Het is niet zozeer de vraag of bitcoin naar $500.000 gaat, meer de vraag hoe snel dit zal gebeuren. Hiermee wordt de recent verschenen Podcast van ‘What Bitcoin Did’ geopend waarin de broers Winklevoss vertellen over hun paper ‘The  Case For $500K Bitcoin’.

In het artikel dat verscheen op 27 augustus 2020 gaan de broers in op de potentie van Bitcoin. Ze noemen onder andere dat olie en goud sinds jaar en dag gebruikt wordt als store of value om je te verzekeren tegen bijvoorbeeld inflatie. 

Ook gaan de broers in op de manier waarop de U.S. omgaat met de wereldcurrency van dit moment, de dollar. De schulden blijven oplopen en de geld printer gaat steeds vaker en langer aan. Helemaal sinds de coronacrisis.

Als oplossing voor deze problemen wordt Bitcoin genoemd. Ze noemen het ook wel goud 2.0. In de blog wordt uitvoerig ingegaan op de problemen met goud en olie en waarom Bitcoin hiervoor de oplossing is.

In het kort is dit het volgende:

  • Geld is een technologie, een uitvinding bedacht door mensen
  • Hierop kan geïnnoveerd worden en crypto is de meest recente ontwikkeling
  • Bitcoin is de eerste currency op het internet, het grootste globale netwerk dat we kennen. Het werkt hetzelfde als de email, sturen en ontvangen naar iedereen ter wereld
  • Bitcoin is een peer to peer netwerk en wordt niet beïnvloed door bedrijven
  • Er is een maximale hoeveelheid en de toevoer van nieuwe bitcoin is bovendien gereguleerd, er kan niet zomaar iets van bijgemaakt worden
bitcoin vs goud

Recente ontwikkelingen

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat bepaalde zaken die al aan de gang waren, zoals de afname van fysieke winkels en de groei van online bedrijven, alleen maar sneller gaat. Ook nemen steeds meer winkels geen cash meer aan en moeten we afstand houden. Bitcoin als betaalmiddel past goed in dit plaatje.

Ook zijn er recent grote investeerders en bedrijven geweest die besloten hebben hun reserves om te zetten in Bitcoin. Dit maakt duidelijk dat het vertrouwen in Bitcoin als ‘verzekering’ toeneemt. Grote partijen, zoals Grayscale en Stone Ridge, hebben voor kapitalen in Bitcoin gestoken. Het is dus lang niet meer alleen de ‘get rich quick’ coin, maar een legitieme investeringsoptie.

De Winklevoss tweeling noemt in de Podcast onder andere dat dit nog maar het begin is. Ze opperen: “Wat als de grootste bedrijven ter wereld dit gaat doen?”, “Wat als de banken dit gaan doen?”. De voorspelling van $500.000 is met deze verwachtingen in het achterhoofd nog conservatief. 

Deze bitcoin koers verwachting is geen zekerheid. Er zijn echter steeds meer legitieme en grote partijen die hun vertrouwen uitspreken voor Bitcoin. Het is dan ook interessant om in de gaten te houden waar we met z’n allen naartoe gaan. Als het aan de Winklevoss broers ligt is dat de moon. Je kunt hun verhaal hier lezen over de start in Bitcoin met het Facebook geld van Zuckerberg.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.