Er duiken de laatste tijd veel bitcoins op, die 11 jaar geleden, in 2010 al gemined zijn. Het netwerk van de bitcoin was in die tijd nog niet zo moeilijk als vandaag de dag en vroeg een stuk minder hashrate. Dit maakte het netwerk relatief toegankelijk, met als gevolg dat er nu veel bitcoins gemined zijn door mysterieze miners.

Is Sathosi Nakotomo de verborgen miner?

Uit data van 2010 blijkt dat er een groot aantal mysterieuze miners actief zijn, die naast hoofdminer Satoshi bitcoin minen. De vraag is nu hoeveel andere miners er aan het werk zijn. In de loop van 2021 zijn er een groot aantal mysterieuze bewegingen geweest van miners die bitcoins hebben gemined. Deze week werd een uitgave van 1000 bitcoins gedaan door een miner die sinds vorig jaar ruim 11.000 bitcoins heeft uitgegeven. De 1000 bitcoins waren afkomstig van ruim 20 blok beloningen uit 2010 en werden naar meerdere verschillende adressen gestuurd.

Door dit soort uitgaven van miners uit bijvoorbeeld 2010, doen sommige mensen vermoeden dat deze bitcoins afkomstig zouden kunnen zijn van Sathoshi Nakamoto, een miner die naar schatting meer dan een miljoen bitcoins gemined heeft. Echter, er zijn ook talloze andere miners die aan hetzelfde netwerk deelnemen en miljoenen bitcoins gemined hebben.

Deze persoon is dit jaar al vaker actief geweest, tot nu toe is hij dit jaar al zes keer betrapt op het uitgeven van 6.000 tien jaar oude bitcoins. Ook voor dit jaar werden er al meerdere malen munten uitgegeven, voor dit jaar vijf keer 5.000 oude bitcoins. De verwachting is dat de mysterieuze miner niet Nakamoto is, ondanks dat er veel bitcoins door deze bedenker zijn gemined, ook in 2010. Vele andere miners waren tegelijkertijd met hem actief.

In 2010 werden in totaal 3,39 miljoen  bitcoins gemined door Nakamoto, maar een groot aantal miners ook blok beloningen verwerkt tijdens het tweede jaar van Bitcoin.

In 2010 werden 3,39 miljoen BTC gemijnd en op dat moment kon een individu nog tot medio 2010 een centrale verwerkingseenheid (CPU) gebruiken om bitcoin te mijnen. Dit betekent dat een basis computer met een goed werkende CPU blok beloningen kon vinden uit de 67.920 blokken die in 2010 werden opgelost.

Het netwerk van de Bitcoin was nog niet erg ingewikkeld tijdens het tweede jaar van deze munt, wat ertoe leidde dat het ook niet moeilijk was om de munt te minen in 2010. De hashrate was op dat moment nog een stuk later dan dat die nu is, wat betekent dat er 11 jaar geleden een stuk minder computer en hardware power nodig was voor het minen van bitcoin.

Er waren in 2010 dus veel andere miners, naast Nakamoto actief. Het lijkt er daarom op dat hij niet de eigenaar is van de verplaatste bitcoins. Ook lijkt het erop dat de miner van de bitcoins ze nooit heeft uitgegeven.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.