Peercoin is een peer-to-peer cryptocurrency, net zoals Bitcoin. Het doel is daarom ook om transacties te faciliteren en dit op een zo veilig en goedkoop mogelijke manier te doen zonder tussenkomst van derden. Maar waarin verschilt het dan van Bitcoin?

 

Bitcoin maakt gebruik van het Proof of Work mechanisme. Dit houdt in dat mensen door middel van speciale mining apparatuur rekenkracht leveren om het Bitcoin netwerk te beveiligen. Naarmate het netwerk groeit, neemt ook de grootte van de rekensom toe. Dit betekent dat er steeds meer rekenkracht nodig is om de transacties goed te keuren, en dit kost veel stroom.

Peercoin Proof of Stake

De bedenker van Peercoin, de anonieme Sunny King, zag deze toename van het stroomgebruik en dacht dat dit anders kon. Daarom heeft hij in 2012 het inmiddels bekende Proof of Stake bedacht. Dit heeft hij toegepast op het Peercoin project en heeft bij de lancering in 2013 dus de eerste Proof of Stake currency ‘op de markt’ gebracht. Bij Proof of Stake is het niet nodig om met apparatuur dat veel energie gebruikt het netwerk te beveiligen. Dit gebeurt hier door de computer waarop Peercoin in de wallet staat en in verbinding is met het internet te gebruiken als Node.

Peercoin is een van de eerste Cryptocurrencies. En hoewel de prijs ten opzichte van Bitcoin achter is gebleven, wordt de Proof of Stake techniek inmiddels in veel projecten gebruikt zoals QTUM en Stratis. Het geeft dus wel aan dat de techniek waarop Peercoin draait solide is en daarom vaak is gekopieerd.

Tegenwoordig wordt dit proces vaak staking genoemd, maar bij de introductie van Peercoin was dit minting. Ook deze term wordt nog steeds wel gebruikt, maar staking komt vaker voor.

PPC coin

De munt die gebruikt wordt bij het Peercoin project is PPC. Deze munt ontvang je wanneer je je PPC beschikbaar stelt om het netwerk te beveiligen. De return die je met Peercoin kunt verdienen is ongeveer 1% per jaar. Hoe meer PPC je bezit, hoe meer PPC je zult ontvangen.

Peercoin wallet

Om gebruik te maken van het Peercoin Proof of Stake mechanisme moet je je PPC in de daarvoor bedoelde wallet bewaren. Je kunt de Peercoin wallet hier downloaden. De veiligste manier om je PPC te bewaren is om dit te doen in combinatie met een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S. Hiermee zorg je ervoor dat je het hackers niet gemakkelijk maakt om bij je Peercoin te komen. Je kunt hier mijn review lezen over de Ledger Nano S.

Wil je een Ledger kopen? Dan doe je er ook verstandig aan dit bij een officiële verkooppartner te doen. Zodra je dit bijvoorbeeld tweedehands aanschaft weet je niet of er met het apparaat geknoeid is, wat de veiligheid niet ten goede komt. Je vindt hier een geschikte partij om je Ledger te kopen.

Peercoin Omnistaker

Bij het minten of staken van je Peercoin moet je je computer aan laten staan zodat het kan fungeren als een Node in het netwerk. Je kunt je voorstellen dat dit niet de meest praktische manier is om te staken. Je kunt je computer of laptop ook nodig hebben voor bijvoorbeeld je werk. Ook kan het voorkomen dat de computer automatisch gaat updaten. Dit zorgt er allemaal voor dat de verbinding met het internet verbroken wordt en jij inkomsten misloopt. Met de Omnistaker kun je nu gemakkelijk je Peercoin dag en nacht laten staken. Vind hier meer informatie over de Omnistaker. Je kunt bij deze partij je Omnistaker direct aanschaffen.

Peercoin kopen

Peercoin kopen kun je bij verschillende exchanges doen. Een gemakkelijke manier om Peercoin te kopen is door gebruik te maken van Anycoin Direct. Je kunt bij deze partij zowel Peercoin kopen met iDeal als gebruik maken van de coin-to-coin feature. Hiermee kun je direct Peercoin omruilen voor verschillende andere cryptocurrencies. Je kunt hier je Peercoin kopen.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.