Wat is Telcoin? “De Cryptocurrency voor het mobiele netwerk” (TEL)


Telcoin

Telcoin is een project dat zich richt op het mobiele netwerk. Wereldwijd zijn er 1,2 miljard mensen met een reguliere bankrekening. Tegelijkertijd zijn er 5 miljard mensen met een mobiele telefoon. Ook in landen waar gewoon bankieren bijna onmogelijk is heeft wel iedereen een telefoon. Hier gaan Telcoin op inspelen. Telcoin richt zich op de netwerk aanbieders en gaan samenwerkingen aan met deze partijen. Samen zorgen ze ervoor dat iedereen die gebruikt maakt van een bepaald mobiel netwerk, ook gebruik kan maken van de Telcoin. Het is hiermee mogelijk om direct geld (Telcoin) te versturen via het mobiele netwerk, ook over de grenzen. Dit zorgt er voor dat veel meer mensen over de hele wereld beschikken over een manier om geld te bewaren en te versturen.

 

Telcoin komt voort uit een ICO uit 2017. Tussen 12 en 31 december is er door de ICO 25 miljoen dollar opgehaald om de eerste 36 maanden door te komen en het project op te starten. Inmiddels is Telcoin uit de ICO fase en is het geplaatst op de KuCoin exchange. Telcoin heeft een maximale circulatie van 100 miljard TEL. Gedurende de ICO zijn hier 25 miljard van vrijgegeven, de rest zal later op de markt komen gedurende de komende 10 jaar.

Wat is het plan van Telcoin?

Telcoin gaat zich allereerst richten op de internationale remittance. Er is sprake van remittance wanneer je bijv. werkt in een ander land en je verdiende geld naar je thuisland wilt sturen. Dit gebeurt enorm veel over de hele wereld, de geschatte omzet in deze markt is jaarlijkst zo’n 500 miljard. Vooral in ontwikkelingslanden gebeurt dit veel. Mensen werken hard in het buitenland om het gezin in het thuisland te kunnen onderhouden. Maar de centen die ze verdienen moeten eerst via de bank teruggestuurd worden. Gemiddeld kost zo’n transactie snel 7-8% van het totale bedrag. Dit is enorm veel geld voor deze mensen. Telcoin wil als eerste dit remittance verkeer vergemakkelijken.

Met Telcoin is het mogelijk om direct vanaf je mobiele apparaat middelen te sturen naar iemand anders. Doordat het via het eigen mobiele netwerk en met Telcoin gebeurt zijn de fee’s aanzienlijk lager. Het verschil is ongeveer 1% fee met Telcoin en 7,5% met een gemiddelde andere organisatie die de transacties regelt. Dit verschil kunnen de mensen in ontwikkelingslanden nu zelf vrij besteden, waardoor ze meer middelen tot hun beschikking hebben.

Telcoin is te verkrijgen op de KuCoin exchange. Heb je hier nog geen account? Maak hier dan gemakkelijk een aan. Lees ook dit artikel over het beginnen met handelen in Cryptocurrency.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan