Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van social media. Platforms als Facebook, Twitter en Reddit worden druk bezocht door miljoenen mensen per dag. Van alle Nederlanders boven de 18 jaar gebruikte 87% wel eens social media in 2017. Je kunt je voorstellen dat er dan ook veel content gedeeld wordt en veel contact is tussen personen in deze online omgeving. Hierop gaat Reddcoin zich richten.

Wat is Reddcoin?

Reddcoin is een project dat zich met een decentrale online valuta, de RDD coin, gaat richten op de sociale media. Doordat er enorm veel mensen actief zijn op deze platforms wil RDD deze gebruikers iets extra’s bieden. Met Reddcoin is het namelijk mogelijk dat gebruikers van een social media een ‘fooi’ kunnen geven aan iemand anders. Dit kan bijvoorbeeld zijn om iemand te belonen voor een goede bijdrage aan een discussie, maar ook omdat hij een grappig plaatje plaatst.

Door het platform wordt het mogelijk dat iedereen over de hele wereld geld kan versturen via social media. Er zijn geen transactie kosten, waardoor deze transactie ook nog eens gratis is. Daarnaast maakt Reddcoin geen gebruik van mining om de transacties goed te keuren. Ze maken gebruik van ‘minting’, wat lijkt op Proof of Stake. Dit zorgt ervoor dat de hoge kosten voor het minen vermeden kunnen worden en waardoor het stroomverbruik tot het minimum beperkt blijft.

Reddcoin staking

Zoals genoemd maakt Reddcoin gebruik van ‘minting’ om de transacties goed te keuren. Dit noemen ze Proof of Stake Velocity (PoSV). Iedereen kan aan het minting proces meedoen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een wallet. Hiervoor zijn er meerdere beschikbaar, waaronder die op een computer en mobiele telefoon. Hierover later meer.

Het idee achter minting is een combinatie van Proof of Stake en Proof of Velocity. Door je RDD beschikbaar te stellen voor minting, ontvang je nieuwe Reddcoin aan de hand van het aantal RDD dat je al bezit. Hoe meer RDD je bezit, hoe meer je zult ontvangen. Dit is erg te vergelijken met Proof of Stake. Proof of Velocity heeft te maken met de activiteit van je munten. Jouw beloning voor het minten van je RDD wordt nu niet alleen maar berekend aan de hand van het aantal munten dat je bezit. De tijd dat ze al in je bezit zijn telt nu ook mee. Dit is anders dan bij de meeste Proof of Stake munten, waar dit geen rol speelt.

Hoe korter de RDD in je wallet zit, hoe meer RDD deze genereert. Dit sluit dan ook goed aan op het idee van Reddcoin, namelijk het gebruik op social media. Door de makers van content te belonen en bekenden RDD fooi te geven circuleren er altijd veel munten en groeit het aantal gebruikers van het project.

Reddcoin staking, hoe werkt dat?

Het is mogelijk je RDD te staken wanneer je ze in een geschikte wallet opslaat. Door dit te doen ontvang je met Reddcoin staking telkens weer nieuwe RDD coins. Om dit goed te doen moet je computer of mobiele telefoon altijd met internet in verbinding staan. Dit is op zich geen probleem, maar vergt wel wat meer controle en stroom. Om dit allemaal wat makkelijker te maken is er tegenwoordig ook een staking box. Dit is een apparaat dat je eenvoudig in het stopcontact kunt steken. Zodra je dit gedaan hebt zal het staken vanzelf gaan en hoef je ook nooit meer je wallet en computer in de gaten te houden. Met de staking box wordt minting heel eenvoudig gemaakt.

Vind hier meer informatie over de Reddcoin stake box

Reddcoin stake box

Reddcoin koers

De Reddcoin koers kent pieken en dalen. Begin dit jaar in Januari tijdens de enorme stijging van de markt kende RDD een prijs van iets meer dan 0,02 USD. Op dit moment staat dat op ongeveer 0,0044 USD. Voor de actuele Reddcoin koers kun je kijken op CoinMarketCap.

Reddcoin nieuws

Als je geïnteresseerd bent in het project, is het heel belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Een goede manier om altijd het laatste RDD nieuws te volgen is dan ook social media, wat toepasselijk is voor dit project. Zo is er een Reddcoin Twitter eb een Reddcoin Reddit.
reddcoin nieuws

Reddcoin verwachting

Het is moeilijk te voorspellen wat de toekomst van Reddcoin in petto heeft. Maar qua externe factoren zit het wel goed. Er zit nog steeds groei in het gebruik van social media en lang niet alle huidige gebruikers kennen Reddcoin. Wanneer de gemeenschap actief gebruik gaat maken van het ‘fooi’ systeem zal dit in beeld komen bij een grote groep gebruikers. En zodra het echt opgepakt wordt door deze grote groep gebruikers kan het wel eens snel gaan. Het enige probleem is dat we dit niet van te voren kunnen voorspellen.

Hoe Reddcoin kopen

Reddcoin kopen is heel eenvoudig. Er zijn vele exchanges waarop je RDD kunt kopen, maar veruit de gemakkelijkste is Bitvavo. Hier kun je gemakkelijk Reddcoin kopen met iDeal. Je stort euro’s op het platform zonder hiervoor fee te betalen. Vervolgens koop je RDD en zodra ze in de winst staan kun je ze direct weer omwisselen voor euro’s. Ook het terugstorten van deze winst naar je bankrekening kan zonder kosten. Uiteraard kun je hier ook RDD kopen en verplaatsen naar een andere wallet zodat je ze kunt minten. Dus, wil je RDD kopen met iDeal? Bitvavo.

Maak hier je account aan op Bitvavo

Reddcoin wallet

Reddcoin biedt zelf verschillende wallets aan. Dit kan een wallet zijn voor je computer, maar ook voor je mobiele telefoon. Wees altijd wel voorzichtig hoe je je RDD opslaat. Zorg altijd voor een backup en vertel niemand hoe je ze opgeslagen hebt. Op deze pagina van vind je de wallets die het project aanbiedt.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.