MaidSafe is inmiddels al een aardig oud project, de start is zelfs gemaakt voordat Bitcoin überhaupt bestond, in 2006. Het idee achter MaidSafe is om een volledig peer to peer netwerk te maken dat vergelijkbaar werkt als het TOR netwerk om zo een volledig decentraal internet te maken. In dit artikel kijken we naar MaidSafe, de MaidSafeCoin en de MAID koers verwachting voor de toekomst.

Wat is MaidSafe?

MaidSafe is een project dat zich richt op het ontwikkelen van een decentraal internet. Ieder jaar worden er miljarden aan persoonsgegevens gestolen en dit  komt omdat bedrijven dit voor ons beheren.

Door een decentraal netwerk te bouwen dat vergelijkbaar werkt als het TOR netwerk wil MaidSafe voorkomen dat grote bedrijven ‘de eigenaar’ worden van het internet. In feite is het internet niets anders dan een hele grote hoeveelheid servers die bedrijven kunnen bezitten.

Grote bedrijven als Amazon,  Microsoft en Google bouwen de infrastructuur voor het internet en zijn dan ook eigendom van een groot gedeelte van dit internet. Iedereen kan er nog steeds zelf dingen op plaatsen, maar de daadwerkelijke servers zijn van bedrijven.

Het MaidSafe netwerk wordt een netwerk dat draait op de computerkracht van de gebruikers zelf. Geen grote gebouwen vol met servers die de boel draaiende houden, maar de overtollige rekenkracht van de deelnemende computers. Dit maakt het internet weer volledig peer to peer, van gebruiker tot gebruiker zoals je ook bijvoorbeeld films kunt downloaden met torrents.

Wat is MaidSafecoin?

MaidSafecoin is de currency op dit decentrale netwerk. Om toegang te krijgen tot bestanden op dit netwerk vraag je dit niet op bij servers, maar worden deze bestanden opgeslagen op de computers van de deelnemers.

Zodra iemand een bestand opvraagt zal de computer die deze bestanden als eerste aan kan leveren een beloning ontvangen in de vorm van MAID tokens. Dit proces wordt ook wel Proof of Resource genoemd.

Het is praktisch hetzelfde als de manier waarop torrents werken. Een film wordt op veel verschillende computers opgeslagen en zodra iemand de film wil downloaden worden gedeelten van die film opgehaald van al deze computers. Het is dan ook niet mogelijk om één enkele computer uit te sluiten van het netwerk om het ‘illegale downloaden’ tegen te gaan. 

Het bestand zal dan simpelweg opgehaald worden van een andere computer. Centrale servers kunnen fysiek gesloten worden, maar dit is bij een peer to peer netwerk niet mogelijk.

MaidSafeCoin koers verwachting

Met de toenemende zorgen rondom de centralisatie van het internet en de data lekken van grote bedrijven is het duidelijk dat er behoefte is aan een netwerk zoals het Safe netwerk. Het zou in theorie een goede oplossing kunnen zijn voor de censuur op het internet. Met name mensen in landen waar censuur een groot probleem is zoals China kan dit zorgen voor veel meer vrijheid van meningsuiting. 

De MaidSafecoin koers verwachting is dan ook positief. De enige vraag is of het MaidSafe lukt om genoeg gebruikers aan het netwerk te koppelen. Het is een van de eerste projecten die zich richt op deze use-case, maar zeker niet de laatste. De concurrentie is dan ook groot.

MaidSafecoin prijs voorspelling 2020, 2021, 2022

De MaidSafecoin prijs verwachting voor de komende jaren varieert sterk. Het blijkt tevens een moeilijke coin om te voorspellen. Wanneer we uitgaan van voorspellingen voor MAID voor 2020 zou de koers tegen het einde van het jaar kunnen eindigen op een prijs van $0,12. 

Weet het project meer gebruikers te krijgen en blijven de problemen rondom de datalekken groter worden? Dan kan de koers zich doorzetten in 2021 en uitkomen op een prijs van $0,14. De MAID voorspelling voor 2022 is zelfs nog hoger, namelijk op een waarde van $0,17.

MaidSafecoin kopen

MaidSafecoin is niet te verkrijgen op Nederlandse exchanges. Heb je de keuze gemaakt dat je graag wilt deelnemen aan het netwerk of gewoon wat MAID wilt toevoegen aan je portfolio? Dan kun je hiervoor terecht op de Bittrex exchange

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange