NavCoin is een Cryptocurrency gebaseerd op Bitcoin. Omdat de code gebaseerd is op Bitcoin, profiteert het van de voordelen zoals het decentrale karakter en het versturen van geld zonder tussenkomst van derden. Maar waar NavCoin zich onderscheidt is de gebruiksvriendelijkheid. Het NavCoin project is van mening dat de crypto wereld een grote rol gaat spelen, maar ziet ook dat de grootste belemmering op dit moment het gebruiksgemak is.

NavCoin vs andere Cryptocurrencies

NavCoin werkt in veel opzichten zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Het is een manier om online transacties en waarde te versturen. Maar het NavCoin project voegt hier een aantal features aan toe om het gemak, de privacy en de transactiekosten/tijd te verbeteren. Op de NavCoin blockchain wordt gebruik gemaakt van de NAV coin.

NavTech

NavTech is de technologie die de NavCoin gebruikt om transacties anoniem te maken. Bij een reguliere transactie op de blockchain worden de gegevens van de transactie direct ingeladen en daardoor inzichtelijk op de blockchain. Bij NavCoin wordt door middel van de NavTech een transactie via allerlei servers en sidechains versleuteld en verstuurd.

Een transactie wordt bij verzenden gestuurd naar een NavTech server. Hier wordt de transactie versleuteld en via een tweede blockchain opgebroken in kleine stukken. Deze kleine stukken van de transactie worden afzonderlijk weer op de normale NavCoin blockchain geplaatst en samengevoegd tot een geldende transactie. Op deze manier wordt het een stuk moeilijker om een transactie te koppelen aan een NavTech wallet. Hierdoor is het moeilijk om het spoor van een transactie te volgen en de transactie te koppelen aan een bepaalde wallet en persoon.

NavPay

NavPay is een mobiele applicatie van het NavCoin project waarmee je op je telefoon beschikking hebt tot je NAV coin. De mobiele applicatie fungeert als een NavCoin wallet en biedt je de mogelijkheid gemakkelijk transacties te doen onderweg. De NAV wordt al door veel verschillende winkeliers aangenomen als betaalmiddel en de NAV mobiele wallet zorgt ervoor dat je deze betalingen gemakkelijk kunt doen.

Daarnaast zijn de transactiekosten van de NavCoin enorm laag. Een transactie kost maar 0.0001 NAV, waardoor het behoort tot een van de goedkoopste. Ook is de transactietijd korter dan gemiddeld, namelijk zo’n 30 seconden.

NavCoin wallet

Naast de mobiele wallet van NavPay, is er ook een wallet voor de computer. Deze wallet biedt je de mogelijkheid om je NAV te bewaren. Maar daarnaast kun je er rente mee verdienen door je NAV in de wallet te bewaren. Het NavCoin project draait namelijk op het Proof of Stake algoritme. Het rendement dat je kunt behalen op je NAV coin is ongeveer 5% per jaar. En daarnaast draag je er door het staken van NAV coin aan bij dat het netwerk veiliger is.

NAV coin staking calculator

Om het rendement te berekenen dat je behaald op je NAV coin kun je gebruik maken van de NAV staking calculator. Op deze rekenmachine voer je de hoeveelheid NAV in die je bezit en de waarde die het op dat moment heeft. Het zal je dan een indicatie geven van het rendement dat je per jaar zult behalen. Houd er rekening mee dat het alleen een indicatie is en kan veranderen. Wanneer de NAV koers bijvoorbeeld onderuit gaat zal wellicht de hoeveelheid NAV die aan het staking is toe- of afnemen en de staking verhouding veranderen.

NavCoin koers

Zoals te zien op onderstaande afbeelding is de NavCoin koers erg volatiel. Dit is overigens wil in lijn met de algemene trend in de Crypto markt. Het is daarom lastig te voorspellen wat de NAV koers gaat doen in de toekomst. Wanneer de hype rond Cryptocurrencies weer aanzet kan NAV coin hiervan profiteren. In het verleden hebben we ook gezien dat wanneer de prijzen stijgen, Proof of Stake coins het goed doen. Maar als de hype in de Cryptowereld nog even uit blijft, zal ook NavCoin dit merken in de achterblijvende prijsstijging.

Maar ben je geïnteresseerd in een Proof of Stake coin? Dan is een periode waarin de NavCoin koers over het algemeen laag staat uiteraard een goed moment om te kopen. Je kunt dan relatief voor weinig geld NAV kopen en beginnen met staken. Als de prijs vervolgens stijgt kun je niet alleen je in eerste instantie gekochte NAV munten verkopen, maar ook je staking rewards die je in de tussentijd vergaard hebt. Nogmaals, het blijft moeilijk inschatten wat de NAV koers gaat doen. Dus met zekerheid zeggen dat de prijs nu ‘laag’ staat kan niemand.

NavCoin koers

NavCoin kopen

Wil je NavCoin kopen om eventueel te gaan staken? Dan kun je dit doen op meerdere exchanges. Maar persoonlijk maak ik altijd gebruik van Binance. Dit is een van de grootste exchanges in de wereld, waardoor je altijd zeker bent van een hoog trade volume. NAV kopen kan op Binance met meerder trading pairs, zoals Bitcoin en Ethereum. Je kunt hier je account aanmaken op Binance. Het storten van Bitcoin op Binance doe je eenvoudig met Bitonic, en hier kun je mijn review erover vinden.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.