Leestijd: 2 minuten

Gegevens verkregen van NFT-marktplaats OpenSea onthullen dat slechts 28,5% van de nieuw geminte NFTs tot winst leiden. Anderzijds leidt meer dan 65% van de NFT’s die op de tweedehandse markten van andere gebruikers worden gekocht tot winst.

Slechts 1 op 4 nieuw geminte NFT’s resulteert in winst

NFT’s  zijn verre van een zekere investering en slechts 1 op de 4 nieuw geminte NFT’s leveren wint op, zo blijkt uit een rapport van blockchain analyse bedrijf Chainalysis.

Chainalysis merkte echter op dat bepaalde tactieken tot meer succes kunnen leiden. Chainalysis beweerde dat NFT-projecten die hun volgers “whitelisten”, hen verzamelen in een Discord- of Telegram-server, en hen toestaan om de NFT’s met korting te kopen, meer kans op succes hebben.

Dat komt omdat die volgers het project promoten op sociale media. Op dit manier brengen ze het nog te lanceren project onder de aandacht bij hun volgers. NFT’s zijn zeer afhankelijk van mond-tot-mond reclame. Kijk naar vrijwel elk succesvol NFT-project, en je zult waarschijnlijk Discord servers en Twitter threads vinden vol met enthousiastelingen die het project promoten.

Het rapport merkte ook op dat het bijna onmogelijk is voor gebruikers om een substantieel rendement te behalen als de NFT niet op de whitelist staan. Uit het rapport blijkt dat gebruikers die de whitelist maken en later hun nieuw geminte NFT verkopen in 75,7% van de gevallen winst maken. Voor de gebruikers die geen whitelist maken behaalt slechts 20,8% een winst.

Verder liet Chainalysis weten dat de verkoop van NFT uit verschillende regio’s komt. Dit suggereert dat de industrie wereldwijde populariteit heeft gekregen. Centraal- en Zuid-Azië, Noord-Amerika, West-Europa en Latijns-Amerika zijn de koplopers.

Bijna 80% van de NFT-transacties zijn retailtransacties, d.w.z. met een waarde van minder dan $10.000. Maar de laatste tijd worden grotere NFT-transacties echter steeds gebruikelijker.

Een NFT item van de Silk Road darknet markt oprichter Ross Ulbricht heeft momenteel het hoogste bod van 666 Ethereum (ETH) gekregen, dit is ongeveer $2,64 miljoen. Verder heeft de NFT van kunstenaar Beeple onlangs $28,9 miljoen opgebracht.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.