Wie is John McAfee?

Er zijn veel bekende mensen actief in de wereld van de cryptocurrency. Er zijn echter maar weinig mensen zo excentriek en geruchtmakend als John McAfee. Maar wie is het nou precies en wat heeft hij te maken met Bitcoin? We gaan er dieper op in in dit artikel.

John McAfee voor Bitcoin

McAfee is een Brits Amerikaanse computerprogrammeur en zakenman. Hij was de persoon die met zijn naar hem vernoemde organisatie de eerste commerciële antivirus software op de markt wist te brengen. Het succes van zijn antivirussoftware was groot en stond op een gegeven moment nagenoeg op iedere computer. Dit heeft McAfee dan ook geen windeieren gelegd en op het hoogtepunt was hij tientallen miljoenen waard. In 2011 verkocht hij zijn bedrijf en sindsdien heeft hij veel verschillende bedrijven opgericht in verschillende branches zoals applicaties voor telefoons, cryptocurrencies en antibiotica. 

Als persoon is hij ook vaak in het nieuws geweest en doen er veel geruchten de ronde. Zo is hij een uitgesproken Libertariër wat betekent dat hij gelooft dat mensen zoveel mogelijk hun eigen keuzes moeten maken. Dit gaat vaak gepaard met een wantrouwen of desinteresse in alles wat met de overheid te maken heeft. Dit is dan ook de reden dat hij vaak in opspraak is gekomen met justitie en wellicht ook wel de reden dat hij juist zo geïnteresseerd is in Bitcoin. 

Hij doet bijvoorbeeld mee aan de verkiezing in Amerika zonder dat hij daadwerkelijk president wil worden. De campagne geeft hem echter de kans om voor veel mensen zijn geloof te verkondigen. Daarnaast is hij regelmatig in de problemen gekomen met justitie voor aanklachten die te maken hebben met drugs en wapenbezit. Ook is hij een persoon van interesse in verband met de dood van zijn buurvrouw op Belize. McAfee gaf aan bang te zijn voor de politie daar en is sindsdien op de vlucht voor justitie. 

McAfee Bitcoin

Gezien deze libertarische levensbeschouwing is het misschien ook niet zo gek dat McAfee zich bezighoudt met Bitcoin. Veel bekende mensen zoals Roger Ver en Erik Voorhees hebben dezelfde levensbeschouwing en zijn ook al vanaf het begin betrokken bij Bitcoin. Je kunt meer over deze personen en hun betrokkenheid met Bitcoin lezen in dit boek.

John McAfee staat bekend als een grote voorstander van Bitcoin en steekt dit niet onder stoelen of banken zoals je ook kunt lezen in zijn Bitcoin voorspelling. In 2017 plaatste hij op Twitter de voorspelling van $500.000 per Bitcoin om dit later te verhogen naar een voorspelling van $1.000.000 per BTC. Hij is daarnaast bezig met het minen van Bitcoin, naar eigen zeggen om inkomsten te genereren maar ook om ervaring te krijgen met blockchain.

Hij heeft inmiddels verschillende producten op de markt gebracht zoals een hardware wallet (BitFi) en zelfs een eigen decentrale exchange. Hij claimde dat zijn hardware wallet ‘unhackable’ was, maar dit werd door sommigen direct ontkracht. Wil je meer weten over Bitcoin wallets? Lees dan ook dit artikel. 

McAfee DEX

Op 7 Oktober 2019 lanceerde McAfee daarnaast zijn eigen Decentrale exchange, de McAfee DEX. Op een decentrale exchange kunnen mensen handelen vanuit hun eigen wallets en zelfs direct vanaf bijvoorbeeld een Ledger Nano X. Het is hierbij niet nodig om een account aan te maken of zelfs maar een naam door te geven. Dit maakt volledig anoniem handelen mogelijk en hoewel dit heel interessant is zullen overheden hier minder blij mee zijn. McAfee verwacht zelf dan ook dat de overheid zijn exchange zal proberen te blokkeren. De exchange draait op het Ethereum netwerk en alle ERC-20 tokens kunnen er dus in principe op verhandelt worden. McAfee zelf stelt in ieder geval geen eisen aan de exchange en iedere coin mag zich er dus voor aanmelden.

Het is duidelijk dat het een excentrieke persoonlijkheid is in de wereld van Bitcoin. De ene persoon zal hem mogen en de ander niet, maar je kunt niet om hem heen. Positief is naar mijn idee zijn visie op Bitcoin. Hij gelooft daadwerkelijk dat het wel eens een grote impact kan hebben en dit is hij actief aan het promoten, zelfs tijdens zijn optredens als presidentskandidaat. Ik ben voornamelijk benieuwd of zijn Bitcoin voorspelling uitkomt, want dit kan wel eens grote gevolgen voor hem zelf hebben (en zijn vrouw):

.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass