Sia is een project dat zich bezig houdt met de potentie die blockchain technologie kan bieden op het gebied van cloud storage; oftewel online dataopslag via het internet. Cloud storage biedt veel voordelen. Je kunt overal ter wereld bij de data in de cloud en je kunt gebruik maken van de grote hoeveelheid opslagruimte die de datacenters van Google of Amazon bieden.

Ook kan online dataopslag dienen als een back-up voor het geval je eigen computer het begeeft. Gecentraliseerde platformen voor cloud storage werken over het algemeen goed, maar toch zijn er enkele punten die beter zouden kunnen.

In dit artikel wordt besproken wat die verbeterpunten zijn, hoe Sia die opgelost heeft en hoe de Siacoin (SC) in het netwerk wordt gebruikt.

Problemen met gecentraliseerde online dataopslag

Het eerste probleem waar traditionele online dataopslag mee te maken heeft, is storing. Als de data op een enkele server wordt opgeslagen bestaat er het risico dat die server een technisch probleem krijgt. Als dat gebeurt kan je niet meer bij je data tot dat de storing is opgelost.

Voor iemand die de data op dat moment net hard nodig heeft kan dit erg vervelend zijn. Bovendien wordt cloud storage al zodanig veel gebruikt dat een vier uur durende storing van Amazon Web Services in 2017 honderden miljoenen verlies aan inkomsten van bedrijven tot gevolg had.

Een tweede probleem is dat centrale data centers gevoelig zijn voor hacks omdat alle data zich op één plek bevindt. Als je gevoelige data in de cloud hebt staan bestaat er een risico dat een kwaadwillende persoon zich toegang tot je bestanden kan verschaffen door een server van een data center te hacken.

Bovendien moet je vertrouwen hebben dat de organisatie die jouw data beheert er niet mee aan de haal gaat of aan derden doorspeelt. Niet alleen je privacy is zo in handen van een centrale instantie, ook kan gevoelige bedrijfsinformatie in handen vallen van concurrenten.

Hoe Sia een beter cloud storage platform heeft gebouwd

Sia maakt cloud storage decentraal door een gedistribueerd netwerk van nodes die het Proof of Work algoritme gebruiken om tot consensus te komen over het netwerk. De nodes die rekenpuzzels van het Proof of Work algoritme oplossen worden betaald in Siacoin.

Dit decentrale platform maakt het mogelijk om ongebruikte opslagcapaciteit aan de deelnemers aan het Sia netwerk te lenen. De encryptie technieken van blockchain zorgen er voor dat alleen jij toegang tot je data hebt met je eigen digitale sleutel, oftewel private key.

Het Sia netwerk lijkt dus enigszins op dat van Bitcoin in dit opzicht. Doordat alleen jij bij je eigen data kunt, wordt de mogelijkheid tot het hacken van je data vermeden.

Wat Sia bijzonder maakt is dat het een open marktplaats heeft gebouwd waar netwerk participanten hun data kunnen uitlenen of juist van anderen kunnen lenen. Deze marktwerking zorgt ervoor dat er een natuurlijke prijs ontstaat voor het lenen van opslagcapaciteit. Zo wordt vermeden dat een centrale instantie de prijs voor opslagcapaciteit kunstmatig hoog kan houden.

Het probleem van datacenter storingen dat optreedt bij centrale instanties lost Sia op door de opslagdata in verschillende fragmenten te verdelen over verschillende deelnemende computers. Zelfs als computers die jouw versleutelde data opslaan offline gaan is je data nog beschermt.

Sia biedt namelijk wat het noemt 3x redundancy (overtolligheid). Dit houdt in dat er maar één derde van de gesplitte data nodig is om je complete data te achterhalen. In technische termen heet dit erasure coding.

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Een werkend product dat qua prijs concurreert met Google en Amazon

Het Sia platform kan tot het kleine aantal cryptoprojecten gerekend worden dat al een werkend product heeft; je kunt op dit moment al je data opslaan. Alle netwerkkosten meegerekend is de prijs voor het opslaan van data met Sia zo rond de 2 dollar per TB (Terabyte) per maand.

Ter vergelijking; bij Google Drive betaal je $1.67 voor 100GB (0.1 Terabyte), bij Dropbox is het $8.25 per TB per maand en bij Amazon betaal je al gauw meer dan $20 per TB per maand. Op het Sia platform zijn de prijzen dus duidelijk goedkoper.

Als je interesse hebt in de functionaliteiten die Sia biedt kan je naar de website gaan en de Sia UI (user interface) downloaden. Zo kun je meteen participeren in de data marktplaats. Op de website kun je handleidingen vinden, maar het platform is ook op het eerste oog vrij eenvoudig te begrijpen.

Je kan er voor kiezen om je bestanden met Sia op te slaan (renter), of je eigen harde schijf uit te lenen aan anderen (host). Hiervoor heb je wel eerst Siacoins nodig, want zonder Siacoins kan je niet gebruikmaken van de blockchain functionaliteiten van het platform.

Siacoin koers verwachting

Cloud opslag wordt met het alsmaar groeiende internet onmisbaar. Het is niet meer van deze tijd om je hele computer nog vol met bestanden te hebben, het meeste staat wel op de drive. Siacoin heeft dan ook een zeer interessante use-case en weet het gebruikers naar het platform te trekken dan is dit positief voor de Siacoin koers verwachting.

Siacoin prijs voorspelling 2020 – 2026

Over het algemeen zijn de voorspellingen die we kunnen vinden op het internet over SIA positief. Hieronder vind je een overzicht met enkele voorspellingen voor de komende jaren.

2020: $ 0,0070 ($ 0,005)
2021: $ 0,0073
2022: $ 0,0092
2023 $ 0,0111
2024: $ 0,0135
2025: $ 0,0145
2026: $ 0,0131

Technische Analyse Siacoin

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Siacoin kopen

Wil je investeren in Siacoin, omdat je verwacht dat het cloud storage platform veel gebruikt gaat worden? Of wil je zelf gebruik maken van de gedecentraliseerde dataopslag? Dan raden we je aan om je Siacoin te kopen bij deze vertrouwde Nederlandse exchange. Je betaalt eenvoudig met iDeal en ze maken meteen een wallet voor je aan.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.