Pundi X is een project in de wereld van de cryptocurrency dat zich richt op het betalingsverkeer. Het project heeft als missie het kopen en verkopen van cryptocurrency zo makkelijk te maken als het kopen van een flesje water.

Het project wil het niet alleen mogelijk maken dat iedereen gemakkelijk crypto kan aanschaffen. Het moet er ook voor zorgen dat mensen overal met crypto kunnen betalen door middel van de XPOS van Pundi X.

Hoe werkt Pundi X?

Zoals gezegd werkt Pundi X aan een makkelijke manier voor consumenten en winkeliers om gebruik te maken van crypto. Dit doen ze door middel van het XPOS apparaat. Dit is een soort draadloze pinautomaat zoals je die kent vanuit een winkel.

Het apparaat heeft twee beeldschermen, een voor de winkelier en een voor de consument. De winkelier kan aangeven hoeveel er betaald dient te worden en de consument kan dit vervolgens betalen met zijn XPASS card waarmee de NXPS coin van de consument naar de winkelier wordt overgemaakt. Je transactie is geslaagd in enkele seconden.

Het is mogelijk om meer dan alleen NXPS coins te kopen/verkopen via het XPOS systeem. Door de Xwallet die het project ontwikkeld heeft in de vorm van een mobiele wallet kun je meerdere crypto’s bewaren zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Binance coin. Je kunt hier meer informatie vinden over de Pundi X Xwallet.

Ambitie van Pundi X

Het is duidelijk dat het project ambitieus is, zelfs nu de prijs de laatste tijd niet zo hoog staat. Het doel van het project is om in februari 2021 ten minste 100.000 XPOS apparaten de wereld in geholpen te hebben. Dit betekent dat er in 100.000 winkels crypto en producten gekocht kan worden met NXPS coin. Dit is een behoorlijke hoeveelheid en mochten ze hierin slagen dat zal dit naar verwachting goed uitpakken voor de Pundi X koers.

XPhone

Op 10 oktober 2018 kondigde Pundi X de XPhone aan, de eerste blockchain telefoon. De gedachte achter deze telefoon is dat de integratie van blockchain en crypto door middel van de XPhone steeds dichter bij de consument in het dagelijks leven terecht komt.

De telefoon draait op de nieuwste versie van de Pundi X blockchain genaamd FunctionX. Doordat de telefoon in ‘blockchain mode’ gezet kan worden is het mogelijk om de telefoon te gebruiken als Node op het netwerk van Pundi X.

Naast de verbinding met FunctionX is het besturingsysteem van de telefoon gebaseerd op Android 9.0. Hierdoor is het niet alleen maar geschikt als blockchain telefoon maar is het ook voor ontwikkelaars mogelijk ‘gewoon’ android applicaties voor de telefoon te ontwikkelen.

Pundi X koers verwachting

Op het moment van schrijven is de koers van Pundi X en de NPXS coin relatief laag. Dit is over het algemeen geen goed teken, maar wanneer we kijken naar de uitgesproken ambitie van Pundi X kan hier snel verandering in komen. Hoe meer XPOS machines er uitgegeven worden, hoe meer mensen uiteindelijk zullen betalen met Pundi X of andere cryptocurrency via de XWallet. De Pundi X koers is naar mijn idee, net zoals de meeste projecten, afhankelijk van hoe vaak het gebruikt wordt. De use-case van Pundi X is dan ook heel duidelijk, de vraag is alleen of ze het voor elkaar krijgen daadwerkelijk gebruikt te worden.

Op dit moment zijn er meer dan 5000+ XPOS machines uitgegeven, maar er is ook nog een hoop werk te doen willen ze de beoogde 100.000 uitgegeven machines halen in 2021. Lukt dit? Dan kan dit wel eens voordelig uitpakken voor de Pundi X koers. Het feit dat de prijs nu relatief laag staat kan ervoor zorgen dat je er zelfs extra van kunt profiteren.

NPXS kopen met iDeal

Door middel van het XPOS apparaat is het mogelijk Pundi X te kopen. Maar op dit moment is dit nog niet de makkelijkste methode. Een van de eenvoudigste manieren op je Pundi X te kopen is toch wel deze Nederlandse exchange. Je kunt er gemakkelijk een account aanmaken en je bankrekening koppelen. Stort eenvoudig euro’s met iDeal en maak eventuele gemaakte winsten weer direct over naar je bankrekening, kosteloos. Wil jij speculeren op de prijs van NPXS of verwacht je dat het meer waarde zal krijgen? Koop dan hier direct je Pundi X.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.