Wat is SHIFT? “Decentraal internet door Phantom Dapp” SHIFT


Shift coin

Het probleem waar Shift zich op richt is de beperkte vrijheid op het internet. Bedrijven die het internet draaiende houden zoals server hosts, overheden en internet service providers (ISP) kunnen het internet nu ook censureren. Door het maken van Decentralized apps (Dapps) wordt deze bedreiging tegengegaan door Shift en haar Shift coin.

Shift is een open-source applicatie platform waar ontwikkelaars in Javascript met Dapps aan de slag kunnen. Al deze Dapps hebben een sidechain (blockchain naast de mainchain) naast die van Shift waarmee gecommuniceerd kan worden, maar waar ook afzonderlijke transacties op mogelijk zijn. De Flagship Dapp van Shift is Phantom, een file sharing Dapp die zorgt voor een extra laag op het netwerk waar data opgeslagen kan worden. Eindgebruikers kunnen hun bestanden draaien/bewaren op deze extra opslag laag. Hierdoor wordt censuur tegengegaan. Omdat iedereen zijn eigen data nu kan opslaan op deze extra Phantom laag, is het niet meer mogelijk voor eerder genoemde partijen (ISP’s) om dit te censureren. Het internet is dan volledig decentraal en altijd toegankelijk voor iedereen.

Delegated Proof of Stake voor Shift

Op het Shift netwerk worden transacties gedaan. Deze transacties moeten natuurlijk ook goedgekeurd worden. En bij Shift gebeurt dat niet door middel van mining, maar door middel van Delegated Proof of Stake (zoals ook bij ARK). Bij Delegated Proof of Stake projecten zijn er Delegates waar op gestemd kunnen worden. Hoe meer stemmen een Delegate heeft, hoe hoger hij op de lijst komt te staan van mensen die transacties kunnen goedkeuren. Bij Shift zijn er altijd 101 actieve Delegates die iedere 27 seconden een block goed mogen keuren.

Hydra – Content management systeem

Een content management systeem is een applicatie waarmee content aangepast kan worden op bijvoorbeeld websites. Het content management systeem voor Phantom wordt Hydra genoemd. Dit is een op maat gemaakt CMS systeem dat samenwerkt met de Phantom file manager. Door dit CMS systeem kunnen eindgebruikers eenvoudig content aanpassen op het Hydra netwerk. Maar de drempel voor developers is ook lager om met het project aan de slag te gaan.

Beste Shift wallet?

Wil je je Shift veilig bewaren? Dan biedt het project je daar twee geschikte wallets voor aan. Namelijk een webwallet en een Nano wallet.

Shift kopen, waar kan dat het beste?

Shift wordt het meeste verhandelt op Bittrex. Maak je account aan op Bittrex en ga naar je wallets. Zoek je BTC wallet op en klik op deposit. Je kunt nu heel eenvoudig via Bitonic BTC storten op dat wallet adres en betalen met iDeal. Zodra je BTC erop staat ga je naar de markt en koopt je je Shift coin. Je bent nu trots bezitter van je eigen SHIFT.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!


Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan