Leestijd: 2 minuten

Costa Rica is een ideale plaats voor internationale crypto mijnbouw operaties. Dit omdat het overvloedig is in zowel goedkope, schone energie als internetconnectiviteit. Costa Rica is zich hiervan bewust en heeft onlangs een waterkrachtcentrale herbestemd om verschillende crypto mijnbouw operaties van stroom te voorzien.

Inzet van waterkrachtcentrale voor crypto mijnbouw operaties

Een waterkrachtcentrale in Costa Rica is hergebruikt om verschillende cryptocurrency mining operaties van stroom te voorzien. De centrale is gevestigd aan de Poas rivier, ongeveer 35 kilometer van de hoofdstad San JosΓ©, en drijft acht containers aan die meer dan 650 machines van 150 klanten van brandstof voorzien.

Na 30 jaar in bedrijf te zijn geweest, is de centrale onlangs overgeschakeld op het aandrijven van mijnbouwactiviteiten, nadat de regering stopte met het kopen van elektriciteit vanwege een overschot aan stroom tijdens de pandemie.

De centrale is een van de drie die het hydro-elektrisch bedrijf bezit. Deze zijn getaxeerd op $13,5 miljoen en hebben een capaciteit van drie Megawatt. Het familiebedrijf, dat ook de 60 hectare grote boerderij Data Center CR bezit, investeerde $ 500.000 om onderdak te bieden aan computers voor digitale mijnbouw.

De voorzitter, Eduardo Kooper, vertelde dat ze de activiteiten negen maanden moesten pauzeren. Het was precies een jaar geleden dat hij over Bitcoin, blockchain en het crypto minen hoorde. Eerst was hij erg sceptisch, maar hij zag dat deze handel veel energie verbruikt en dat hun bedrijf juist een overschot aan energie hadden.

Kooper gaf aan dat Costa Rica een ideale plaats zou zijn voor internationale crypto mining. Juist omdat het overvloedig is in zowel goedkope, schone energie als internetconnectiviteit. Volgens hem zou de regering meer moeten doen om meer crypto mijnbouwbedrijven te stimuleren naar het Midden-Amerikaanse land te komen.

Misschien neemt Costa Rica een voorbeeld aan zijn regionale buur El Salvador. Zij voerde in september vorig jaar als eerste land ter wereld Bitcoin als wettig betaalmiddel in. Hoewel Costa Rica zelf nog niet zulke drastische plannen heeft, geeft de centrale bank voorrang aan het bieden van ruimte voor technologische innovatie. Dit in de hoop de ontwikkeling van een binnenlandse Fintech industrie mogelijk te maken.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.