Privacy wordt een steeds hotter onderwerp op het internet. Mensen beginnen het vervelend te vinden dat bedrijven en overheden gegevens verzamelen en dit gebruiken om zaken te doen. Dit is een van de redenen geweest dat Bitcoin bedacht is, anonieme financiële transacties. Maar zo anoniem is Bitcoin helemaal niet.

Bij de Bitcoin transacties worden op de Blockchain nog veel gegevens weergegeven, zoals het saldo op de betreffende Bitcoin wallet en de andere transacties die zijn gedaan door deze persoon. Zcash brengt hier verandering in. Door slimme cryptografische technieken zoals het zero-knowledge proof is het mogelijk om volledig anoniem transacties te doen op de blockchain.

Zcash is een Cryptocurrency die zich richt op het verbeteren van privacy voor haar gebruikers. Door een combinatie van de blockchain en cryptografische technieken gebaseerd op computer-wetenschap maken ze anonieme transacties mogelijk. Door technieken als Zero-knowledge proof kunnen er transacties op de blockchain gedaan worden zonder dat hierbij de persoonlijke gegevens van de zender of ontvangen getoond worden. Hieronder zie je de live Zcash koers. .