Er zijn tal van Cryptocurrency exchanges te vinden op het internet. Op iedere exchange kun je natuurlijk handelen, maar de ene Bitcoin exchange werkt net iets beter dan de andere. In dit artikel zal ik vertellen welke Bitcoin exchanges voor mij in de top 5 staan en waarom!

Wat is een Cryptocurrency exchange?

Een Cryptocurrency exchange is een platform waarop gehandeld kan worden in Cryptocurrency. Het is afhankelijk van het platform welke munten er te verhandelen zijn, daarom kan er onderling nog redelijk wat verschil zitten tussen de exchanges. Maar je kunt er vanuit gaan dat je op iedere Bitcoin exchange in ieder geval kunt handelen in Bitcoin.

Op de ene exchange is het alleen mogelijk om te handelen in een aantal van de grootste munten zoals Ethereum en Litecoin. Maar op andere exchanges kun je juist weer handelen in kleinere, onbekende Cryptocurrencies. Ook verschilt het trading volume per exchange.

Het trading volume is de hoeveelheid munten die verhandelt worden. Dit wordt vaak aangegeven door het trading volume van de afgelopen 24 uur weer te geven.

Naast het trade volume is het aantal trading pairs ook belangrijk voor een exchange. Een trading pair is ‘de markt’ waarop je handelt. Bij de trading pair BTC/LTC betekent het dat je Bitcoin voor Litecoin kunt ruilen en andersom.

Voor trading pair LTC/ETH betekent het dus dat je op die markt Litecoin voor Ethereum kunt traden en andersom. Ook let ik persoonlijk altijd op de Bitcoin withdrawal fee. Dit is het bedrag dat je moet betalen om Bitcoins van de exchange af te krijgen om het bijvoorbeeld naar je hardware wallet te sturen.

Deze fee verschilt per exchange en dit kan soms redelijk wat geld schelen. Lees hier meer over de Bitcoin koers verwachting.

Het is overigens niet onverstandig je aan te melden op meerdere exchanges. Geen enkele exchange heeft alle crypto valuta in het assortiment. Hoe meer je wilt handelen, hoe meer exchanges je kunt gebruiken.

1: Bitvavo

Bitvavo is de grootste Nederlandse crypto exchange. Wat deze exchange onderscheidt van de andere Bitcoin exchanges op de lijst is dat bij Bitvavo eenvoudig kunt handelen met euro’s met iDeal.

Hierdoor is het mogelijk om euro’s op het platform te storten en hier mee te handelen. Het platform richt zich op gemak, waardoor Bitvavo enorm geschikt is voor zowel de beginnende als ervaren handelaren.

Bovendien heeft Bitvavo een van de laagste handelskosten met maar 0,25%!

Bitvavo Exchange
Bitvavo Exchange

Trading pairs: Op Bitvavo zijn op dit meer dan 50 verschillende Cryptocurrencies te verhandelen.
withdrawal fee: De withdrawal fee voor euro’s is op dit platform gratis.
Bitcoin withdrawal fee: De withdrawal fee voor Bitcoin is variabel

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitvavo?

Voordelen:

 • Het is gratis om euro’s te storten en op te nemen
 • Enorm lage handelskosten
 • Doordat het platform afkomstig is uit Nederland kan eenvoudig met iDeal betaald worden
 • Er is een Nederlandse klantenservice aanwezig
 • Het platform heeft een gemakkelijke interfase en behoeft daarom geen enkele uitleg
 • Bitvavo heeft geen minimum inleg bedrag

Nadelen:

 • Het platform heeft een relatief klein assortiment. Hoewel dit telkens aangevuld wordt, is nog niet iedere munt er te krijgen.

Tip: Bitvavo welkomsbonus! Maak hier een account aan en handel de eerste € 1000 zonder kosten!

2: Binance

Binance is de grootste Cryptocurrency exchange ter wereld. Ik heb gekozen om er een account aan te maken omdat er enkele trading pairs op stonden met een hoog volume die elders niet te vinden waren.

Daarnaast heeft Binance ook een referral programma en een eigen Cryptocurrency: Binance Coin (BNB). Ook heeft Binance een Android applicatie, wat het mogelijk maakt om onderweg eenvoudig te kunnen handelen.

Deze Bitcoin exchange is zeer geschikt als je op zoek bent naar een ruim assortiment Cryptocurrencies. Bovendien ontwikkelt de exchange zich constant waardoor je er inmiddels ook je cryptocurrency kunt staken en passief inkomen kunt verdienen.

Binance Exchange
Binance exchange

Trading volume: Het totale trading volume per 24 uur zit tussen de $4 en 5 miljard
Trading pairs: Op Binance zijn op dit moment 500+ trading pairs beschikbaar
Bitcoin withdrawal fee: De withdrawal fee voor Bitcoin is variabel

Wat zijn de voor- en nadelen van Binance?

Voordelen:

 • Eenvoudige registratie
 • De exchange is enorm snel waardoor transacties snel gevuld kunnen worden
 • De oprichters van Binance zijn bekende namen in de Cryptowereld. Ze zijn betrokken bij onder andere NEO. Dit betekent dat de withdrawal fee voor zowel NEO als GAS gratis is
 • Binance heeft een goed referral programma
 • Je hebt de mogelijkheid om Binance Coin te kopen (aandelen in de exchange) om zo mee te profiteren van de groei van het platform
 • Enorm goedkope withdrawal fee!

Nadelen:

 • Veel documentatie is in het Chinees, aangezien de exchange hier vandaan komt

Maak hier je account aan op Binance

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

3: Plus500 CFD trading platform

Plus500 is een groot platform waarop je naast cryptocurrency CFD’s ook kunt handelen in CFD’s van aandelen, index fondsen en de forex markt. Ook kun je gebruik maken van de gratis demo om handelsstrategieën uit te proberen. Op Plus500 heb je een grote keuze aan verschillende handelsinstrumenten. Een waarschuwing is overigens wel op zijn plaats zoals dat ook geldt voor iedere andere exchange:

76.4% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money

Een van de interessantste features van Plus500 is de mogelijkheid om te investeren in crypto fondsen zoals de ‘Crypto 10 Index’. Dit is een combinatie van verschillende cryptocurrency waardoor je je risico kunt verdelen en minder afhankelijk bent van de koersen.

Plus500
Plus500


Trading pairs: Op Plus500 beschik je over 10+ CFD fondsen en cryptocurrency

Wat zijn de voor- en nadelen van Plus500?

Voordelen:

 • Grote partij en een bekende naam, onder andere hoofdsponsor van Atlético de Madrid
 • Mogelijkheid om met geavanceerde CFD’s aan de slag te gaan

Nadelen:

 • De handel in CFD-contracten vergt kennis en is voor de gevorderde trader

Aanmelden bij Plus500

Risico waarschuwing: 76,4% van de retail CFD-accounts verliezen geld.

4: BitMEX

BitMEX is hét platform waarop je kunt handelen met leverage in Bitcoin en andere cryptocurrency. Hierdoor kun je gebruik maken van een hefboom waarmee je je winsten dus flink kunt vergroten.

Je kunt op BitMEX handelen met leverage met de grootste cryptocurrency. De interface ziet er wellicht iets ‘ouderwets’ uit, maar de tools doen precies wat ze moeten doen.

bitmex interface

Trading volume: Het totale trading volume bedraagt per 24u ongeveer 1 miljard dollar
Trading pairs: Op BitMEX zijn op dit moment 10 trading pairs beschikbaar
Bitcoin withdrawal fee: De withdrawal fee op BitMEX is variabel

Wat zijn de voor- en nadelen van BitMEX?

Voordelen:

 • Handelen met leverage in de grootste cryptocurrency
 • Eenvoudige interface zonder afleiding
 • Affiliate programma waarmee je bekenden kunt uitnodigen

Nadelen:

 • Gevorderde instrumenten met een hoge winstkans (maar ook hogere kansen op verlies als je niet weet wat je doet)
 • Niet te gebruiken met iDeal, stortingen gebeuren in Bitcoin

Tip: Meld je aan via de volgende link en ontvang de eerste 6 maanden 10% korting op je handelskosten! Maak hier je account aan op BitMEX

5: Anycoin Direct

Anycoin Direct is een Nederlandse broker uit Veghel actief op de Europese markt. Ze hebben de focus liggen op service en gebruiksgemak en streven er dan ook naar om gemakkelijke transacties voor iedereen te faciliteren. Met de Coin-to-coin feature maken ze het zelfs mogelijk om de ene crypto om te wisselen voor de andere, zonder tussenkomst van je bankrekening.

Anycoin Direct exchange
Anycoin Direct exchange

Voor- en nadelen van Anycoin Direct

Voordelen:

 • Met de coin-to-coin feature kun je crypto’s ruilen zonder tussenkomst van je bankrekening
 • Je bespaart hierdoor trading fee’s
 • Je beheert je eigen wallet dus je hebt je eigen private key
 • Snelle handelstijd

Nadelen:

 • Geen wallets bij de broker, dus je hebt iets meer kennis nodig en moet je eigen wallets beheren

Koop hier je Bitcoin via Anycoin Direct

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?