Leestijd: < 1 minuut

Gisteren kocht de pseudonieme Ethereum walvis “Gimli” maar liefst 28 miljard SHIB tokens met een totale waarde van $1,2 miljoen. Dit is niet de eerste keer dat Gimli grote investeringen in Shiba Inu (SHIB) doet. Gimli heeft namelijk een lang historisch verleden van het verzamelen van de beruchte memecoin.

SHIB hamsteren

De beruchte Ethereum walvis “Gimli” is een ware bewonderaar van SHIB. Bij bijna elke gelegenheid hamstert hij nieuwe SHIB tokens. Eind november kocht deze anonieme Ethereum walvis 24,8 miljard SHIB tokens voor een totaal van $1 miljoen. Deze week stuurde Binance precies 28.236.296.316 SHIB naar Gimli voor een totaalbedrag van $1,2 miljoen.

Met de laatste aankoop bezit Gimli nu maar liefst 1.281.667.671.716,74 SHIB tokens, of 1,2 biljoen. De totale waarde daarvan is $53,9 miljoen. Even voor je beeldvorming, dat is meer dan Binance in zijn handel heeft. De grote crypto-beurs bezit 531 miljard SHIB tokens met een waarde van $ 22,3 miljoen.

Shiba Inu is een afgeleide memecoin die wel de “Dogecoin killer” genoemd wordt. Hoewel Dogecoin (DOGE) aanvankelijk als grap was gemaakt, heeft het zich weten te vestigen als een top 20 cryptocurrency.

Shiba Inu is een tijdje uit de schijnwerpers geweest, maar is nu weer terug. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van $23,7 miljard en wist in oktober zelfs even Dogecoin te overtreffen qua marktkapitalisatie.

Zowel DOGE als SHIB zijn uiterst speculatieve munten. De koersen van beiden worden sterk beïnvloed door het korte termijn marktsentiment. Sterker nog de koersen worden in het bijzonder bepaald en beïnvloed door Dogecoin fanaat Elon Musk.

Een tijdlang had Tesla CEO Musk een positieve invloed op de koerswaarde van Shiba Inu. De SHIB koerswaarde daalde echter nadat Musk onthulde dat hij de munt niet persoonlijk bezit. Op het moment van schrijven handelt Shiba Inu op $0.00004130


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.