WAX crypto is sinds 2017 actief op de markt voor digitale cryptocurrencies. WAX crypto heeft een blockchain ontwikkeld die wordt gebruikt op de cryptomarkt door gebruikers die graag snelle, veilige en duidelijke transacties over het internet willen maken. Daarom wordt ook wel gezegd dat WAX zeer geschikt is voor bedrijven die zich bezighouden met e-commerce.

WAX is een afkorting voor Worldwide Asset eXchange. Zoals de naam al verklapt wil WAX zich richten op het faciliteren van transacties over de hele wereld. Op het platform van WAX zal uiteindelijk van alles verhandeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan video spellen, online games en bijvoorbeeld NFT’s.

In dit artikel gaan we het hebben over WAX. We gaan in op de use-case en de manier waarop WAX een wereldwijde marktplaats tot stand wil brengen. Daarnaast bekijken we in dit artikel ook de WAX crypto verwachting, de WAXP koers en gaan we in dit artikel in op het laatste WAX nieuws. Wat gaat de WAX koers doen?

Wat is WAX?

WAX is een platform op de markt voor digitale cryptocurrencies dat zich wil ontwikkelen tot ‘s werelds grootste online marktplaats. Hoewel het platform zich nog verder kan ontwikkelen wordt het nu al gezien als één van de grootste marktplaatsen voor het verhandelen van digitale kunst die ook wel NFT’s worden genoemd.

Over de afgelopen periode heeft WAX zich al flink ontwikkeld. In eerste instantie werd het platform van WAX gebouwd op de blockchain van Ethereum. Echter, dit bleek geen gewenste combinatie waardoor WAX later is overgestapt op de blockchain van EOS. Deze overstap zorgde ervoor dat de transactiekosten lager werden, gebruikers gratis accounts aan konden maken en dat er betere slimme contracten opgesteld konden worden.

WAX heeft ook een eigen cryptomunt die op de markt wordt verhandeld onder het symbool van WAXP. Deze munt kun je ook staken om op deze manier een beloning te verdienen. De WAX munt is wat gebruikers van het WAX platform met elkaar verbindt op de cryptomarkt.

Wat doet de WAX koers?

Om het platform van WAX te ontwikkelen heeft deze crypto een initial coin offering gehouden. Tijdens deze vroege verkoop van WAX munten, die eindigde op 29 november 2017, heeft WAX maar liefst 9,6 miljoen dollar opgehaald. Tijdens de initial coin offering kon je 1500 WAX munten kopen met 1 ETH munt. De actuele koers van WAX is $ 0.085749.

De eerste koersgegevens van WAX zijn afkomstig van 24 december 2017. Vlak na notering van de munt op de beurs heeft de WAX prijs een flinke stijging laten zien. Echter, deze stijging werd gevolgd door een flinke daling van de WAX prijs. In vergelijking tot andere cryptocurrencies laat de WAX waarde minder volatiliteit zien.

De WAX all time high staat op een waarde van $ 2.77. Deze hoge WAX prijs is bereikt op January 9, 2018. Dit betekent dat het op dit moment 1724 dagen geleden is dat de koers van WAX het hoogste punt tot nu toe heeft bereikt. Met een market cap van $ 185,621,194 staat WAX momenteel op plek 165 in de ranking van grootste crypto projecten.

Als handelaar in, investeerder in of gebruiker van WAX is het belangrijk om de ontwikkeling van de koers van WAX in de gaten te houden. Op deze manier ben je als eerste op de hoogte van veranderingen in de prijs van WAX en kun je adequaat reageren om optimaal te profiteren van de volatiliteit van de koers. Hieronder de WAX koersgrafiek waarmee de koers bestudeerd kan worden.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de WAX verwachting 2022 – 2027?

Inmiddels hebben we in dit artikel al gekeken naar de use case van WAX en hoe WAX zich heeft ontwikkeld sinds het starten van activiteit op de cryptomarkt. Als het WAX platform stabiel wordt en weet te voldoen aan de eisen van crypto gebruikers dan kan deze marktplaats flink gaan groeien.

Als we kijken naar de WAX koers verwachting voor 2022 dan is het lastig om hier een uitspraak over te doen. Dit komt omdat er veel factoren zijn die op de korte termijn de WAX waarde flink kunnen beïnvloeden. Voorbeelden van factoren zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van de algemene financiële markt en ontwikkelingen binnen het WAX project zelf.

Kijken we echter naar de WAX voorspelling voor 2027 dan kunnen we al iets meer zeggen. Om het handelen op de crypto markt te faciliteren is de vraag naar een stabiele marktplaats die eenvoudig wereldwijd te gebruiken is groot. Als WAX zich richting deze vraag kan ontwikkelen dan kan het interessant zijn om de komende vijf jaar in deze crypto te investeren omdat de WAX waarde dan mogelijk gaat stijgen.

Het is onmogelijk om te voorspellen hoe de WAX prijs zich in de komende jaren gaat ontwikkelen. Echter, we kunnen wel met zekerheid zeggen dat de WAX prijs eerder flink gestegen is. Aan het eind van 2017 steeg de WAX waarde namelijk met maar liefst 305,14%!

Het is voor iedereen onmogelijk om een WAX prognose op te stellen die gegarandeerd uitkomt. Geloof daarom niet elke voorspelling die je op het internet over de WAX waarde leest. Het is belangrijk als handelaar of investeerder om zelf onderzoek te doen naar de ontwikkeling van het project en de koers.

* Currency in USD
Historical Price for WAX
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de WAXP coin?

De WAXP coin kan gebruikt worden om te staken. Daarnaast kan de munt ook gebruikt worden voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld het afsluiten van slimme contracten. De munt kan ook gebruikt worden als ruilmiddel op de marktplaats van WAX of om te stemmen op ontwikkelingsplannen voor de WAX marktplaats.

Als je wilt gaan handelen of investeren in WAX dan is het verstandig om de schaarste van de munt in de gaten te houden. Je kunt de schaarste bestuderen door te kijken naar de huidige supply van de WAXP munt en de maximale voorraad van de munt. De huidige supply van de munt is 2,175,405,202 WAXP. De maximale supply is 3,770,303,327 WAXP.

Naast de schaarste moet je als handelaar of investeerder ook het prijsverschil van de WAXP munt over tijd in de gaten houden. Het prijsverschil in de afgelopen 24 uur was 1.51%. In de afgelopen week, dus de afgelopen 7 dagen, was het prijsverschil -0.30%.

Huidige supply2,175,405,202 WAXPMaximale supply3,770,303,327 WAXP
% verschil 24u1.51%% verschil 7D-0.30%

Waar WAX kopen?

De WAX munt heeft, zoals eerder besproken, verschillende toepassingen binnen de marktplaats van WAX en op de crypto markt in zijn geheel. Als je gebruik wilt maken van deze toepassingen dan zul je de WAX munt moeten kopen. Je kunt de WAX munt kopen op een online exchange zoals Bitvavo.

Bitvavo is een online exchange met een breed assortiment aan cryptocurrencies. Het platform is erg gebruikersvriendelijk en daardoor geschikt voor zowel ervaren als beginnende handelaren. Miljoenen handelaren gingen jou al voor met het handelen via Bitvavo! Wil jij ook starten met het handelen in WAX? Maak hieronder dan een gratis account aan op Bitvavo.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste WAX nieuws

In dit artikel zijn diverse factoren besproken die van invloed zijn op de WAX koers zoals de WAX verwachting, de use-case en specifieke eigenschappen van de crypto. Tot slot is ook het laatste WAX nieuws belangrijk voor handelaren en investeerders.

Door het WAX nieuws van vandaag in de gaten te houden ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe samenwerkingen en andere belangrijke informatie rondom WAX. Het officiële Twitteraccount van WAX is een goede bron van informatie.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
0 CommentsClose Comments

Leave a comment

Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?