Anonimiteit is voor veel mensen uit de crypto wereld erg belangrijk. Het versturen van geld zou volgens velen moeten kunnen zonder dat dit achterhaald kan worden, zo ook volgens Zcoin.

Doordat met projecten als Bitcoin iedere transactie opgeslagen wordt op de publieke ledger (blockchain) is in theorie iedere transactie te volgen. Hoewel dit nog niet direct gekoppeld kan worden aan iemand zijn identiteit, is het ook niet volledig anoniem.

Bij Zcoin zien ze dit duidelijk als een probleem en werken dan ook hard om anonieme transacties voor iedereen mogelijk te maken.

De missie van Zcoin

De missie van Zcoin is duidelijk. Ze willen namelijk anonieme transacties faciliteren voor iedereen. De mensen achter het project zijn ervan overtuigd dat individuele vrijheid en financiële privacy bijdraagt aan de vrijheid in handel.

Volgens de oprichters van het project zou iedereen vrij moeten zijn om te kopen wat hij/zij maar wil. Zolang dit maar geen inbreuk maakt op het welzijn of vrijheid van anderen.

Het doel van Zcoin is om, anders dan Bitcoin, zich volledig te richten op anonieme transacties. Er zijn echter tal van andere projecten die hier ook de focus op hebben, zoals Monero, Verge, Cloakcoin en Zcash. Zcoin wil zich onderscheiden door de maximaal anonimiteit te behalen zonder dat dit ten kosten gaat van het gebruikersgemak.

Zerocoin protocol

Het Zcoin project is de eerste volledige implementatie van het Zerocoin protocol. Dit protocol is oorspronkelijk geschreven als een extra laag bovenop Bitcoin, maar doordat er geen consensus bereikt werd is dit er nooit van gekomen.

Het Zerocoin protocol wordt beschreven in deze paper. In het artikel wordt beschreven dat de transacties door middel van Bitcoin relatief eenvoudig gevolgd kunnen worden. Dit is negatief voor de anonimiteit.

Stuur ik jou Bitcoin? Dan kan ik vervolgens door middel van het wallet adres volgen wat jij met de BTC doet. Maar jij kunt ook kijken in welke wallet de door mij gestuurde Bitcoin eerst opgeslagen is.

De normale gebruiker doet dit waarschijnlijk niet, maar dat de mogelijkheid bestaat was voor de mensen achter het Zerocoin protocol genoeg reden om hier wat aan te doen.

Het Zerocoin protocol zoals geïmplementeerd in Zcoin zorgt er namelijk voor dat het ‘tracken’ van voorgaande transacties niet meer mogelijk is. Bij iedere transactie je doet op het Zcoin netwerk wordt de munt namelijk ‘vernietigd’.

Hiervoor ontvang je direct een nieuwe Zcoin, maar dan zonder de transactiegeschiedenis. Na de burn is het dan ook niet meer mogelijk om de transactiegeschiedenis in te zien. Je hebt als het ware een nieuwe Zcoin gekregen zonder historie.

Zcoin masternode
Zcoin masternode

Znodes

Dit netwerk moet natuurlijk ook beveiligd worden en dat wordt gedaan door middel van miners en masternodes. De miners plaatsen de transacties op de blockchain en de (master)nodes controleren de volledige Ledger om er zeker van te zijn dat er geen onjuiste transacties doorkomen.

Een masternode biedt daarnaast de kans om passief inkomen te verdienen voor de mensen die hun Node beschikbaar stellen aan het netwerk. Stel je 1000 XZC beschikbaar aan het netwerk? Dan deel je namelijk mee in de blockreward. 30% van alle blockrewards worden namelijk opgedeeld onder de eigenaren van een masternode.

Om een masternode in te stellen moet je alleen wel wat geld meenemen. Zoals gezegd heb je hiervoor 1000 XZC nodig en met een prijs van bijna $13 is dit niet goedkoop. Het rendement daarentegen is dan ook niet mis. Op dit moment is het rendement van een Zcoin masternode ongeveer 15% per jaar. Dit komt neer op bijna $1900.

Zcoin koers verwachting

Net zoals veel andere projecten richt Zcoin zich op anonieme transacties. De concurrentie is dus groot op dit gebied, maar daarmee ook de concurrentie. Steeds meer mensen willen anoniem transacties kunnen doen en helemaal met een Masternode is de Zcoin koers verwachting positief voor de toekomst weten ze gebruikers naar het platform te trekken.

Zcoin prijs voorspelling 2021 – 2026

Er zijn veel prijsvoorspellingen van Zcoin (XZC) te vinden op het internet. Hieronder vind je een overzicht met enkele Zcoin prijs voorspellingen en de verwachtingen voor de toekomst.

2021: $ 159,63
2022: $ 194,71
2023: $ 226,76
2024: $ 283,12
2025: $ 323,95
2026: $ 363,94
2027: $ 421,36
2028: $ 477,08

Zcoin technische analyse

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Zcoin wallet

Je Zcoin moet je natuurlijk goed bewaren. Gelukkig zijn hier dan ook veel mogelijkheden voor. Op de website van het project vind je de meest geschikte wallets voor de mobiele telefoon en pc.

Maar de veiligste manier om je Zcoin te bewaren is nog steeds een hardware wallet. Hiermee bewaar je eenvoudig je XZC los van het internet, waardoor je zeker weet dat hackers er niet bij kunnen. Een goed voorbeeld van zo’n hardware wallet is bijvoorbeeld de Ledger Nano X. Je schaft een Ledger hier direct aan.

XZC kopen

Wil je nu bijvoorbeeld ook zelf een masternode instellen? Dan moet je hiervoor eerst Zcoin kopen. Er zijn tal van exchanges waarop je dit kunt doen, maar via deze Nederlandse partij kun je direct afrekenen met iDeal. Ook verzorgen ze een wallet voor je, waardoor je binnen mum van tijd je XZC binnen hebt.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.