Wat zijn de beste Cryptocurrency exchanges? De top 5!


bitcoin exchanges

Er zijn tal van Cryptocurrency exchanges te vinden op het internet. Op iedere exchange kun je natuurlijk handelen, maar de ene Bitcoin exchange werkt net iets beter dan de andere. In dit artikel zal ik vertellen welke Bitcoin exchanges voor mij in de top 5 staan en waarom!

Wat is een Cryptocurrency exchange?

Een Cryptocurrency exchange is een platform waarop gehandeld kan worden in Cryptocurrency. Het is afhankelijk van het platform welke munten er te verhandelen zijn, daarom kan er onderling nog redelijk wat verschil zitten tussen de exchanges. Maar je kunt er vanuit gaan dat je op iedere Bitcoin exchange in ieder geval kunt handelen in Bitcoin. Op de ene exchange is het alleen mogelijk om te handelen in een aantal van de grootste munten zoals Ethereum en Litecoin. Maar op andere exchanges kun je juist weer handelen in kleinere, onbekende Cryptocurrencies. Ook verschilt het trading volume per exchange. Het trading volume is de hoeveelheid munten die verhandelt worden. Dit wordt vaak aangegeven door het trading volume van de afgelopen 24 uur weer te geven.

Naast het trade volume is het aantal trading pairs ook belangrijk voor een exchange. Een trading pair is ‘de markt’ waarop je handelt. Bij de trading pair BTC/LTC betekent het dat je Bitcoin voor Litecoin kunt ruilen en andersom. Voor trading pair LTC/ETH betekent het dus dat je op die markt Litecoin voor Ethereum kunt traden en andersom. Ook let ik persoonlijk altijd op de Bitcoin withdrawal fee. Dit is het bedrag dat je moet betalen om Bitcoins van de exchange af te krijgen om het bijvoorbeeld naar je hardware wallet te sturen. Deze fee verschilt per exchange en dit kan soms redelijk wat geld schelen. Lees hier meer over de Bitcoin koers verwachting. Het is overigens niet onverstandig je aan te melden op meerdere exchanges. Geen enkele exchange heeft alle crypto valuta in het assortiment. Hoe meer je wilt handelen, hoe meer exchanges je kunt gebruiken.

1: Bitvavo

Bitvavo is een relatief nieuwe Nederlandse crypto exchange. Wat deze exchange onderscheidt van de andere Bitcoin exchanges op de lijst is dat bij Bitvavo eenvoudig gehandeld kan worden met euro’s, mede doordat het handelsplatform van eigen bodem afkomstig is. Hierdoor is het mogelijk om euro’s op het platform te storten en hier mee te handelen. Het platform richt zich op gemak, waardoor Bitvavo enorm geschikt is voor beginnende handelaren.

Trading pairs: Op Bitvavo zijn op dit meer dan 48 verschillende Cryptocurrencies te verhandelen.
withdrawal fee: De withdrawal fee voor euro’s is op dit platform gratis.
Bitcoin withdrawal fee: De withdrawal fee voor Bitcoin is 20.000 satoshi (0.0002BTC)!

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitvavo?

Voordelen:

 • Het is gratis om euro’s te storten en op te nemen
 • Doordat het platform afkomstig is uit Nederland kan eenvoudig met iDeal betaald worden
 • Er is een Nederlandse klantenservice aanwezig
 • Het platform heeft een gemakkelijke interfase en behoeft daarom geen enkele uitleg
 • Bitvavo heeft geen minimum inleg bedrag

Nadelen:

 • Het platform heeft een relatief klein assortiment. Hoewel dit telkens aangevuld wordt, is nog niet iedere munt er te krijgen.

Maak hier je account aan op Bitvavo

2: Binance

Binance is op dit moment de aller grootste Cryptocurrency exchange en daarnaast een van mijn favoriete exchange . Ik heb gekozen om er een account aan te maken omdat er enkele trading pairs op stonden met een hoog volume die elders niet te vinden waren. Daarnaast heeft Binance ook een referral programma en een eigen Cryptocurrency: Binance Coin (BNB). Ook heeft Binance een Android applicatie, wat het mogelijk maakt om onderweg eenvoudig te kunnen handelen. Deze Bitcoin exchange is zeer geschikt als je op zoek bent naar een ruim assortiment Cryptocurrencies.

Trading volume: Het totale trading volume bedraagt op dit moment $5.946.664.331
Trading pairs: Op Binance zijn op dit moment 263 trading pairs beschikbaar
Bitcoin withdrawal fee: De withdrawal fee voor Bitcoin is 50.000 satoshi (0.0005BTC)

Wat zijn de voor- en nadelen van Binance?

Voordelen:

 • Eenvoudige registratie
 • De exchange is enorm snel waardoor transacties snel gevuld kunnen worden
 • De oprichters van Binance zijn bekende namen in de Cryptowereld. Ze zijn betrokken bij onder andere NEO. Dit betekent dat de withdrawal fee voor zowel NEO als GAS gratis is
 • Binance heeft een goed referral programma
 • Je hebt de mogelijkheid om Binance Coin te kopen (aandelen in de exchange) om zo mee te profiteren van de groei van het platform
 • Enorm goedkope withdrawal fee!

Nadelen:

 • Veel documentatie is in het Chinees, aangezien de exchange hier vandaan komt
 • Het is niet mogelijk om te traden met ‘fiat’ currency zoals euro’s of dollars

Maak hier je account aan op Binance

Crypto masterclass
Crypto masterclass

3: KuCoin

KuCoin is een Bitcoin exchange van minder dan een jaar oud, maar groeit desondanks hard wat betreft trade volume. Daarnaast worden er ook constant nieuwe munten toegevoegd, zodat het aanbod groter wordt (trading pairs). Ook biedt het KuCoin shares (KCS) aan die je kunt bezitten en waarin je kunt handelen. 50% van de trading fee die betaald wordt op het platform wordt door middel van die shares verdeelt onder de gebruikers. Lees daarover meer in het artikel over KuCoin.

KuCoin exchange

Trading volume: Het totale trading volume bedraagt op dit moment $338.431.098
Trading pairs: Op KuCoin zijn op dit moment 89 trading pairs beschikbaar
Bitcoin withdrawal fee: De withdrawal fee voor Bitcoin is 200.000 satoshi (0.002 BTC)

Wat zijn de voor- en nadelen van KuCoin?

Voordelen:

 • Eenvoudige registratie
 • Overzichtelijk ingericht waardoor makkelijk in gebruik
 • Snelle deposit tijd
 • Doordat je aandelen (KuCoin shares) kunt kopen heb je de mogelijkheid om aandelen te kopen in de exchange om zo mee te kunnen profiteren met het platform

Nadelen:

 • Er ontbreken nog een aantal grote Cryptocurrencies op de exchange (trading pairs)
 • Doordat er de laatste tijd veel nieuwe gebruikers zijn ligt de site er af en toe uit voor onderhoud

Maak hier je account aan op KuCoin

4: Anycoin Direct

Anycoin Direct is een Nederlandse broker uit Veghel actief op de Europese markt. Ze hebben de focus liggen op service en gebruiksgemak en streven er dan ook naar om gemakkelijke transacties voor iedereen te faciliteren. Met de Coin-to-coin feature maken ze het zelfs mogelijk om de ene crypto om te wisselen voor de andere, zonder tussenkomst van je bankrekening.

Anycoin Direct aanbod

Voor- en nadelen van Anycoin Direct

Voordelen:

 • Met de coin-to-coin feature kun je crypto’s ruilen zonder tussenkomst van je bankrekening
 • Je bespaart hierdoor trading fee’s
 • Je beheert je eigen wallet dus je hebt je eigen private key
 • Snelle handelstijd

Nadelen:

 • Geen wallets bij de broker, dus je hebt iets meer kennis nodig en moet je eigen wallets beheren

Koop hier je Bitcoin via Anycoin Direct

5: Coinbase/GDAX

Coinbase is een grote organisatie waar je enkele van de grootste Cryptocurrencies kunt kopen zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Ben je niet geïnteresseerd in het handelen in allemaal verschillende kleinere munten, maar wil je gewoon Bitcoin of Ethereum HODL’en? Dan is Coinbase geschikt.

Deze Bitcoin exchange heeft een enorm simpele interface waar je eigenlijk alleen maar kunt kopen en verkopen. Het succes van Coinbase is het gemak waarmee onervaren particulieren Bitcoins kunnen kopen.

Coinbase heeft naast het zojuist omschreven platform ook nog de GDAX exchange. Dit is van dezelfde organisaties, maar biedt de mogelijkheid aan de meer vermogende professionals om in dezelfde munten te handelen.

Coinbase exchange

Trading volume: Het totale trading volume bedraagt op dit moment $1.416.079.720
Trading pairs: Op Coinbase/GDAX zijn op dit moment 10 trading pairs beschikbaar
Bitcoin withdrawal fee: De withdrawal fee op Coinbase is redelijk prijzig. Koop je hier Bitcoin en wil je dit naar verloop van tijd elders stallen? Maak het dan over naar GDAX en withdraw het vanaf daar. Er zitten geen fee’s tussen Coinbase en GDAX aangezien het van dezelfde eigenaar is en de fee op GDAX is gratis. Wanneer je ingelogd bent op Coinbase en gaat naar gdax.com kun je direct inloggen. Het systeem herkent dat je op Coinbase zit en zal je zonder verdere registratie toegang verlenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Coinbase?

Voordelen:

 • Het platform is enorm makkelijk in gebruik. Je hebt geen kennis van exchanges nodig om eenvoudig Bitcoin te kunnen kopen
 • Je kunt veel verschillende betalingsmethoden gebruiken zoals een bankoverboeking, creditcard en verschillende valuta’s (euro, dollar, etc.)
 • Wanneer je je aanmeld via onderstaande link en voor minimaal $100 bitcoin aanschaft ontvang je $10 aan Bitcoin extra de eerste keer

Nadelen:

 • De fee op Coinbase is relatief hoog. Je moet wat extra moeite doen via GDAX om je bitcoin te verzenden naar een andere exchange mocht je dit willen
 • Je aanbod is laag. Er zijn maar enkele munten te kopen op Coinbase
 • Doordat het platform enorm veel gebruikers heeft wil het nog wel eens voorkomen dat deze traag is of dat een transactie iets langer duurt

Maak hier je account aan op Coinbase

Ontvang bij je eerste storting van minimaal $100 direct een welkomstbonus van $10 in Bitcoin uitbetaald in je Coinbase wallet

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan