Viacoin is een cryptocurrency opgericht in 2014 en is afgeleid van Bitcoin. Waar Viacoin zich onderscheidt van het meest bekende project in de wereld van blockchain is vooral de transactiesnelheid, de mogelijkheid tot micro-transacties en de manier van minen. Lees in dit artikel alles over Viacoin, VIA en de features.

Viacoin merged mining

Viacoin was een early adopter van het scrypt merged mining. Dit betekent dat je bij het minen van de coin, naast Viacoin, ook andere munten kunt minen die ondersteund worden. Dit kun je doen met dezelfde rekenkracht (hashrate), waardoor het heel aantrekkelijk wordt om Viacoin te minen.

Je kunt er immers zonder extra resources een ander project naast minen. Dit heeft erin geresulteerd dat een aantal van de grootste mining pools ter wereld naast bijvoorbeeld Litecoin ook VIA coin minen.

Het is met Viacoin mogelijk om naast de Viacoin blockchain dus ook andere blockchains te ondersteunen met de rekenkracht. Je krijgt hiermee dus niet alleen een blockreward in VIA, maar ook van het project dat je daarnaast aan het minen bent.

Micro-transacties

Het doel van Viacoin is “To become the currency for fast, secure and anonymous transactions”. Waar het Bitcoin soms verweten wordt relatief duur en langzaam te zijn, is de snelheid waarmee Viacoin transacties kan doen 25x sneller dan met BTC.

Deze snelheid wordt alleen maar vergroot doordat er constant gewerkt wordt aan nieuwe features die hieraan bijdragen. Zo is nog niet zo heel lang geleden het lightning network voor Viacoin gelanceerd. Hiermee is het mogelijk om transacties te doen buiten de blockchain via payment channels, waardoor de blockchain minder belast wordt en hierdoor sneller/beter kan functioneren.

Het doen van micro-transacties wordt hierdoor niet alleen goedkoper, maar wordt ook realistischer voor bijvoorbeeld mensen die een winkel hebben en VIA willen accepteren. Hoe sneller de transacties goedgekeurd kunnen worden, hoe beter dit is voor de winkelier.

IVENDPAY

Een ontwikkeling die goed in dit straatje past is bijvoorbeeld de IVENDPAY integratie. IVENDPAY is een bedrijf dat verkoopautomaten levert waar betaald kan worden met cryptocurrency. Het bedrijf ondersteund Viacoin, wat betekent dat er in meer dan 18 miljoen verkoopautomaten over de hele wereld betaald kan worden met VIA. Dit soort use-cases kunnen er aan bijdragen dat de munt dus vaker gebruikt gaat worden en daarom wellicht ook qua prijs zal stijgen.

BTCpay

Een andere ontwikkeling die aansluit bij de missie om een serieuze currency te worden voor micro-transacties is de intergratie met BTCpay. Dit bedrijf faciliteert een betalingssysteem voor bedrijven dat ervoor zorgt dat er bijvoorbeeld in webshops of winkels betaald kan worden met cryptocurrency.

Ook op BTCpay is het mogelijk om met VIA te betalen en hierdoor hebben winkeliers over de hele wereld de mogelijkheid om Viacoin hiervoor te gebruiken. Ook dit kan resulteren in meer gebruikers voor het project en over het algemeen geldt: hoe meer mensen het gebruiken, hoe beter het is voor het project.

Viacoin Copay

Maar niet alleen voor ondernemers brengt Viacoin features op de markt. Ook voor consumenten zijn er tal van ontwikkelingen die kunnen bijdragen aan het gebruiksgemak. Zo is de Viacoin Copay applicatie voor de mobiele telefoon in het leven geroepen.

Met deze mobiele wallet is het mogelijk om Multi-signature wallets te onderhouden. Dit zijn wallets waar je met vrienden middelen kunt beheren. Voordat je ze kunt gebruiken heb je van alle betrokkenen een ‘handtekening’ (signature) nodig en pas als iedereen dit getekend heeft kan er betaald worden.

Zo kun je bijvoorbeeld een gezamenlijke rekening starten voor bepaalde uitgaven. Ook is het mogelijk om een zakelijke rekening te starten met je business partner. Je weet met multi-signature wallets zeker dat er nooit één partij zonder jouw toestemming met het geld vandoor kan gaan.

Viacoin koers verwachting

Er zijn genoeg ontwikkelingen waardoor de Viacoin koers in de toekomst kan stijgen. Het is echter wel volledig afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers die het project naar zich toe weet te trekken. Krijgt het meer investeerders? Dan zal dit ook goed zijn voor de Viacoin koers verwachting voor de toekomst.

Viacoin prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn voor voorspellingen gedaan voor Viacoin. De een heeft er weinig vertrouwen in en de ander verwacht dat de VIA koers in de toekomst flink zal stijgen. Hieronder vind je een overzicht met enkele Viaocin voorspellingen.

Viacoin prijs voorspelling 2020: $ 0,5479
Viacoin prijs voorspelling 2021: $ 0,6659
Viacoin prijs voorspelling 2022: $ 0,7435
Viacoin prijs voorspelling 2023: $ 0,9291
Viacoin prijs voorspelling 2024: $ 1,07
Viacoin prijs voorspelling 2025: $ 1,18
Viacoin prijs voorspelling 2026: $ 1,30

Viacoin Technische Analyse

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Beste Viacoin wallet

Er zijn tal van wallets die je kunt gebruiken om je Viacoin te bewaren. Op de website van Viacoin vind je een hele verzameling wallets die je hiervoor kunt gebruiken. Maar de veiligste manier om je VIA te bewaren is nog steeds een hardware wallet. Er is namelijk een integratie met Ledger, waardoor je je Ledger Nano X of Ledger Nano S kunt gebruiken. Hiermee bewaar je je VIA los van het internet waardoor het niet vatbaar is voor hacks. Dit probleem heb je wel wanneer je bijvoorbeeld je VIA op een exchange laat staan. Je kunt hier een Ledger aanschaffen.

Viacoin kopen

Het is mogelijk om via verschillende exchanges je VIA te kopen. Een van de grootste exchanges ter wereld, Binance, heeft VIA in het assortiment zitten. Maar ook via deze Nederlandse exchange kun je gemakkelijk je Viacoin kopen met iDeal. Je maakt een account aan en betaalt snel met iDeal en ontvangt direct je VIA in de voor jouw aangemaakte wallet. Een account kan je hier gemakkelijk aanmaken.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.