Energie wordt op dit moment vaak opgewekt op een niet-duurzame manier. In 2017 was ongeveer 6,6% van de gebruikte stroom groen blijkt uit cijfers van het CBS. En hoewel dit een stijging is van 10% met het jaar ervoor, is het grootste gedeelte van de stroom nog niet duurzaam. In deze sector is Power Ledger aan het werk.

 

Het doel van Power Ledger is om gemeenschappen over de hele wereld te voorzien van goedkope, betrouwbare en duurzame energie. Ze zijn van mening dat mensen zelf moeten kunnen kiezen waar hun stroom vandaan komt. Op dit moment wordt het grootste gedeelte van de stroom nog geleverd door de grote maatschappijen. Je weet vaak niet waar dit vandaan komt en hebt hier zelf ook geen controle over.

De verandering die Power Ledger wil doorvoeren is dat de huishoudens centraal komen te staan. Mensen of bedrijven die nu bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen energie opwekken met een overschot leveren dit terug aan het net. Hier ontvangen ze een kleine vergoeding voor, maar weten vervolgens niet waar deze groene stroom naartoe gaat. Power Ledger stelt mensen in staat te ‘handelen’ in deze groene stroom. Dit betekent dat wanneer je een overschot hebt, je dit bijvoorbeeld voor een schappelijke prijs kunt doorverkopen aan je buurman. Dus ook al kan je buurman zelf geen zonnepanelen laten plaatsen, dan kan hij wel gebruik maken van jouw overtollige groene stroom. Jij ontvangt hiervoor een vergoeding en hij gebruikt je groene stroom, opgewekt op een duurzame manier.

Toepassingen Power Ledger

Power Ledger is aan het werk op veel verschillende manieren om groene stroom toegankelijker te maken. Zo werken ze aan een decentrale marktplaats waar ieder huishouden zijn overtollige groene stroom kan verkopen aan bijvoorbeeld zijn buren. Ook werken ze aan oplaadpunten voor de elektrische auto’s, zodat ook deze opgeladen kunnen worden met duurzame energie.

Daarnaast zijn ze manieren aan het ontwikkelen waarop mensen die wonen in een appartementencomplex en daarom hun stroom toevoer delen met een gebouw, dit op een duurzamere manier kunnen regelen. Dit doen ze bijvoorbeeld door tools te bieden die inzichten geven in het gebruik van stroom. Doordat mensen weten waar, wanneer en met welke apparaten ze veel stroom gebruiken, zijn mensen zich meer bewust van het verbruik. Dit zal op termijn ook zorgen voor minder verlies van energie.

power ledger huishouden

Power Ledger ICO

Power Ledger is gestart in 2016 en zijn van de grond gekomen met een ICO gehouden van 8 september tot 6 oktober 2017. De munt die gebruikt wordt op het netwerk is de Power Ledger coin, oftewel POWR. Tijdens de Power Ledger ICO is er ruim 13 miljoen dollar opgehaald, dat ze gebruiken om groene projecten op te zetten over de hele wereld. Power Ledger is inmiddels actief in Noord-Amerika en Azië.

Power Ledger wallet

Je gebruikt een Power Ledger wallet om je POWR te bewaren. Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Omdat POWR een ERC20 token is, kun je gebruik maken van myetherwallet om je POWR te bewaren. Maar de veiligste manier om je Power Ledger coin te bewaren is door gebruik te maken van een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S. Je kunt hier mijn review lezen over de Ledger. Je doet er goed aan om de Ledger aan te schaffen bij een officiële verkoper van het merk, en niet bijvoorbeeld bij een tweedehands winkel. Je weet dan nooit of er mee gesjoemeld is. Je vindt hier een geschikte partij om je Ledger te kopen.

Power Ledger koers

Het is altijd lastig om een Bitcoin koers te voorspellen, en dit geldt ook voor de Power Ledger koers. De potentie is groot, want duurzame energie is een ‘hip’ en relevant onderwerp. De laatste jaren wordt er veel gedaan om duurzame energie te promoten en het kan daarom in de toekomst heel interessant worden. De vraag is alleen wel of dit daadwerkelijk doorgezet kan worden door Power Ledger. Er zijn veel bedrijven die zich richten op duurzame energie en voor ieder bedrijf is wel iets te zeggen. Het blijft daarom speculeren of Power Ledger en de POWR coin deze markt zullen veroveren.

POWR op social media

Power Ledger is actief op verschillende sociale media om de gemeenschap op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Zo is er een Power Ledger Reddit en een Power Ledger twitter waar ze regelmatig nieuws delen.

Hoe Power Ledger kopen?

Je kunt Power Ledger kopen op verschillende exchanges. Maar een van de eenvoudigste manieren om dit te doen is de Nederlandse Bitvavo exchange. Je kunt hier gemakkelijk je bankrekening koppelen en geld storten met euro’s. Heb je winst gemaakt met je POWR trade? Dan kun je de euro’s kosteloos weer op je bankrekening laten storten. Lees hier mijn Bitvavo review. je kunt je hier alvast aanmelden voor de Bitvavo exchange.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.