Op currentcrypto.nl is al vaak geschreven over de Brave Browser. Het project van Brendan Eich, de bedenker van Javascript, dat ernaar streeft om het online advertentiekanaal op zijn kop te gooien en hierin lijkt te slagen.

Iedere maand zijn er tal van websites, youtube kanalen, twittergebruikers en twitch publishers die zich aanmelden als geverifieerde uitgever. Zodra een website geverifieerd is heeft het de mogelijkheid om een fooi/tip te ontvangen van zijn bezoekers. Dit is een goede manier voor websites om inkomsten te verkrijgen, zeker als we kijken naar de afnemende inkomsten van advertenties.

De visie van Brave is dan ook om in zijn eigen internet browser alle advertenties automatisch te blokkeren en in ruil hiervoor websites en gebruikers te belonen met de Basic Attention Token.

Wikipedia en Brave Browser

Al veel grote websites zoals Vimeo, DuckDuckGo, LADbible en coinmarketcap hebben zich aangemeld als verified publisher en Wikipedia.org schaart zich hier nu sinds kort ook onder. Dit is goed nieuws voor de Brave Browser, want met meer dan één miljard pageviews per maand heeft het een grote publisher te pakken. Het is de op zes na grootste site ter wereld, alleen sites van het kaliber Google en Youtube blijven Wikipedia voor.

Voor Brave betekent dit enorm veel nieuwe publiciteit, maar ook zeker erkenning dat het goed bezig is. Nu de grootste sites ter wereld zich aanmelden voor het relatief nieuwe project zorgt dit mogelijk voor een nieuwe stroom aan aanmeldingen.

Daarnaast is het goed voor Wikipedia, want ze zijn al tijden bezig met campagnes om geld binnen te krijgen. Wikipedia is een non-profit en draait daarom grotendeels op giften. Met deze nieuwe inkomstenstroom kan Wikipedia zichzelf voorzien van Basic Attention Tokens om de website draaiende te houden.

Gevolgen voor de Basic Attention Token en Brave Browser

Zoals gezegd zorgt de aanmelding van Wikipedia bij Brave voor veel publiciteit. Niet alleen nieuwe publishers zullen zich nu bedenken om zich aan te melden bij Brave, maar mogelijk ook veel nieuwe gebruikers. De Brave Browser groeit al sterk in gebruikers, maar door deze nieuwe aanmelding kan het nog wel eens harder gaan groeien ook.

In de Brave Browser wordt gebruik gemaakt van Basic Attention Tokens en dit is niet alleen gunstig voor publishers. Ook ‘normale’ internet gebruikers kunnen hiervan profiteren aangezien wij betaald worden in Basic Attention Tokens voor het zien van advertenties mochten wij dat willen. Over deze feature kun je hier meer informatie vinden.

Maak jij nog geen gebruik van de Brave Browser? Het is een snelle internet browser en adblocker in een. Je zult nooit meer reclames zien op websites, maar ook voor en tijdens Youtube video’s zullen de advertenties automatisch geblokkeerd worden. Dit scheelt je niet alleen tijd, maar je kunt er ook nog eens geld mee verdienen op termijn.

Je kunt de Brave Browser hier downloaden voor mobiel en pc

Voor de prijs van de Basic Attention Token kan het ook wel eens goed uitpakken. Hoe meer mensen hier in het algemeen gebruik van maken, hoe beter dit is voor de prijs. Wil je nou ook wat BAT kopen? Dan kun je dat gemakkelijk doen via deze exchange.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.