Betalingsverkeer is een enorme business in de wereld. Hier in het westen is het over het algemeen prima geregeld, maar in landen in Azië bijvoorbeeld is dit al een ander verhaal. Het is daar niet vanzelf sprekend dat je even snel een overboeking kunt doen naar je familie en vrienden. Je bent daar al snel afhankelijk van bepaalde bedrijven. Heb jij geen account bij zo’n bedrijf? Dan kun je niet altijd geld ontvangen. Hier gaat OmiseGo verandering in brengen.

In het westen is het eenvoudig om een overboeking naar iemand anders te doen. Zit jij bij de ING en wil je iemand uit Frankrijk wat geld overmaken bij een andere bank? Dan doe je deze overboeking eenvoudig door het SWIFT netwerk. Het netwerk dat al deze verschillende banken met elkaar in verbinding brengt. Je doet dit door de BIC code van een betreffende bank op te geven. Deze code identificeert de bank en het SWIFT netwerk zorgt ervoor dat je tegoeden aankomen op de ander zijn bankrekening. In andere continenten is dit dus niet zo vanzelfsprekend. OmiseGo gaat deze verbinding faciliteren tussen al de verschillende instellingen, zoals het SWIFT netwerk hier doet.

Wat is OmiseGo?

Het OmiseGo project is ontstaan uit het bedrijf Omise. Dit bedrijf faciliteert al veel transacties in Azië en sinds de ICO in juni 2017 zijn ze aan het werk om dit via de blockchain te doen in de vorm van OmiseGo. OmiseGo gaat in de toekomst het netwerk bieden, zoals het SWIFT netwerk, dat alle verschillende organisaties waarmee betaald kan worden met elkaar in verbinding brengt. Dit wordt allemaal gefaciliteerd in hun eigen e-wallet service.

Een groot probleem is continenten als Azië is dat er vaak hoge fee’s worden berekend voor internationale transacties. Iemand die uit Indonesië komt, maar werkt in een ander land stuurt vaak geld terug naar zijn familie. Ten eerste moet zijn familie een vergelijkbare ‘bankrekening’ hebben om het geld te kunnen ontvangen. Daarnaast worden hier hoge transactie kosten over gerekend, wat ervoor zorgt dat er minder geld overblijft om het levensonderhoud te betalen. Vaak zijn dit arme landen, waardoor iedere fee die betaald moet worden eigenlijk al te veel is.

Met het netwerk van OmiseGo wordt deze transactie in de toekomst gefaciliteerd over de blockchain. OmiseGo werkt aan tools waarmee software ontwikkelaars wallets kunnen maken. In deze wallets, die draaien op het OmiseGo netwerk kunnen dan alle verschillende valuta aangenomen worden. Niet alleen de OMG coin, maar ook euro’s, dollars en lokale valuta. Hoge fees worden niet berekend op dit netwerk, waardoor het voor deze grote groep mensen in de armere gedeeltes van de wereld uitkomst kan bieden.

OMG coin

De OMG coin is de munt die wordt gebruikt op het OmiseGo netwerk. Maar deze OMG coin is niet de enige munt die gebruikt kan worden op het netwerk, want het moet immers alle transacties van waarde gaan faciliteren zoals euro’s, dollars, Bitcoin en Ethereum. Het OmiseGo netwerk wordt draaiende gehouden door mensen die de OmiseGo coin vasthouden in hun wallet. Door dit te doen dragen ze bij aan de rekenkracht die nodig is om alle transacties goed te keuren, wat ook wel Proof of Stake genoemd wordt. In dit artikel kun je meer informatie vinden over het Proof of Stake algoritme.

OmiseGo ICO

De OmiseGo ICO is gehouden in juni 2017 en heeft een maand geduurd. De ICO was zo’n groot succes dat er binnen een maand voor $25 miljoen aan tokens is verkocht. De OMG coin is verkocht tijdens de ICO voor $0.2283 per stuk en is op dit moment $3.4 waard, dit is een rendement van 1490%! OmiseGo is met deze opbrengsten aan het werk aan het betalingsnetwerk, de software ontwikkelaars toolset en partnerschappen.

OmiseGo partners

Een goed voorbeeld van deze partnerschappen is de McDonalds. In Thailand bijvoorbeeld zullen alle McDonals de OMG coin accepteren. Je kunt je voorstellen dat wanneer zoveel mensen kunnen betalen met OmiseGo, de interesse in het project ook zal toenemen. In Thailand heeft de fastfood keten ongeveer 240 filialen. Daarnaast heeft OmiseGo belangrijke adviseurs, zoals Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum. Ook een prominent figuur in de Crypto wereld.

OmiseGo koers

Het is moeilijk de OmiseGo koers te voorspellen. Wanneer het gehele project uitgerold wordt heeft het een hoge potentie. De behoefte aan een goed netwerk voor betalingen is zeker daar. Ook kan het interessant worden voor de OmiseGo koers wanneer er meer partnerschappen zoals die met de McDonalds komen, dit zal de toevoer van mensen naar het project vergroten. Maar aan de andere kant heeft het een relatief rustige achterban. Waar projecten als NEO, Bitcoin Cash en Reddcoin een enorm actieve achterban hebben, is dit bij OmiseGo anders. Bij de andere projecten heb je dus veel mensen die mond tot mond reclame maken en dit zal natuurlijk meer gebruikers aantrekken.

OmiseGo kopen

Wil je OmiseGo kopen? Dan is bijvoorbeeld de Bitvavo exchange zeer geschikt. Dit is een exchange waar je gemakkelijk OmiseGo kopen kunt met iDeal. Je koppelt je bankrekening, je stort je euro’s met iDeal en begint direct met handelen. Heb je winst gemaakt? Dan laat je je euro’s weer gratis op je bankrekening storten. Je kunt in dit artikel meer informatie vinden over Bitvavo en je kunt hier gratis een account aanmaken.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.