Op deze pagina vertellen we je meer over WazirX. India is het land dat constant met China lijkt te concurreren voor het land met de meeste inwoners. Met ruim 1,3 miljard mensen is dit een gigantische hoeveelheid mensen. WazirX is de eerste en enige exchange in India waar mensen peer to peer kunnen handelen in cryptocurrency. Je kunt je de potentie dan ook wel voorstellen in een land met zoveel inwoners.

In dit artikel kijken we daarom naar de WazirX exchange en WRX token. We gaan in op de WazirX verwachting voor de toekomst en de potentie voor de toekomst. We hopen je hiermee een beter beeld te geven van de WazirX crypto en de mogelijkheden op het platform. Wat gaat de WazirX coin doen?

Wat is WazirX?

WazirX is een cryptocurrency exchange in India. Het doel van het bedrijf is duidelijk, namelijk dé exchange worden die de ruim 1,3 miljard mensen gaan gebruiken in India. Het wil het meest gebruikte en vertrouwde platform voor crypto transacties worden in het land en het lijkt de goede kant op te gaan.

Een belangrijke reden om WazirX te beginnen is volgens de oprichters de slechte staat van andere exchanges in het land. Het platform biedt als enige bijvoorbeeld het peer to peer traden (van gebruiker tot gebruiker) aan op de markt in India. Met dit soort features hoopt WazirX de markt te veroveren.

Op de exchange wordt de WazirX coin (WRX) gebruikt zoals de Binance Coin op Binance is te gebruiken. Het is als het ware een aandeel in de exchange zelf en wordt gebruikt om gebruikers te belonen voor het gebruik van het platform.

Het is niet vreemd dat WazirX een vergelijkbare strategie aanhoudt zoals die van Binance. De twee projecten werken namelijk nauw samen. Zo is het platform bijvoorbeeld via de Binance Launchpad ter wereld gekomen en kun je op WazirX inloggen met je Binance account. Transacties tussen de beide exchanges zijn gratis.

Het is daarnaast interessant om WazirX is de gaten te houden gezien de strenge regelgeving in India. Er gaan namelijk veel verhalen rond in het land over het verbieden van cryptocurrency, maar door het peer to peer karakter van het platform zou dit geen probleem moeten zijn. Het bedrijf functioneert naar eigen zeggen daarom niet als bank en hier is de regelgeving tegen gemaakt.

Wat doet de WazirX koers?

WazirX is via de Binance Launchpad ter wereld gekomen en hierbij is ongeveer 10% van de totale supply van de tokens verkocht. Hiervoor is een private sale geweest waar nogmaals 5% is verkocht. Via Binance konden beleggers 1 WRX coin kopen voor $ 0,02 per token. De huidige WazirX koers staat op $ 0.205429.

De WRX koers is relatief rustig gebleven al is het gedurende de bull run hard gegaan met de koers zoals ook terug te zien in de prijs grafieken (zie hier onder). In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van WazirX 1.49%.

Het hoogste punt van de WazirX coin stond op een waarde van $ 5.88 (April 5, 2021). Dat is alweer 542 dagen geleden. Sinds het begin heeft het platform een marketcap van $ 93,785,567 weten te verzamelen. Daarmee staat het op plaats 257 van grootste crypto platformen.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de WazirX verwachting 2022 – 2027?

Voor wat betreft de WazirX koers verwachting is dit zoals de meeste projecten niet met zekerheid te voorspellen. Er zijn een paar duidelijke factoren die in het voordeel werken voor WazirX, namelijk de status die het heeft in India en de samenwerking met Binance.

India en de regelgeving rondom bitcoin en cryptocurrency is moeizaam te noemen. Dit betekent dat het voor mensen uit het land lastig is om cryptocurrency te kopen. Weet WazirX hét platform te worden waarop mensen dit gemakkelijk kunnen doen? Dan kun je je de WazirX verwachting wel voorstellen als 1,3 miljard mensen het gaan gebruiken.

Ook de samenwerking met Binance is zeer interessant voor de toekomst verwachting van de WRX crypto. Niet alleen is de token onder de aandacht gebracht op de grootste exchange ter wereld, de samenwerking gaat veel verder. Gratis transacties tussen beide exchanges maakt het voor alle gebruikers van Binance ook eenvoudiger om gebruik te maken van de WazirX exchange en de bijbehorende token.

De regelgeving in India is een punt waar je wel rekening mee moet houden. Het verbod is volgens de berichten onlangs opgeheven, maar heel positief zijn de regelgevers vooralsnog niet. 

Al met al is de WazirX koers verwachting dus zeer positief te noemen. De berichten lijken goed en het is nu afwachten hoe het project (en de waarde van WRX) zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Een goede manier om te kijken naar het gebruik van de WRX coin is door te kijken naar het handelsvolume in de afgelopen 24 uur ($ 1,711,903). Hieronder vind je extra data die je kunt gebruiken bij je onderzoek naar een goed instapmoment.

* Currency in USD
Historical Price for WazirX
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de WRX coin?

Voor de WazirX prijs voorspelling geldt eigenlijk hetzelfde. Dit is moeilijk om met zekerheid te voorspellen en hiervoor kun je eigenlijk alleen kijken naar de progressie die het project maakt gedurende de jaren. Je hebt in dit artikel al een aantal factoren kunnen lezen die hierop van invloed zijn.

Als we de positieve berichten maar even geloven heeft WazirX de potentie om heel groot te worden en dat is niet vreemd in een land als India. Aan de andere kant kan de regelgeving in het land negatief zijn voor de koers. Het is bijna niet te doen om hier met zekerheid iets van te zeggen. 

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van WazirX -3.40%. Voor een investering op de lange termijn is het verstandiger om verder vooruit te kijken.

Wil je WazirX kopen? Dan is het goed om uit te kijken naar een instapmoment dat gunstig is. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken naar de schaarste. Hoeveel coins van het totaal zijn er al uitgegeven? De supply op dit moment is 456,517,027 WRX. De totale hoeveelheid is 1,000,000,000 WRX.

Huidige supply456,517,027 WRXMaximale supply1,000,000,000 WRX
% verschil 24u1.49%% verschil 7D-3.40%

Waar WazirX kopen?

Je kunt WazirX kopen op de grootste exchange ter wereld, Binance. Vanaf hier kun je het bijvoorbeeld direct overboeken naar de exchange uit India. We raden je dat aan via enkele van onderstaande exchanges te doen, wel zo makkelijk!

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste WazirX nieuws

Hopelijk hebben we je iets meer duidelijkheid kunnen geven rondom de WazirX verwachting. De grootte van het land en de potentie hiervan zijn zeer interessant samen met de use-case en WRX coin. De laatste factor die eigenlijk geldt bij iedere cryptocurrency is het laatste WazirX nieuws.

Zodra je dit goed volgt en altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen kun je beter inschatten welke richting het project op gaat. Helemaal als je ook de twitterpagina in de gaten houdt zie je direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?