Bitcoin is nog steeds de meest gebruikte vorm van cryptocurrency in de omloop. Maar sinds het begin van het project wordt er telkens gewerkt aan meer features. Bij Ravencoin is er maar één doel, en dat is het uitwisselen van assets over de blockchain. Hier ligt de focus alleen maar op en is daarom een zeer geschikt platform om middelen van de ene persoon naar de andere te sturen. In dit artikel zullen we het hebben over Ravencoin.

Wat is Ravencoin?

Ravencoin is een project afgeleid van Bitcoin. De enige focus van het project is het faciliteren van veilige transacties tussen twee partijen. Enkel en alleen de transactie van waarde is waar het team achter RVN zich op richt.

De naam Ravencoin is afkomstig uit de wereld van Game of Thrones, waar raven gebruikt werden om informatie uit te wisselen. De Ravoncoin whitepaper verscheen op 3 april 2018 en sinds die tijd heeft het team niet stilgestaan.

Wat is het verschil tussen Ravencoin en Bitcoin?

Zoals gezegd is Ravencoin en RVN coin afgeleid van Bitcoin, het is zoals je dat noemt geforkt. Dit betekent dat het de code van Bitcoin heeft gekopieerd en na een bepaald block een andere koers heeft ingeslagen met de code waardoor het twee verschillende projecten zijn geworden.

Maar er zit duidelijk verschil tussen RVN en BTC. Zo kunnen er maximaal 21 miljoen BTC in de omloop zijn. Bij RVN is dit aanzienlijk meer, namelijk 21 miljard RVN coin. Daarnaast is de blocktijd ook korten gemaakt vergeleken met Bitcoin. Het is verlaagd naar 1 minuut per block, waardoor de transacties sneller gecontroleerd worden door het netwerk.

Bitcoin is begonnen met een blockreward van 50 BTC per goedgekeurd block door het minen. Bij RVN is dit begonnen op een beloning van 5000 RVN.

Een ander belangrijk verschil met Bitcoin is het feit dat Ravencoin ASIC-resistant is. Dit betekent dat er geen speciale apparatuur aangeschaft kan worden waarmee beter gemined kan worden. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat een paar grote bedrijven alle mining apparatuur op koopt en daarmee het netwerk kan controleren.

Overeenkomsten RVN en Bitcoin

Maar er zijn ook overeenkomsten, want Ravencoin heeft natuurlijk veel van de eigenschappen van Bitcoin overgenomen. Misschien wel een van de belangrijkste gelijkenissen is dat er voor de release van de code geen pre-mine heeft plaatsgevonden. Dit is wanneer de ontwikkelaars eerst zelf veel gaan minen voordat het project voor iedereen beschikbaar is. Hiermee zouden ze in theorie veel RVN voor zichzelf kunnen minen en veel geld verdienen. Dit is niet gebeurt, net zoals dat ook niet is gebeurt bij Bitcoin. En vergeleken veel andere crypto projecten is dit wel uniek.

Ravencoin mining

Als je RVN wilt minen heb je hiervoor eerst een wallet nodig om je opbrengsten in te laten storten. Een geschikte wallet vind je daarvoor op de site van Ravencoin. Op deze website kun je controleren hoeveel je winst met Ravencoin mining ongeveer zal zijn.

Ravencoin kopen

Wil je nou ook Ravencoin kopen? Dan doe je dat heel gemakkelijk op deze exchange. Je kunt direct met iDeal je RVN kopen en laten storten in de automatisch voor je aangemaakte wallet.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.