Nebulas is een van de vele projecten op de blockchain dat is ontstaan na Bitcoin. Op bepaalde platforms zoals Ethereum en NEO kunnen Decentrale applicaties (Dapps) gemaakt worden, en dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Je kunt dit vergelijken met het ontstaan van het internet. Er schoten toen enorm veel sites in de lucht die mensen konden gebruiken. Alleen waren er in die tijd nog geen zoekmachines, dus je moest daadwerkelijk weten welke site je wilde bezoeken. Tegenwoordig maken zoekmachines als Google het gemakkelijk om de site te vinden die jij zoekt.

Dat is in principe hetzelfde nu met al deze DApps. Doordat er Dapps gemaakt worden op verschillende platformen, moet je goed weten welke Dapp je wilt gebruiken, maar gemakkelijk zoeken tussen al die Dapps kunnen we nog niet. Nebulas gaat hier verandering in brengen door de ‘Google van de Dapps’ te worden.

Nebulas is een project op de blockchain dat ernaar streeft om de Google voor decentrale applicaties (Dapps) te worden. Door verschillende technieken zoals Nebulas Rank en Nebulas Force zorgen ze ervoor dat Dapps gerangschikt worden en wij de nuttigste Dapps kunnen vinden. Daarnaast zorgen ze er met onder andere het Developer Incentive Protocol voor dat de Nebulas blockchain altijd door ontwikkeld wordt, zodat het project altijd voorop blijft lopen.

Nebulas ICO

Nebulas is ontstaan uit een ICO die gehouden werd van mei tot december 2017. Het streefbedrag was 60 miljoen dollar en dit hebben ze opgehaald. Het project wordt aangestuurd door een aantal toonaangevende namen in de blockchain wereld, waaronder Hitters Xu en Aero Wang, de co-founders van Antshare. Antshare kennen we nu als NEO. NEO is een populair project en wordt door velen gebruikt. Ook op dit platform kunnen Dapps ontwikkeld worden, dus deze kennis is ook zeker aanwezig bij Nebulas.

De Nebulas coin die gebruikt wordt op het Nebulas netwerk is de NAS coin. Met deze NAS coin kunnen transacties op het Nebulas netwerk betaald worden en worden ontwikkelaars beloond voor hun applicaties.

Nebulas team

Wat is Nebulas Rank?

Met de Nebulas Rank worden alle Decentrale applicaties gerangschikt. Dit gebeurt aan de hand van een aantal factoren, namelijk: Liquiditeit, gebruik en gebruiksgemak.

Liquiditeit: Hierbij wordt gekeken naar het gebruik van de applicatie. Hoeveel geld wordt er binnen deze applicatie uitgegeven, hoe groot zijn deze transacties en op welke schaal worden deze transacties gedaan? Aan de hand van deze factoren wordt er een score toegekend aan de applicatie en hoe hoger deze score, hoe beter dit is voor het algoritme dat de ranking bepaald.

Gebruik: Hier wordt gekeken naar de groei van de applicatie. Hoe snel groeit het aantal gebruikers en wordt er veel over gesproken? Hoe meer dit gebeurt, hoe hoger het algoritme de applicatie plaatst. Dit is namelijk een teken dat applicatie in de smaak valt bij anderen.

Gebruiksgemak: Hierbij wordt gekeken naar de interactie tussen Dapps. Is het mogelijk om verbindingen te leggen vanuit jouw Dapp naar die van een ander? Dan krijg je een hogere score. Vroeger op het internet waren er allemaal losse websites, zonder connecties. Tegenwoordig zijn veel platformen met elkaar verbonden, wat voor de gebruikers zorgt voor een hoger gebruiksgemak.

Deze factoren worden grotendeels bepaald door de transacties die gedaan worden op het netwerk. Maar naast deze factoren wordt er onder andere ook gekeken factoren als de investeringskosten van de applicatie en de toegankelijkheid van de applicatie. Deze factoren geven een indicatie van de activiteit van de applicatie. Hoe hoger deze is, hoe groter de kans dat de applicatie zich blijft doorontwikkelen en hoe hoger dus de Nebulas rang.

Nebulas

Wat is Nebulas Force?

Nebulas Force is een middel om de groei van het Nebulas netwerk te stimuleren. Waar bij andere munten soms onenigheid ontstaat over de richting die een project moet nemen, wordt dit door middel van de Nebulas Force democratisch besloten. Mensen kunnen upgrades ontwikkelen voor het netwerk en hier kunnen alle gebruikers op stemmen via een smart contract of het forum. Wanneer het grootste gedeelte van de gebruikers het eens is met een upgrade of de richting van het project, zal het ontwikkelaars team van Nebulas dit ontwikkelen en implementeren. Dit voorkomt hardforks zoals die van Bitcoin en Bitcoin Cash en daarmee een splitsing van de achterban. Dit zorgt ervoor dat alle gebruikers achter een en hetzelfde project blijft staan, wat naar mijn idee de groei van het project ten goede komt.

Wat is het developer incentive protocol?

Om de groei van het Nebulas netwerk te stimuleren, is er een beloningsprogramma in het leven geroepen. Het kan veel tijd kosten om een decentrale applicatie te ontwikkelen en hiervoor zouden volgens Nebulas de ontwikkelaars voor beloond moeten worden. Ontwikkelaars kunnen decentale applicaties maken op het Nebulas netwerk en aan de hand van stemmen van gebruikers en de Nebulas rang worden iedere maand beloningen uitgedeeld. Dit heeft geen windeieren gelegd, want in korte tijd zijn er veel Dapps ontwikkeld. Op het moment van schrijven staan er maar liefst 6871 Dapps op het netwerk. Dit terwijl er rond de 1600 applicaties bestaan op het Ethereum netwerk, dat al veel langer bestaat. Naast een maandelijkse beloning ontvangt een ontwikkelaar voor iedere applicatie die hij/zij maakt een beloning van 100 NAS.

Nebulas zoekmachine voor de blockchain

Er worden tegenwoordig al veel smart contracts gemaakt. Dit zijn contracten met informatie die worden gemaakt op de blockchain. Deze zijn lastig in te zien, omdat er tegenwoordig veel verschillende blockchains bestaan. In de toekomst zal dit nog veel meer worden, en zal de informatie in deze smart contracts ook veel relevanter voor ons zijn. De verwachting is dat in de toekomst veel meer informatie voor de ‘gewone mens’ op de blockchain komt te staan, zoals bijvoorbeeld het eigendom van een huis of huurovereenkomst. Maar ook loongegevens en noem het allemaal maar op. Nu profiteert Google van de zoekmachine voor het internet en verdienen ze hier veel geld aan.

Nebulas roadmap

Open source zoekmachine Nebulas

Met de Nebulas zoekmachine voor decentrale applicaties en smart contracts kunnen wij straks al de genoemde gegevens opzoeken, zonder dat anderen hiervan profiteren. Het is namelijk een open source zoekmachine, wat betekent dat iedereen de code in kan zien en hieraan kan bijdragen. In de toekomst kan iedereen dus gebruik maken van deze zoekmachine om je eigen gegevens op te zoeken, verspreid over verschillende blockchains. Hoewel dit nu misschien nog iets minder relevant is voor de ‘gewone mens’, is de verwachting dat dit in de toekomst zal veranderen.

De Nebulas zoekmachine zal vergelijkbaar zijn als de zoekmachines op het internet. Een ‘bot’ zal gaan crawlen (gegevens bekijken en opslaan) en gegevens indexeren. Het verschil is dat nu niet het internet gecrawled zal worden, maar de verschillende blockchains. Hierdoor kunnen al deze gegevens voor ons inzichtelijk gemaakt worden middels de zoekmachine. Zo hoeven we niet zelf iedere blockchain door te spitten. Dit is vergelijkbaar met het internet. Wanneer je nu iets wilt kopen hoef je geen specifieke website in de typen, maar zoek je op bijv: ‘schoenen kopen’ en vervolgens krijg je de websites getoond waar je dit kunt doen.

Nebulas koers verwachting

De Nebulas verwachting loopt ver uiteen. Een gedeelte van de gemeenschap vindt het jammer dat er weinig aan marketing gedaan wordt om het project te laten groeien. Ze hopen dat de NAS coin snel in populariteit toeneemt, zodat ook de prijs van de NAS zal stijgen. Maar anderen zeggen juist dat dit een goede eigenschap van Nebulas is. Ze zijn van mening dat wanneer het project ‘natuurlijk’ groeit, dit op de lange termijn goed is voor het project. Ook zijn de meningen verdeelt over de latere toepassingen van het project. De kracht van het project zal toenemen naarmate er meer toepassingen komen in de ‘echte wereld’. Zolang blockchain nog niet volledig geïmplementeerd is in grote bedrijven en in onze samenleving, zal het Nebulas project niet volledige tot zijn recht komen.

Nebulas social media

Nebulas is actief op verschillende sociale media. Zo is er een Nebulas Reddit en kun je veel informatie vinden op de Nebulas Coinmarketcap. Ook is Nebulas actief op Twitter, waar ze updates delen en interactie zoeken met de gemeenschap.

Nebulas kopen

Wil je Nebulas kopen? Dan is de Bitvavo exchange hier zeer geschikt voor. Op Bitvavo kun je je bankrekening koppelen en direct handelen met euro’s. Deze kun je gemakkelijk storten met iDeal. Heb je winst gemaakt op je Nebulas coin? Dan kun je dit direct weer omwisselen voor euro’s en deze euro’s zonder kosten weer op je bankrekening laten storten. Daarnaast is Bitvavo ook enorm gebruiksvriendelijk, waardoor het zowel voor de ervaren als onervaren handelaar zeer toegankelijk is.

Nebulas wallet

Het is belangrijk om je NAS coins veilig te bewaren wanneer je deze aangekocht hebt. Hiervoor biedt Nebulas je een mobiele wallet aan voor zowel de iPhone als android apparaten. Maar de veiligste manier om je Nebulas coins te bewaren is een hardware wallet. Op dit moment bestaat de connectie tussen de Ledger Nano S nog niet, maar deze is wel in ontwikkeling. Wil je dus zeker weten dat je NAS coins veilig opgeslagen staan? Dan kun je hier alvast je Ledger Nano S kopen en ben je klaar voor de toekomst.

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.