Leestijd: 2 minuten

De meeste cryptobeleggers weten dat er een crypto verbod is in China. Maar verrassend genoeg is China het enige land met een volledig verbod op cryptocurrency. Acht andere landen hebben ook een volledig crypto verbod. Weet jij welke landen dit zijn?

Wereldwijd 9 landen met een volledig crypto verbod

Volgens een rapport van de Library of Congress (LOC) is het aantal rechtsgebieden dat een volledig crypto verbod hebben ingesteld, gesprongen van acht in 2018 naar negen in 2022.

Naast China zijn er nog acht andere rechtsgebieden die een volledig crypto verbod hebben ingevoerd. Deze rechtsgebieden zijn Algerije, Bangladesh, Egypte, Irak, Marokko, Oman, Tunesië en Qatar.

Verder hebben 42 andere rechtsgebieden impliciete crypto verboden ingevoerd. In 2018 waren dat nog maar 15 landen. Deze rechtsgebieden verbieden marktdeelnemers om in cryptocurrencies te handelen of diensten aan te bieden aan personen/bedrijven die in cryptocurrencies handelen.

Het LOC, de onderzoeksbibliotheek voor de Senaat van de Verenigde Staten, publiceerde zijn rapport rond de crypto regelgeving voor het eerst in 2018. Volgens het laatste rapport is het aantal jurisdicties dat een of andere vorm een verbod hebben ingesteld op circulatie en transacties van cryptocurrency de afgelopen drie jaar verdubbeld.

Intussen is het invoeren van crypto regulering voor veel grote rechtsgebieden een prioriteit geworden. Dat komt omdat de vraag naar cryptocurrencies de laatste jaren explosief is gestegen. Het blijft echter nog steeds een uitdaging voor wetgevers om goede cryptowetgeving op te stellen waarbij gedecentraliseerde technologie betrokken is.

Het aantal van deze crypto sceptische rechtsgebieden zal de komende jaren echter waarschijnlijk toenemen. India, dat een van de grootste markten voor de vraag naar crypto voor de kleinhandel is, heeft al een crypto wetsvoorstel opgesteld dat de lokale industrie aan banden moet leggen. Hoewel de inhoud van het cryptowetsvoorstel nog niet bekend is gemaakt, zou het een verbod op cryptocurrencies kunnen bevatten. Rusland is een ander belangrijk rechtsgebied dat een verbod op verse crypto investeringen overweegt.

Europese landen daarentegen proberen de anonimiteit die met cryptocurrencies gepaard gaat in te dammen. Veel landen dringen aan op de invoering van strenge wetten tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.