Leestijd: 2 minuten

Beleggers kiezen verschillende routes om blootstelling aan de metaverse te krijgen. Bijvoorbeeld door metaverse tokens, NFT’s, virtuele landen of aandelen in metaverse gerelateerde bedrijven te kopen. De meningen zijn verdeeld over de metaverse, maar zal het een ‘winner takes all’ zijn?

De metaverse markt

Nu experts uit de industrie de metaverse een “biljoen-dollar” kans noemen, sprak Yat Siu, oprichter en president van spelplatform Animoca Brands onlangs in een interview over de adoptie van de industrie.

Hij gelooft in de open metaverse en de grote belofte ervan. De grote belofte van de open metaverse is namelijk dat we alles kunnen construeren op precies dezelfde manier als we in de fysieke wereld leven. Siu gaf aan dat een gesloten metaverse die sommige bedrijven aan het bouwen zijn uiteindelijk wel eens zou kunnen mislukken.

Over het feit dat Facebook zichzelf enige tijd terug de naam Meta gaf, zei Siu dat ook al is hun metaverse er niet een die door blockchain wordt aangedreven of misschien een die echt open is – mensen worden zich er nu van bewust”.

De CEO gelooft dat metaverse zich in een vroege adopter cyclus bevindt. Maar hij gelooft dat de metaverse zich heel snel zal ontwikkelen. En dat maakt metaverse natuurlijk tot een groot onderwerp in de komende jaren, voegde Siu eraan toe.

Dat gezegd hebbende had DOGE voorman Elon Musk eerder het idee van een metaverse en Web3 van de hand gewezen. Opnieuw merkte Musk in een interview op dat hij niet weet of hij per se in het metaverse gebeuren gelooft.

William Gee, Partner bij PwC Hong Kong, zei dat de Metaverse nieuwe mogelijkheden biedt voor organisaties om waarde te creëren via vernieuwende bedrijfsmodellen. Daarnaast kunnen bedrijven nieuwe manieren introduceren om zich met hun klanten en gemeenschappen bezig te houden.

Wat is het antwoord op de vraag of het een winner takes all zal zijn? Siu denkt van niet. Hij verwacht niet dat er maar één zal zijn. The winners take it all!


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.