Wat is Populous? “Invoice factoring op de blockchain” PPT


Populous

Tegenwoordig zijn er veel banken en gespecialiseerde bedrijven die veel geld verdienen met Invoice Factoring (I.F.). Ze kopen facturen op die pas in de toekomst betaald moeten worden voor een bedrag net onder het factuur bedrag. Tegen de tijd dat de factuur betaald dient te worden innen ze deze en het verschil tussen het aankoop- en verkoopbedrag is de winst. Populous biedt een platform waar zowel verkopers als aankopers van facturen hun handel kunnen doen. Allemaal veilig en betrouwbaar door middel van de blockchain technologie.

De maximale hoeveelheid Populous die er in omloop kan zijn is ruim 53 miljoen en op dit moment zijn er ruim 37 miljoen uitgegeven.

Wat is de gedachte achter Populous?

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde wachttijd voor een factuur in Nederland 41 dagen is voordat deze wordt betaald. Voor sommige ondernemers is dit geen probleem, ze kunnen deze termijn gewoon overbruggen met andere facturen. Maar voor andere ondernemers betekent dit dat ze hun eigen werkzaamheden niet meer kunnen uitvoeren tot de betaling binnen is. Hier komt Invoice Factoring om de hoek kijken.

Bij Invoice Factoring ga je naar een bank of andere instantie om jouw factuur te verkopen. Stel je hebt een factuur van €10.000 en hebt direct geld nodig. De bank wil deze factuur wel opkopen voor €9.500. Jij ontvangt dit geld direct en de bank ontvangt de volledige €10.000 zodra deze betaald wordt. Jij kunt ondertussen gewoon verder met je werk en de bank heeft €500 verdient.

Populous biedt een platform op de blockchain waar vraag en aanbod eenvoudig bij elkaar gebracht wordt. Op het platform kunnen ondernemers met facturen eenvoudig een voorstel doen. Ze bieden hier dan bijv. een factuur aan met een korten van 5%. De kopers, die op hetzelfde platform aanwezig is, kan de lijst met facturen bekijken en de facturen die hij interessant vindt opkopen. Zo heeft de ondernemer van wie de factuur was zijn geld (- in dit geval 5%) en heeft de investeerder 5% winst gemaakt zodra de factuur betaald is.

Waar kan ik Populous aanschaffen?

Populous kan bijna exclusief verkregen worden op Binance. Met ongeveer 97% van al het trade volume is dit de exchange waar het gebeurt wat betreft Populous. Maak daarom snel een account aan op Binance en begin direct met handelen.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan