REN is een cryptocurrency project gestart in 2017. De focus van het project ligt volledig op het faciliteren van anonieme transacties buiten de blockchain door middel van een dark pool. Zodra institutionele investeerders voor enorme bedragen gaan traden kun je je voorstellen dat dit de prijs van bijvoorbeeld Bitcoin nogal kan laten dalen en stijgen. Door gebruik te maken van dark pools worden deze transacties buiten de normale exchanges afgehandeld waardoor de prijs hier geen last van heeft.

Het REN project werkt sinds de start in 2017 dan ook hard aan een protocol om deze grote hoeveelheden transacties van digitale assets te kunnen faciliteren met behulp van gedecentraliseerde en anonieme dark pools. Dit protocol werd REN republic protocol genoemd, maar gaat nu gewoon verder onder de noemer van het project zelf, REN.

Wat is een dark pool?

Een dark pool is een methode waarmee traditioneel grote hoeveelheden aandelen verhandelt kunnen worden buiten de reguliere aandelenbeurs. Dit concept is echter nu ook toepasbaar op de wereld van de cryptocurrencies alleen moet er nog een goed protocol voor komen. Vandaar het REN project en het Republic protocol.

Ook in de wereld van de crypto zijn inmiddels grote beleggers die liever buiten de markt om bijvoorbeeld anoniem Bitcoin willen kopen. Het is een vraag- en aanbodmarkt en wil je voor miljoenen aan BTC kopen?

Dan is de prijs na een aantal miljoen waarschijnlijk al een stuk hoger dan de prijs waarbij je begon te kopen. Hiervoor zijn dark pools handig. De prijs van de reguliere markt wordt hiermee niet aangetast.

REN streeft ernaar om dit te kunnen faciliteren met twee belangrijke waarden in het REN protocol die ze aanhouden namelijk ‘zero knowledge transactions’ en ‘interoperability layers’.

Zero knowledge transactions

Met een Zero-knowledge transactie laag op het protocol wordt het mogelijk gemaakt om anoniem assets te bewaren en te versturen tussen verschillende blockchains zonder hierbij je balans van je wallet prijs en de waarde van je transactie prijs te geven.

Een Zero-knowledge transactie betekent dat jij aan kunt geven aan partij B dat jij daadwerkelijk eigenaar bent van de wallet A en daarom een transactie met diegene kunt doen zonder daadwerkelijk de details weer te geven. Dit zorgt voor erg veilige en anonieme transacties en dit wordt natuurlijk gewaardeerd onder grote investeerders.

Interoperability layer

De ‘interoperability layer‘ zorgt voor een versterking van de zero-knowledge transacties, maar maakt het ook mogelijk om assets te wisselen tussen verschillende blockchains zonder dat je hiervoor de andere partij hoeft te vertrouwen.

Deze swaps worden Atomic Swaps genoemd en dit zijn peer-to-peer transacties tussen twee partijen waarvan beide niet weten wie de ander is. Wel weten ze door het protocol dat ze elkaar kunnen vertrouwen. Met Atomics swaps wordt het bijvoorbeeld mogelijk om zonder centrale tussenpersoon zoals bijvoorbeeld een exchange de ene crypto om te wisselen voor de ander.

Een goed voorbeeld van een atomic swap die tussen Litecoin en Bitcoin in 2017. De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, is het namelijk gelukt om een atomic swap te doen tussen de twee projecten.

REN token

De REN token wordt op het netwerk gebruikt als betaalmiddel om bijvoorbeeld de transactiekosten mee te betalen. Het is dus de utility token van het netwerk. Dit betekent voor de REN koers dus dat hoe meer institutionele investeerders van het REN protocol gebruik gaan maken, hoe beter dit is voor de REN koers. Het wordt namelijk meer gebruikt zodra er meer gebruikt wordt gemaakt van het netwerk waardoor de prijs zal stijgen.

Het REN project is ontwikkeld op het Ethereum netwerk, wat betekent dat het een ERC-20 token is en daarom opgeslagen kan worden in iedere ERC-20 wallet. Dit betekent dat je je REN ook kunt bewaren in een hardware wallet zoals een Ledger Nano X. Heb je die nog niet? Dan doe je er goed aan een aan te schaffen. Dit voorkomt namelijk dat je crypto kwetsbaar is voor hackers. Je kunt er een aanschaffen via deze link.

REN ICO

De REN ICO is gehouden op 3 februari 2018 en heeft ruim $34 miljoen opgebracht. Er is 60,2% van de totale hoeveelheid REN tokens verkocht en sinds de ICO heeft het de investeerders geen windeieren gelegd.

Ren koers verwachting

Anonieme transacties zijn nog steeds zeer populair en nog geen enkel project heeft de heilige graal in handen. Weet REN een prominente plaats in te nemen op deze markt, dan zal dit zeer positief zijn voor de Ren koers en de verwachtingen voor de toekomst.

Ren prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn veel verschillende REN verwachtingen en voorspellingen te vinden op het internet. De een nog hoger dan de ander en uiteraard ook voorspellingen die er geen vertrouwen in hebben. Hier vind je een verzameling van enkele voorspellingen voor de toekomst.

2020: $ 0,48 ($ 0,53)
2021: $ 0,56
2022: $ 0,67
2023: $ 0,84
2024: $ 0,98
2025: $ 1,12
2026: $ 1,24

Ren technische analyse

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

REN kopen

Op dit moment zijn er nog geen grote, toegankelijke dark pools voor de wereld van de cryptocurrency. Dit betekent dat wanneer het REN lukt om dit te faciliteren er veel grote beleggers gebruik van zouden kunnen maken. Gebeurt dit? Dan kan de REN token wel eens flink in waarde toenemen. Maar dit blijft speculeren uiteraard.

Wil je om deze reden nou wat tokens kopen? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via deze link en betaal in je eerste week geen handelskosten.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.