Wie is Satoshi Nakamoto? Weten we het in 8 dagen?


Wie is Satoshi Nakamoto?

Wie is Satoshi Nakamoto? Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen in de wereld van Bitcoin. De onbekende bedenker van Bitcoin is sinds de verdwijning eind 2010 een veel besproken figuur in de crypto wereld. Iedereen is natuurlijk nieuwsgierig naar de bedenker van Bitcoin. En met een beetje geluk komen we er over 8 dagen achter!

Er is namelijk een website opgedoken die beweert de identiteit van Satoshi Nakamoto te kennen. Het enige wat er op de website gotsatoshi.com te vinden is is namelijk een aflopende timer. Volgens de website is er op 14 mei aanstaande een grote ‘revealing’ waarin de ware identiteit van Satoshi bekend gemaakt zal worden.

Hoewel er veel twijfel is over de daadwerkelijke onthulling van de bedenker van Bitcoin, blijft het interessant om in de gaten te houden wat er over 8 dagen zal gebeuren. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het in dit geval namelijk om een PR-stunt. Satoshi Nakamoto heeft zich al deze tijd anoniem weten te houden en de verwachting is dat deze nieuwe website daar geen verandering in gaat brengen.

Maar mocht je het toch in de gaten willen houden? Dan is er op de gotsatoshi website naast een timer ook een mogelijkheid om je in te schrijven met je email adres, zodat je live de ‘revealing’ kunt volgen. Mocht je in de tussentijd meer willen weten over Satoshi Nakamoto en zijn betrokkenheid bij Bitcoin? In het boek Digital Gold van Nathaniel Popper wordt een goede geschiedenisles gegeven. In dit boek is de eerste contact tussen Satoshi en de early adoptors van Bitcoin beschreven, maar ook zijn visie op het hele project. Een goede basis als je interesse hebt in de wereld van Bitcoin.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan