Cloud opslag wordt steeds populairder tegenwoordig, zo ook Storj. Cloud opslag is in feite niets anders dan het opslaan van gegevens. Alleen worden deze gegevens niet op een vaste computer bewaard, maar op een netwerk (vaak op het internet).

Wanneer jij een bepaalde cloud omgeving hebt, kun je altijd de gegevens inzien die je hierop hebt staan. Ongeacht waar je probeert deze gegevens in te zien.

Steeds vaker slaan we met z’n allen gegevens op in de cloud. Foto’s die we maken worden er automatisch opgeslagen, we werken met Google docs in de cloud en delen mappen met elkaar waar we gegevens in kunnen zetten. Maar deze clouds worden beheert door bedrijven en kosten vaak geld. Goede voorbeelden van cloud services zijn Dropbox, iCloud en Google Drive.

Maar deze bedrijven hebben in sommige gevallen toegang tot je files en beheren de mappen. Het kan zelfs voorkomen dat de toegang tot je files geweigerd wordt om welke reden dan ook. Alleen al het feit dat bedrijven de mogelijkheid hebben om dit te doen was voor Storj de reden om een alternatief te bieden.

Wat is Storj?

Storj, uitgesproken als ‘storage’, is een open-source en decentrale cloud provider. Hun doel is om de cloud opslag toegankelijk te maken voor iedereen en dat tegen een lage prijs en hoge veiligheid.

Ze vinden het belangrijk dat je zelf beschikt over je files en dat dit niet beïnvloed kan worden door een bedrijf. Door middel van verschillende technieken zoals Sharding wil Storj ervoor zorgen dat iedereen kan beschikken over goedkope en goed beveiligde cloud opslag.

Wat is Storj Sharding?

Sharding kun je misschien het beste vergelijken met torrents. Torrents zijn bestanden die je van het internet kunt downloaden. Dit is veel in het nieuws geweest, omdat deze methode vaak gebruikt wordt om (illegaal) files als films en games mee te downloaden.

De kracht van torrents is dat een bestand niet van één persoon gedownload wordt, maar bij verschillende mensen vandaan gehaald wordt. Dit wordt sharding genoemd.

Wil jij een film downloaden? Dan zoekt het netwerk naar iedereen die een gedeelte van die film ter beschikking heeft gesteld aan het netwerk. Vervolgens worden gedeeltes van die film bij iedereen vandaan gehaald om met al die verschillende shards weer een geheel te maken, namelijk jouw film.

Ditzelfde gebeurt bij het sharding van Storj. Je kunt op de Storj cloud bestanden opslaan en deze worden afgebroken in kleine bestandjes (shards). Wil jij vervolgens weer toegang tot je file? Dan worden al deze bestanden bij elkaar gezocht om weer één geheel te maken.

Dit zorgt voor een hoge veiligheid, want iemand moet precies weten waar al jouw shards zijn opgeslagen om toegang te krijgen tot je bestand.

Het grootste verschil tussen de Storj shards en die van torrents is dat bij torrents duidelijk is waar alle shards bewaard worden op het netwerk. Hierdoor kan iedereen snel downloaden. Bij Storj worden deze shards niet publiek opgeslagen zodat alleen jij (je Storj omgeving) weet waar de gedeeltes van jouw bestand opgeslagen zijn.

Storj coin

Op het Storj netwerk wordt gebruik gemaakt van de STORJ coin. Je kunt erin handelen, maar je kunt het ook verdienen door bij te dragen aan het netwerk. Je kunt een gedeelte van je computer opslag beschikbaar stellen aan het netwerk om zo met alle gebruikers een Storj cloud te creëren.

In ruil voor je opslag ontvang je Storj coin. Dit proces kun je vergelijken met het minen van Bitcoin en wordt Storj farming genoemd. Farmers beschikken niet over de data die ze hosten en kunnen dit niet inzien. Dit komt doordat Storj farmers alleen shards hosten en geen complete bestanden.

Veilige cloud opslag met Storj

De afgelopen jaren heb je het vast wel voorbij zien komen. Al die hacks van bekende mensen waarbij hun privé foto’s buitgemaakt zijn of de data van Facebook waar verkiezingen mee zijn beïnvloed. Deze gegevens zijn veel buitgemaakt vanaf een cloud opslag. Onmogelijk is het waarschijnlijk niet, maar met behulp van Storj sharding en het farming proces worden deze hacks moeilijker gemaakt.

STORJ koers verwachting

De Storj koers schommelt sterk, net zoals de meeste cryptovaluta. Ook Storj is afhankelijk van het aantal gebruikers van het netwerk. Hoe meer mensen gebruik gaan maken van Storj cloud opslag, hoe beter dit zal zijn voor de Storj koers.

Het blijft lastig te voorspellen, maar feit blijft dat veel mensen baat kunnen hebben van een veilige cloud opslag. Weet STORJ meer investeerders te tekken, dan zal dit goed uitpakken voor de STORJ koers verwachting.

Storj prijs voorspelling 2020 – 2026

De Storj prijs voorspelling voor de toekomst lijkt goed als we de voorspellingen mogen geloven. Hieronder vind je een opsomming met enkele Storj prijs verwachtingen voor de toekomst:

2020: $ 0,3264 ($ 0,73)
2021: $ 0,1405
2022: $ 0,3983
2023: $ 0,5046
2024: $ 0,4787
2025: $ 0,9031
2026: $ 0,9865

Storj Technische analyse

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Storj kopen

Je kunt zoals genoemd bijdragen aan het netwerk van Storj om STORJ coin te verdienen. Maar dit vergt de nodige kennis en oefening, met name in dit vroege stadium. Maar wil je Storj kopen? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via deze link en betaal in je eerste week geen handelskosten.

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Beste Storj wallet

De veiligste manier om je Storj te bewaren is in een hardware wallet. Hiermee bewaar je je Storj coin zonder dat het in verbinding staat met het internet. Dit zorgt ervoor dat hackers niet zomaar meer bij je cryptvaluta kunnen komen.

Een goede hardware wallet om hiervoor te gebruiken is de Ledger Nano S, vind daarover hier mijn review. Ook de nieuwe Ledger Nano X kun je hier prima voor gebruiken. Om je coins te bewaren op een Ledger kun je gebruik maken van de Myetherwallet applicatie, het is namelijk een ERC20 token zoals Ethereum.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.