruilen voor 20 NEO. Vind de ring miner een trade waarbij je je 1 ETH in kunt ruilen voor 21 NEO? Dan kan de ring miners deze winst met jou delen. Ook kan de ring miner ervoor kiezen om in plaats daarvan een vast fee in de vorm van Loopring coin (LRC) te ontvangen.

Door dit mechanisme worden miners eerlijk betaald voor hun werkzaamheden en hebben ze ook een incentive om voor jou de beste trade te zoeken. Een win-win situatie dus.

Order rings en order sharing

Alle transacties worden met behulp van een order ring aan elkaar verbonden zodat een trade snel uitgevoerd kan worden. Mocht een order niet volledig afgehandeld kunnen worden dan kan met order sharing de trade opgedeeld worden in kleine stukjes.

Zo wordt bij de eerste ring een trade zover mogelijk afgehandeld en wordt het restant van de trade in een nieuwe order ring geplaatst om verder te vullen.

Loopring koers verwachting

Decentrale exchanges worden steeds populairder. Het besef dat centrale entiteiten een zak punt zijn bij het handelen wordt alsmaar duidelijker met de hacks van exchanges en de hoge fee’s die soms gevraagd worden. Weet Loopring het netwerk te worden dat de oplossing voor decentrale exchanges kan bieden, dan kan dit zeer goed uitpakken voor de Loopring koers verwachting.

Loopring prijs voorspellingen 2020 – 2026

Net zoals voor ieder ander project zijn er voor- en tegenstanders van Loopring. De een verwacht er niet zoveel van en de ander ziet het in de komende jaren hard stijgen. Hieronder vind je een overzicht met enkele van die voorspellingen.

2020: $ 0,3616 ($ 0,28)
2021: $ 0,4518
2022: $ 0,5781
2023: $ 0,6628
2024: $ 0,7373
2025: $ 0,8360
2026: $ 0,9718

Technische Analyse Loopring

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Loopring wallet

De beste loopring wallet is altijd een die los staat van het internet. Gelukkig is LRC een ERC20 token, waardoor het ondersteund wordt door de meeste aanbieders. De Ledger Nano S is hiervoor zeer geschikt. Je kunt hier mijn volledige review lezen.

Loopring kopen

Loopring LRC is een populair project en daarom op veel exchanges te krijgen. De eenvoudigste manier om de LRC coin te kopen is wellicht via Bitvavo. Je kunt gewoon met iDeal betalen en ook je winst weer direct op je bankrekening laten storten.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.