Wanneer organisaties op dit moment assets naar de blockchain willen verplaatsen is hier vaak nog een centrale partij voor nodig. Waltonchain streeft ernaar een volledig vertrouwt en traceerbaar ecosysteem te ontwikkelen voor business applicaties.

The Internet of Things is het concept waarin al onze apparaten altijd direct in verbinding staan met het internet. Ze ondersteunen ons als het ware altijd door middel van het internet. Ga je hardlopen? Dan stuurt je FitBit automatisch je data naar de PC waar je dit kunt aflezen. Maar ook de Google Home die altijd met je meeluistert totdat je het een vraag stelt. Het antwoord op de vraag wordt automatisch voor je opgezocht en aan je gegeven. Dit zijn voorbeelden van the Internet of Things. Ons leven is niet alleen nog maar offline of online, maar is een combinatie van beide.

Waltonchain maakt hiervan gebruik door onder andere assets op de blockchain op te slaan. De authenticatie van dure kledingstukken zodat je zeker weet dat het geen namaak is, maar ook de controle van voedingsmiddelen en logistiek wordt hiermee mogelijk gemaakt.

Het Waltonchain project gelooft dat dit nieuwe IoT model traditionele bedrijven kan helpen de business te vergroten en de operationele kosten kan verlagen.

Supply chain met Waltonchain

Een belangrijke focus van Waltonchain is de supply chain. Je kunt je voorstellen dat voordat jij een shirt in handen hebt, dit langs veel verschillende mensen is gegaan voordat het in de winkel lag. Daarnaast zijn er veel verschillende materialen gebruikt om dit shirt te ontwikkelen. Gedurende het productieproces wordt er daarom gebruik gemaakt van een supply chain management programma dat kan voorspellen wanneer er bepaalde onderdelen nodig zijn in het productieproces. De voordelen hiervan zijn dat er minder voorraad is en minder wachttijd. Het productieproces loopt zo veel soepelen en voor minder geld.

Dit proces wordt verbetert door de Waltonchain met behulp van een RFID chip. Dit staat voor Radio-frequency identification. Dit is een chip die wordt toegevoegd aan een product en waaruit vervolgens de afkomst van het product te achterhalen is. Bij Waltonchain wordt dit in vier stappen toegepast.

Productie

Zodra een product gemaakt wordt zal hier een RFID chip aan toegevoegd worden. Dit wordt vervolgens opgeslagen zodat later de data te achterhalen is.

Opslag

Vervolgens wordt het product opgeslagen. De RFID chip slaat bepaalde data op zoals waar het in opslag ligt, maar ook hoe laat het binnen is gekomen en hoe laat het product de opslag weer verlaat.

Logistiek

Gedurende het transport is met behulp van de chips te achterhalen waar specifieke producten zich bevinden. Dit is vooral handig wanneer er meerdere verschillende transporten noodzakelijk zijn voordat een product op de eindbestemming aankomt.

Winkels

Zodra het product in de winkel ligt kan precies achterhaald worden waar de verschillende componenten van het product vandaan komen. Maar data over de koper kan hier ook aan gekoppeld worden zodat de product altijd goede feedback ontvangt over zijn product en dit aan de hand hiervan kan verbeteren.

Belangrijke usecase Waltonchain

Een belangrijke usecase die we hieruit kunnen halen voor Waltonchain is de authenticatie van assets op de blockchain. Door de RFID technologie is de volledige supply chain van een product inzichtelijk. Je kunt van een duur merk precies achterhalen waar het geproduceerd is en wie het allemaal in handen heeft gehad. De data van de RFID chip staat immers op de blockchain en dit is niet te wijzigen.

Deze toepassing is dus ideaal voor het tegengaan van fraude met net producten. Je kunt nu eenvoudig de blockchain raadplegen om te achterhalen of de betreffende RFID chip op het product wel bij de juiste producenten vandaan is gekomen. Is dit niet het geval? Dan heb je waarschijnlijk te maken met oplichters en kun je jezelf de ellende besparen.

WTC coin

De WTC coin van Waltonchain wordt gebruikt om de transactiekosten op het netwerk te kunnen betalen. Het is de valuta van het Waltonchain netwerk. Het wordt daarnaast gebruikt om eigen chains te ontwikkelen op het netwerk om bijvoorbeeld je eigen supply chain te kunnen maken. Wil je een toepassing van het netwerk gebruiken? Dan heb je hiervoor in principe altijd WTC nodig.

Waltonchain ICO Return on Investment
Waltonchain ICO Return on Investment

Waltonchain ICO

De Waltonchain ICO is gehouden van 3 – 25 july 2017 en was uiterst succesvol. De ICO prijs van WTC was $ 0,5 en als we op bovenstaande afbeelding kijken zien we dat het investeren in WTC toen een leuk rendement opgeleverd zou hebben.

Waltonchain kopen

Wil je nu ook investeren in Waltonchain? Dan kun je je WTC kopen op veel verschillende exchanges. Het is nooit zeker wat de Waltonchain koers zal doen in de toekomst, maar wil je mee genieten van een eventuele prijsstijging? Dan kun gemakkelijk je Waltonchain kopen op deze Nederlandse exchange. Je stort simpel je euro’s met iDeal en laat eventuele winst ook direct weer kosteloos op je bankrekening storten.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.