Nocks is een Nederlands bedrijf en fintech startup dat betalingen faciliteert voor bedrijven. Daarnaast is het een cryptocurrency exchange waarop gebruikers kunnen handelen in een groeiend aantal crypto munten. Met het betalingssysteem voor bedrijven faciliteren ze onder andere online aankopen in webshops, maar ook aankopen in fysieke winkels. Ondernemers kunnen van de service gebruik maken om zo bijvoorbeeld Gulden te accepteren in hun winkel/webshop, maar ook betalingen met iDeal worden ondersteund.

Daarnaast wordt het Nocks platform gebruikt om te handelen in cryptocurrencies. Op dit moment zijn de volgende projecten beschikbaar op de exchange en er volgen meer in de toekomst:

Nocks heeft een nauwe samenwerking met onder andere de Nederlandse Gulden van Rijk Plasman. Daarnaast heeft het goede contacten met de mensen achter GUTS van het GET protocol. Op dit moment is Nocks namelijk de gemakkelijkste exchange waar je GET Protocol kunt aanschaffen en de enige partij waar dit met iDeal kan.

>Aanmelden bij Nocks<

Nocks Utility Token

Zoals andere grote exchanges zoals Binance heeft ook Nocks sinds kort zijn eigen token uitgebracht, namelijk de Nocks Utility Token (NCKS). Er zullen maximaal 10 miljoen tokens gemaakt worden en dit aantal zal nooit meer worden. De Initial Exchange Offering (IEO), de eerste ronde van verkoop van de tokens, wordt gehouden op het eigen Nocks platform en is afgelopen 1 juli gestart.

De verkoop van de NCKS token verloopt in stappen en wie het eerst komt wie het eerst maalt. 80% van de tokens wordt uitgegeven via de IEO, 15% wordt verkocht in de pre-sale en 5% (zo’n 500.000 tokens) worden weggegeven.

In de eerste fase, van 1 juli tot 31 juli, worden de Nocks tokens verkocht voor €0,25 per stuk. Om er op tijd bij te zijn en je tokens veilig te kunnen stellen kun je je hier aanmelden voor de exchange en direct je tokens aanschaffen. Nadat alle tokens uitgegeven/verkocht zijn wordt namelijk op termijn 50% van de totale circulerende NCKS vernietigd.

Wat is het nut van de NCKS?

Het is niet alleen een token waar je op de prijs kunt speculeren. Je kunt ze ook gebruiken om toekomstige features op de exchange te ontgrendelen en om te gebruiken voor de handelsfee. Als je ervoor kiest om je handelsfee te betaling in NCKS krijg je maar liefst 50% korting. Dit geldt voor alle fee’s op het platform en trade je veel dan kan dit wel eens veel geld besparen.

Nocks exchange

Naast dat Nocks een exchange is waarop je kunt handelen in cryptocurrencies kun je het platform ook gebruiken als broker. Dit betekent dat je op de website direct met iDeal bijvoorbeeld Bitcoin of Gulden kunt kopen en dit kunt laten storten op een externe wallet, zoals bijvoorbeeld een hardware wallet als de Ledger Nano X. Hierdoor hoef je het niet eerst op je Nocks wallet te laten storten om het vervolgens van het platform te halen.

Op de exchange zelf vind je alle tools terug die je kent van andere exchange, zoals de timeline, het order book en het handelsvolume van een specifieke markt. Daarnaast kun je er uiteraard je account beveiligen met het bekende 2FA. De crypto op de exchange wordt daarnaast opgeslagen in een zogeheten ‘cold’ wallet. Dit betekent dat de crypto opgeslagen is los van het internet, waardoor hackers zelfs bij een eventuele inbraak niet bij de Bitcoin en andere munten kunnen komen waardoor je tegoeden veilig zijn.

Fee’s

Op Nocks worden gunstige fee’s gehanteerd. En maak je gebruik van de NCKS token voor je fee’s dan gaat deze ook nog eens door de helft. Op onderstaande afbeelding vind je de Nocks fee’s zoals aangegeven op de website.

Nocks fee's
Nocks fee’s

Nocks roadmap

Er wordt nog steeds hard gewerkt om Nocks te laten groeien. Op deze pagina vind je de exacte roadmap zoals ze deze nu uitgeschreven hebben.

Een van deze features waarvoor je in de toekomst in aanmerking komt wanneer je de NCKS token bezit is de mogelijkheid om bijv. automatisch iedere maand crypto voor je te laten kopen. Je bepaalt helemaal zelf voor hoeveel je iedere maand wilt kopen van de cryptocurrency naar keuze.

Ook wordt het in de toekomst mogelijk om op Nocks een IEO te laten houden, net zoals het platform nu voor zichzelf doet met hun eigen token. Het biedt andere startups een platform om middelen binnen te halen om het project te bekostigen en zal zorgen voor volume en meer activiteit op de Nocks exchange.

Checkout

Nocks is naast een cryptocurrency exchange zoals genoemd ook een payment provider. Zodra je een account aangemaakt hebt bij Nocks kun je onder ‘Checkout’ een merchant toevoegen. Dit geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld Gulden te accepteren in je winkel. Maar ook de vertrouwde iDeal is gewoon te gebruiken.

Aanmelden bij Nocks

Wil jij je nu aanmelden bij Nocks om er je eerste crypto te kopen? Of wil je nog snel meedoen aan de Initial Exchange Offering? Maak hier dan je account aan en begin direct met handelen bij Nocks. Je koopt er gemakkelijk met iDeal en kunt nu nog profiteren van eerste ronde van de NCKS tokensale.

-> Naar Nocks

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.