Anonieme, goedkope en snelle transacties moeten volgens PIVX voor iedereen toegankelijk zijn. Je zou je eigen geld moeten kunnen versturen zonder dat bedrijven of overheden met je mee kijken. Dit is daarom de reden geweest voor een groepje enthousiastelingen om PIVX te starten en zich te splitsen van Dash in 2016.

 

PIVX is een privacy coin gericht op het faciliteren van eenvoudige en anonieme transacties. Het doel van het project is dan ook het tot stand brengen van ‘realtime en vertrouwelijke transacties’. PIVX is een volledig decentraal project en iedereen kan eraan bijdragen. En omdat ze de focus hebben liggen op anonimiteit is dit ook terug te zien in het team zoals aangegeven op de website. Mensen die bijdragen aan het project kunnen zichzelf aan die pagina toevoegen, en eventueel onder een ‘schermnaam’ zodat hun eigen identiteit onbekend blijft. Je kunt deze team pagina hier vinden.

PIVX staking

Het PIVX project wordt niet beveiligd door miners, maar wordt gecontroleerd door middel van het Proof of Stake algoritme. Dit betekent dat iedereen die PIVX coin bewaart in zijn/haar wallet, bijdraagt aan de veiligheid van het netwerk en hiervoor een beloning ontvangt in de vorm van PIVX. In principe geldt dat hoe meer PIVX je in je wallet hebt staan, hoe meer PIVX je ontvangt als beloning. De voorwaarde hiervoor is dat je je wallet beschikbaar stelt aan het netwerk. Dit betekent dat deze altijd in verbinding moet staan met het internet, zodat het als een Node kan fungeren.

PIVX masternode

Naast het Proof of Stake mechanisme biedt PIVX ook nog een masternode aan. Dit is een uitgebreidere Node met meer functionaliteiten voor het netwerk. Om een Masternode te bezitten dien je minimaal 10.000 PIVX beschikbaar te stellen aan het netwerk. En met een Masternode ontvang je ook stemrecht, waardoor je mede de richting van het project kunt bepalen en de toewijzing van de beschikbare middelen.

PIVX staking

Verdeling PIVX

Iedere 60 seconden wordt er 5 PIVX coin gecreëerd. Dit wordt gedaan door de mensen die door middel van staken en een Masternode bijdragen aan het netwerk. Van iedere 5 gecreëerde munten wordt er altijd 10% toegewezen aan het ontwikkelaars fonds. De overige 90% van de block beloning wordt verdeelt onder de mensen die bijgedragen hebben aan de beveiliging van het netwerk.

Dus wanneer jij je munten beschikbaar stelt ontvang jij naar verhouding van de hoeveelheid PIVX die je bezit een beloning. Met een Masternode komt deze beloning ongeveer neer op 4,8% op jaarbasis. De PIVX staking calculator kun je hier vinden. Je kunt zo uitrekenen hoeveel PIVX je ongeveer ontvangt als je je PIVX staken gaat.

Ontwikkelaars fonds PIVX

Er is een ontwikkelaars fonds in het leven geroepen dat de ontwikkeling van het project moet bekostigen. Zoals hierboven genoemd wordt van iedere block beloning 10% in dit fonds gestort. Mensen met een Masternode mogen stemmen over de richting die het project op gaat. En de richting met de meeste stemmen ontvangt PIVX uit dit fonds om het te kunnen maken/implementeren. Zo wordt er op een democratische manier bepaald wat er met het project gaat gebeuren. Dit is daarom ook in lijn met het decentrale karakter van het project. Er is niet een iemand die dit bepaald, maar het wordt door de gemeenschap gedaan.

PIVX wallet

PIVX vindt het belangrijk dat de PIVX coin makkelijk te gebruiken is. Ze bieden daarom veel wallets aan die je kunt gebruiken, ook mobiele wallets voor onderweg. Je kunt een geschikte PIVX wallet vinden op deze pagina. Maar de veiligste manier om je munten te bewaren is een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S. Hiermee bewaar je je coins los van het internet, waardoor je minder risico hebt op hackers die achter je middelen aan komen. Je kunt hier mijn review lezen over de Ledger. Het is belangrijk om je Ledger te kopen bij een officiële reseller en niet bijvoorbeeld tweedehands. Zo weet je zeker dat er niet met de Ledger gerommeld is en zijn je munten altijd veilig. Je vindt hier een geschikte aanbieder om je Ledger te kopen.

PIVX koers

Het is altijd lastig om een koers te voorspellen, zo ook de PIVX koers. Het project heeft potentie omdat het ontwikkeld wordt door een actieve en betrokken gemeenschap.

Er heerst democratie binnen het project en daarom wordt er altijd geluisterd naar de meerderheid van de betrokkenen. Maar de PIVX koers heeft natuurlijk met veel meer te maken.

Het belangrijkste is dat het gebruikt gaat worden. Hoe meer het gebruikt wordt, hoe beter dit is voor de PIVX koers en de prijs. Het blijft speculeren of en wanneer dit gaat gebeuren en het is daarom lastig hier wat zinnigs over te zeggen. Maar zolang de gemeenschap actief blijft werken aan het project en door blijft ontwikkelen heeft het zeker potentie.

Daarnaast wordt er schaarste gecreëerd op de markt doordat er PIVX vastgezet wordt in een Masternode. Over het algemeen geldt: hoe minder munten in de omloop, hoe beter dit is voor de PIVX koers.

Hoe PIVX kopen?

PIVX kopen kun je doen op verschillende exchanges. Binance is de exchange met het meeste handelsvolume, dus hier weet je zeker dat je trade orders snel gevuld zijn. Je kunt hier mijn artikel lezen over Binance. Een account aanmaken op Binance doen je heel eenvoudig op deze pagina.

Een andere manier waarop je PIVX kopen kunt is door gebruik te maken van Anycoin Direct. Hier kun je met euro’s direct PIVX kopen. Maar je kunt ook gebruik maken van de nieuwe coin-to-coin feature. Hiermee kun je direct crypto munten voor elkaar omwisselen, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld je bankrekening. Lees hier meer over de coin-to-coin feature. Op deze pagina kun je direct beginnen met het traden van je crypto munten.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.