Er wordt veel gebruik gemaakt van betalingsnetwerken. Bedrijven die een factuur versturen plaatsen tegenwoordig bijvoorbeeld betalingsverzoeken in het document om de betaling sneller te ontvangen. Ook wordt er regelmatig een Tikkie verzonden wanneer je iets voorgeschoten hebt. Je kunt je voorstellen dat er op al deze netwerken een enorme hoeveelheid geld verzonden wordt. Echter, dit gebeurt nog op netwerken die niet inzichtelijk zijn. Request, recent gerebrand van Request Network, maakt het netwerk voor betalingsverzoeken op de blockchain met de REQ coin.

Request heeft veel verschillende use-cases die in de toekomst belangrijk kunnen zijn voor onder andere de bedrijfsvoering, maar ook het bedrijfsrisico.

Efficiënte financiële stromen binnen een organisatie

Alle transacties en betalingsverzoeken worden opgeslagen in een centrale database (blockchain). Hierdoor is het direct mogelijk om voor iemand die wacht op een betaling te controleren of de betaling ook daadwerkelijk gedaan is. Betalingen in het weekend of bijvoorbeeld met een creditcard laten soms even op zich wachten. Je kunt met een gerust hart verder gaan met je bedrijfsvoering nu je in de database bevestigd hebt gekregen dat de betaling gedaan is.

Iedereen binnen de organisatie en binnen het Request netwerk beschikken over dezelfde informatie. Je hoeft hierdoor geen handmatige controles meer uit te voeren en het scheelt veel logistiek gerommel.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een CRM systeem of factuurprogramma te bouwen op het Request netwerk. Hierdoor zijn alle financiële op het netwerk nog overzichtelijker en maakt het de bedrijfsvoering veel efficiënter. Op de programmeerbare facturen kun je onder andere een ‘betaal nu’ knop toevoegen en bij betaling wordt dit direct verwerkt in je CRM systeem.

Zorg voor transparantie door Request

De transacties bevinden zich allemaal op de blockchain. Zo kun je de toegang tot specifieke gegevens van je organisatie toestaan aan de buitenwereld. Dit zorgt voor vertrouwen van de buitenwereld en werkt corruptie tegen.

Zo zijn alle budgetten inzichtelijk en wekt dit naar eigen zeggen van het project een feedbackloop op. Doordat het inzichtelijk is ontvang je commentaar en met dit commentaar kun je vervolgens je budgetten aanpassen/verbeteren. Dit kan zelfs zorgen voor een efficiëntere inzet van je middelen.

Het voorkomt bedrijfsrisico’s

De betalingsgegevens van bedrijven zijn inzichtelijk en dit betekent dat je je partners kunt uitkiezen op basis van een reputatie score. Betaalt een organisatie de ontvangen facturen bijvoorbeeld altijd te laat? Dan zou dit invloed kunnen hebben op de score die je toekent aan een organisatie. Met de data is het dus eenvoudig om de beste partners te zoeken voor een specifieke dienst en weet je zeker dat deze een goede reputatie heeft wat betreft betalingen.

Tegenwoordig is een groot probleem bij bedrijven en met name de iets kleinere bedrijven dat ze hun geleverde producten/diensten niet betaald krijgen. Kleine bedrijven hebben vaak niet de middelen om deze onbetaalde factuur op te vangen en gaan failliet. Dit terwijl ze zelf keurig de producten geleverd hebben en gedaan hebben wat afgesproken is. Dit bedrijfsrisico is door middel van Request eenvoudig tegen te gaan.

Geen handmatig papierwerk meer

Het integreren van Request kan voor veel voordelen zorgen zoals genoemd. Een ander goed punt van dit project is dat het de mogelijkheid biedt om veel handmatige processen op papier te automatiseren en digitaliseren. Het opstellen van facturen, maar ook het invullen van de belastingen voor je personeel bijvoorbeeld. Aan de hand van data op het netwerk kan vaak al veel automatisch opgepakt worden en wanneer je Request integreert met je payroll systeem kan hier goed gebruik van gemaakt worden.

Automatiseren van belasting systemen

Ook overheden kunnen van Request gebruik maken door het bijvoorbeeld te integreren met het belasting systeem. De programmeerbare facturen op Request kunnen zo opgemaakt worden dat de belasting automatisch ingehouden wordt van het te ontvangen bedrag. Dit scheelt jou aangiftes doen en is een stuk minder fraude gevoelig.

Daarnaast zijn bedrijfsaudits gemakkelijker om uit te voeren. De gegevens staan altijd opgeslagen op de blockchain, waardoor instanties zeker weten dat er niet met de boeken gerommeld is. Het wordt hierdoor een stuk goedkoper om een audit uit te laten voeren en de fraude wordt drastisch minder.

Request Network ICO

Het project heet tegenwoordig ‘Request’, maar in de tijd waarin de ICO gehouden werd was de naam nog ‘Request Network’. Van 13 tot 16 Oktober is er namelijk voor bijna 34 miljoen dollar opgehaald. De investeerders kregen hiervoor de REQ coin in ruil. Hoewel het rendement van de ICO op dit moment onder het ICO niveau zit, heeft het project in de tussentijd flink wat geld op kunnen leveren. De prijs van REQ heeft namelijk rond de 1 dollar gestaan, terwijl dit nu rond de $0,02 zit.

Request ICO
Return on Investment Request Network ICO

Request kopen

Je kunt heel eenvoudig Request kopen. Maak op deze Nederlandse exchange gemakkelijk je account aan, stort je euro’s met iDeal en binnen no-time heb je deze tegen een lage fee omgewisseld voor REQ. Winst gemaakt met een trade? Dan verkoop je je REQ ook weer eenvoudig en laat je je euro’s kosteloos terug storten op je bankrekening. Ook heeft de exchange automatisch een wallet voor je, zodat je hier zelf niets aan hoeft te doen.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.